| CARDHU a întrebat:

Fac 15 ani sunt in crestere si nu sunt dezvoltat fizic ce exercitii imi recomandati pentru dezvoltarea masei musculare si sa ma dezvolt bine...? exercitii care se pot face acasa ma intereseaza.

Răspuns Câştigător
| Adrianf a răspuns:

Salut, pentru ca esti la varsta asta, pentru dezvoltare armonioasa, poti sa te apuci de inot, sub indrumarea unui profesor de inot la bazin, apoi pentru inaltime, poti sta "atarnat la bara", adica te prinzi cu mainile de o bara de tractiuni si stai in pozitia respectiva, tot corpul sa fie intins, sa nu atingi cu picioarele pamantul, si incepi usor, adica 1 minut, pauza 30 de secunde. faci chestia asta de 4 pana la 6 repetari, apoi pentru masa musculara, incepi usor, nu te aventura sa iei tot felul de "minuni"pentru masa musculara, daca vrei ceva bun, atunci mananca sanatos e mult mai bine.
exercitii de facut in casa: flotari abdomene, genoflexiuni, evantual iti poti achizitiona 2 gantere (undeva la 6kg) pentru inceput, nu uita ca tu vrei sa te dezvloti fizic, nu sa devii culturist, poti lucra cu ele destul de multe grupe musculare.
exercitii, out-door: alergare, tractiuni, in parcuri de obicei mai sunt si aparate de fitness pentru adulti
poti lucra si acolo.
sau daca ai ceva banuti, iti poti face abonament la o sala de fitness
acolo gasesti un instructor, el iti va arata cum sa executi corect exercitiile, acum depinde de la caz la caz, si inca o chestie, daca mergi la sala sa nu faci pe "gigi duru' "ca ridici mult si faci tu mai mult ca toti, incepi usor, ca sa lucrezi corect, degeaba faci o serie si apoi esti rupt ca nu o sa rezolvi nimic. Iti trebuie multa rabdare si perseverenta. Sper ca iti va fi de folos raspunsul meu.

7 răspunsuri:
| AleGsZ a răspuns:

Acasa? Genuflexiuni, flotari, abdomene daca ai unde.
Dar totusi, mai bine te duci la sala sau la baschet / handbal

| afrodita3333 a răspuns:

Pai alergatul e o solutie buna dar nu se poate face in casa, aerobicul, exercitii cardio sunt bune pentru masa musculara dar trebuie sa ai rabdare si voina pentru ca rezultatele nu se vad asa usor.

| Cosmin86 a răspuns (pentru afrodita3333):

Cardio pentru masa musculara? Exercitiile cardio sunt cele mai bune pentru slabit, in niciun caz pentru masa musculara.

| ValyComan a răspuns:

Cel mai recomandat ar fi să alergi, astfel corpul tău se poate dezvolta armonios și ar mai fi bine să faci flotări(zilnic) pentru creșterea în masa musculară

Răspuns utilizator avertizat
| ValyComan a răspuns (pentru denis988):

Tu ești cel care trebuie să te documentezi. Nu e sală frate, să faci de 2-3 ori pe săptămână. Flotările îți ia puțin timp, poți face câte 30-40(atât cât poți) în fiecare seară și poți face mai multe seturi. Zilnic flotări nu de 2-3 ori pe săptămână. Și apropo nu faci febră de la 50 de flotări sau câte poți tu face