Aici depinde nu doar de inaltime si greutate ci si de nivelul de activitate si varsta.
Iti poti calcula singur aceste aspecte folosind un calculator de calorii (cauta pe google) sau aplicatia MyFitnessPal care e moca pe Google Play sau poate fi folosita si pe calculator.
Dar daca ar fi sa estimez, as zice undeva la 2.800+ kcal.
Aceste mese ti le gestionezi in functie de numarul de calorii al fiecarei mese. Eu, spre exemplu, in perioada de masa musculara cand aveam abia 1 luna de sala mancam cam 5-6 mese pe zi.
Iar ca mese ti-as recomanda dimineata o masa bogata in carbohidrati, preferabil un bol de terci de ovaz (sau budinca de ovaz) caruia poti sa ii pui pe deasupra miere de albine, fructe, dulceata etc. pentru un gust mai bun.
Inainte de antrenament, e recomandat sa ai o masa bogata in carbohidrati pentru energie si datorita faptului ca in timp ce te antrenezi consumi multa apa care ajuta la absorbtia carbohidratilor. Mancarurile bogate in carbohidrati pe care le recomand sunt: fulgii de ovaz, cartofii simpli sau dulci, orezul, pastele.
Dupa antrenament iti recomand o masa bogata in proteine pentru refacerea tesutului muscular (carne de pui, peste, oua in principal) dar sunt si alte alimente bogate proteic pe care le poti cauta pe internet.
In concluzie, carbohidratii dimineata si inainte de antrenament, sau in caz ca mergi dupa micul dejun la antrenament dimineata, iar restul meselor ti le gestionezi tu in functie de macronutrienti iar pentru asta te ajuta MyFitnessPal.
Iar daca vrei sa iei suplimente nutritive, eu am incercat doar creatina monohidrata si proteina din zer pudra. Creatina o luam inainte de antrenament (5 grame) si dupa antrenament imi faceam un shake din pudra proteica (2 cupe) cu apa, iar dupa jumatate de ora luam masa de dupa antrenament. Succes!
Daca pana acum nu te-ai mentinut cu alimentatia ta, ai putea doar sa cresti usor nr. de kcal. Sa zicem 500 kcal in plus. De asemenea, vezi sa consumi mai multe proteine.