Bro nu ai cum sa schimbi genetica adică nu știu cum să-ți explic mai clar da uite eu 175 și am 24 de ani eu am un nepot care are doar 14 și este mult mai înalt ca mine aducă ridicat capul uneri sa ma uit la el ))))) și nu a făcut niciun sport în viata lui nu poți schimba genetica și nici cine ești cu Adevărat astea doua niciodată nu se schimba așa te-ai născut așa vom rămâne pitici )))))
Dpdv al înălțimii nu ai ce sa faci.
Înălțimea e un factor genetic ce nu poate fi modificat, îți poți grăbi/accelera dezvoltarea, dar nu poți depăși informația din ADN
Și eu îmi doresc sa fiu mai înalt măcar cât nepotu meu ))) Da ce facă dacă așa m-am născut nu pot sa schimb cine sunt cu Adevărat și nici gena.
Mai mare, vrei să spui mai înalt? La sală nu te faci mai înalt. Așa cum te prezinți ai un program bun. Continuă. Succes.
Nu ai zis si ce varsta ai dar inaltimea e in mare parte genetica. Vezi ce inaltime au parintii tai si fa o medie, inaltimea maxima la care vrei ajunge e media dintre ei, poate cu + 5 ca esti tip.
Cat despre sala, regret sa te dezamagesc dar in 7 luni nu o sa vezi nu stiu ce rezultate, poate dura peste un an si tot nu o sa arati ca aia de pe Instagram, ce vezi online sunt in mare parte oamni care baga steroizi ca pe bomboane. In plus, cand vine vorba de sala genetica e aproape al fel de importanta ca in cazul inaltimii, din pacate chiar nu suntem egali si acelasi efort se traduce in rezultate diferite de la om la om.
Ce imi pare putin dubios e durata antrenamentului. Nu stiu de cate ori pe saptamana mergi la sala, dar un antrenament de 2, 5 ore este extrem de lung si ineficient. Dupa 3-4 exectitii pe o grupa, ce faci in plus nu o sa ajute la nimic.
Eu sugerez sa te interesezi cu privire la rezultatele la care poti ajunge ca sportiv natural si sa iti creezi niste asteptari realiste, din apcate industria incearca sa te faca sa crezi ca poti sa arati ca the rock, cand ala saracul arata asa din cauza steroizilor.
Eu ştiu tipi mai scunzi ca tine (unul are 1, 65, altul are 1, 62) şi se comportă normal în societate, au prieteni, ştiu să socializeze, să vorbească... Ce-am remarcat la ei e că se irită foarte uşor la ceva ce nu le convine şi devin mai certăreţi, mai ostili, decât majoritarii înalţi.
Să fie mai sensibili la nervi tocmai din cauză că se ştiu mai mici de înălţime?
Tu ai văzut cum cade pielea de pe Arnold Schwarzenegger? Pentru că mușchii de la sală sunt forțați, umflați cu steroizi și alte substanțe. Și nici ăștia nu se fac așa în 7 luni. Doar animalele când li se dau concentrate cresc repede, deoarece viața lor este scurtă.
Toți care folosesc steroizi urinează sânge. Nu recomand concentrate din astea că duc la boli grave.
Nu recomand nici umflarea mușchilor, ci mai degrabă elasticitatea.
Dacă te referi mic la înălțime
Atunci ai greșit sala. Du-te și fa activități care te fac mai înalt(ca înotul, baschetul, volei, etc)
Dacă te referi ca mușchi
Atunci schimba exercițiile
Cu un program ok
Și pune calorii pe tine
Descarca MyFitnessPal sa vezi câte calorii pe zi îți trebuiesc
Cred ca ti s-a spus sa NU faci SALA, ca-ti inhibi hormonii de crestere si nu ai crezut, fiindca ai facut pe propriul risc si s-a dovedit ca ai pierdut timp foarte pretios.
Poate printr-un miracol daca te apuci acum de baschet, volei sau inot sa schimbi ceva, dar va trebuii sa mergi zilnic la antrenament, timp de 2 ani. si sa manaci 3 mese pe zi cu multe, foarte multe fructe proaspete, legume si o bucatica de carne, ca sistemul atu hormonal sa fie alimentat cu viatminele si mineralele necesare cresterii.
Daca mersul la sala iar fi facut pe oameni mai inalti,fii sigur ca nu ai mai fi vazut de astia ca tine,ori si mai mici de inaltime.
Mersul la sala iti antreneaza muschii,eventual tii umfla,ori se pot adauga masa,musculara,dar cam aia e tot, inaltimea nu-i dictata de mersul la sala, o sa fii inalt exact cit ai fost nascut, citi iti este scris in program, deci pui cruce, nu ai cum sa cresti in inaltime.
Gata ma duc la sala ma fac sanatos tun ma duc la sala cresc ma fac de 2 metri dar sala asta ce este sala de binefacere, ori e ceva hop poc, gata imi rezolva dorintele, ceva gen spiridus, cam asa credeti voi ca ar fi sala asta.