Salut!
De ce atât de multe repetări? Îți dau eu un exemplu de antrenament :
1. Genuflexiuni Set 5 Rep 8-10 (trebuie să folosești greutăți, să nu îți permită să faci mai mult de 8-10, iar asta este și în cazul celorlalte exerciții). Dacă nu ai greutăți, poți folosi bidoane cu nisip sau cu apă, dar nu trebuie să îți permită să faci mai mult de 8-10 repetări.
2. Fandări Set 5 Rep 8-10
3. Îndreptari pentru femural Set 5 Rep 8-10.
Atenție!
Acest antrenament îl faci de două ori pe săptămână.
Al doilea antrenament să fie la un volum mai mic.
Ex:Luni faci genuflexiuni, Fandări, îndreptari pentru femural, iar Vineri faci 5 seturi de genuflexiuni Set 5 Rep 8-10.
Mănânci prea puțin, doar 2 mese pe zi? Trebuie să mănânci 4-5 Mese pe zi, iar fiecare Masă să aibă carbohidrați și proteine. Ar trebui să faci și alte exerciții în zilele libere, ca să nu te îngrași (adică vei pune oricum ceva pe tine, deoarece vei fi în surplus caloric). Sfatul meu este să faci o alergare ușoară în zilele de pauză15-20 de minute.
Poți mânca și după ora 18 stai liniștită. Să ai minim 7-8 ore de somn, dacă vrei rezultate bune. Sa făcut un studiu, care a arătat că persoanele care au dormit mai puțin, nu au avut câștiguri bune în masă musculară și au pus mai multă grăsime pe ei.
Rezultatele se văd în timp și se văd după 2-3 luni, dar nu cine știe ce.
Baftă!
Da si astfel se program are volumul cam mare pentru ea.
Părerea mea.
Pentru un sedentar, da! La grupele mari de mușchi, se fac între 15-20 serii pe săptămână. Bazat pe știință!
De ce vrei sa faci fesul bun caci in relatii zici ca ai numai probleme.
Eu zic sa iti intaresti mai bine muschii creierului, astfel vei lua decizii bune pe viitor
1. Ti-a crescut vreodata fundul de la mers? Ca si ala implica fesierii. Asa si cu exercitiile alea ale tale...cand tu faci zeci si sute de repetari, e clar ca fluturi picioarele prin aer aiurea si nu actioneaza o rezistenta suficient de mare asupra muschilor. Deci, pasul 1: te duci la sala unde faci exercitii cu GREUTATI (si nu cate 1kg ca ăia mici).
2. E stupid sa-ti asiguri alimentatie de slabire (ca tu asta intentionezi...nu mai stau sa explic de ce faza cu mancatul inainte/dupa anumite ore e iar o prostie) si sa visezi la crestere musculara. Tu daca vrei dezvoltarea muschilor, ai nevoie de surplus caloric si de proteine (acelasi principiu care se aplica si la baieti, ca nu s-au facut pentru fete formule magice sa slabeasca in timp ce le cresc fesierii). Deci pasul 2: calculeaza macronutrienti.
Daca intrii pe YouTube sau intrebi un antrenor de Fitness abdomenul și fundul îl poți lucra și de acasa. Eu nu îmi doresc o masa musculară mare, îmi doresc fundul doar puțin mai bombat și atât. Nu îmi doresc fund care sa dea pe dinafara făcut din greutăți. Uita-te la Kristina Zavarski sa vezi ca aia lucrează numai de acasa și arată bine, e lucrata, dar nu e culturistă.
Si cred ca tot acasa si-a uitat si fundul ca in poze/videoclipuri pe net nu-l gasesc. Oricum, pana si aia foloseste banda elastica, deci tot nu lucreaza cu aerul. Exista unele care genetic au fund mai mare decat ea fara sa-l lucreze in niciun fel, deci tentativa aia de fund (ca daca avea pe bune, nu simtea nevoia sa se arcuiasca in poze si sa adopte pozitii care fac sa para fundul mai mare) e ce i-a dat ei natura, nu rezultatul vreunui sport (daca vrei sa vezi fund real, genetic bun + lucrat la SALA, Ashley Kaltwasser e un exemplu). Daca tu ai fundul si mai mic decat aia pe care ai mentionat-o, singura solutie e sa cresti musculatura...lucru care se face cum ti-am zis deja. Acum, drăguță, dacă tu esti mai desteapta, stai cu fundul mic si aia e, ca nu ma doare pe mine ca esti tu plata
Cat despre antrenorii de fitness care sustin tampeniile alea, sunt la fel de dezinformati ca tine si probabil eu am dublu de experienta in sport fata de ei. Abdomenul se face in bucatarie, fundul la sala, niciunul prin exercitii acasa.
Fund bombat inseamna muschi pe acel fund, si ce vezi tu pe Youtube-ul din Romania sunt niste prostii. Iote la asta aici cum ridica ditamai gantera cu bucile: https://musclewiki.com/Exercises/Female/Glutes/
Si din ce vrei sa fie mai bombat, din atat adaugi mai multe discuri si mai grele. Decat sa faci tu acasa investitii de mii de lei in discuri, te duci frumos la sala, e mai ieftin pe termen lung daca vrei lucrat doar fundul (ca orice om prost care are iluzia ca doar fundul conteaza in a atrage baieti). Daca te razgandesti si vrei sa iti faci un corp atractiv, atunci nu te duci la sala, iti iei toata aparatura acasa si aceleasi discuri le folosesti la diferite exercitii... ore intregi zilnic.
Rezultatele vizibile apar dupa mai mult timp. Continua exercitiile, sigur o sa apara rezultate dar asta peste 4-5 luni.
Cu ce face acum, n-o sa vada rezultate nici in 40-50 de ani, dar e bine ca esti optimist.
Păi să ști că oboseala nu are vreo legătură cu rezultatele. Că te poți strofoca dar degeaba daca nu te antrenezi corect și inteligent.
Eu am fesierii dezvoltați strict din intreptari și good mornings, in ultimul timp, dar dacă aș vrea să mă focusez pe fesieri as alege toată ziua genuflexiunile și fandările că exerciții de baza.
Fesierii sunt o grupa mare, se dezvolta extrem de ușor. Dar trebuie sa faci exerciții COMPUSE, nu de izolare, alea sunt numai așa, de pompare și a-ți menține sănătatea spatelui. Nimic mai mult.
E ca și aia care fac toată ziua fluturări sau ridicări de umeri și se mira de ce nu au piept sau umeri dezvoltati, ai nevoie de un exercițiu de baza, mai multe exerciții compuse, care îți plac sa ai o grupa dezvoltata.
Eu îți recomand să bagi mai des banana în el nu numai la păsă..contează si chestia asta ajută si pentru sânii.