| WolfgangKreutzfeldt a întrebat:

Eu vreau sa dau la armată si acolo trebuie să execut si sarituri in lungime de pe loc. Azi când m-am dus să vorbesc cu un profesor ca să fac puțină pregătire pentru armată, m-a pus să fac si eu o săritură si am sărit 1, 50 ( rușinos știu, si eu am 1, 90 ). Cum naiba as putea să sar mai mult? La probele pentru armată trebuie să sar măcar 1, 90 ca să nu mă depuncteze. Deci cum ar trebui sa fac? Dau funda, vot, tot ce vreți doar ajutați-mă si pe mine vă rog.

Răspuns Câştigător
| Holiday a răspuns:

Sariturile, in special cea de pe loc tin foarte mult de tehnica. In principal de balans, de elanul facut cu bratele, de indoirea optima a genunchilor si de momentul ales pentru desprindere. Uite cam asa ar trebui sa arate miscarea.

https://www.youtube.com/watch?v=e_zeTxnc_k4

https://www.youtube.com/watch?v=JTI16Q8Bnoo

Trebuie mai mult coordonare decat forta. Aplecarea in fata si miscarea bratelor e foarte importanta. Trebuie sa inveti sa prinzi momentul optim in care sa impingi in picioare si sa te desprinzi.

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Si eu am 1, 90 si am dat examen la armata si am reusit acum 41 de ani. Nu mai tin minte cat am sarit dar stiu ca am luat examenul cu 9. Inainte de examen (se dadea saritura, tractiuni in brate, 100 metri alergare si 1Km rezistenta) am facut aceste probe in continuu pana am reusit cum voiam eu. Am inceput pregatirea din Ianuarie si am dat examenul in Iulie.

| CuriousStuff a răspuns:

Probabil nu ai o tehnica buna, spune-i sa-ti si explice cum se fac sariturile si urmeaza toti pasii, e foarte importanta tehnica la sariturile de pe loc, tot corpul trebuie sa te proiecteze in fata, saritura nu se face doar din picioare.

| alex495 a răspuns:

Cauta pe net saritura broastei sau in lungime de pe loc, cu cat iti iei mai mult avant cu atat sari mai mult. Eu sar 2, 10 si am 1, 75 si n am o conditie foarte buna sportiva. Tu ar trebui sa sari peste 2 m jumate cred

| DrGoogle a răspuns:

Eu cred ca repetitia e mama invataturii altfel nu ai cum sa reusesti, te apuci si sari la groapa de 100 de 1000 de ori daca trebuie pana iti iese.