| CriDenise5 a întrebat:

Fac sala de aproape 2 saptamani, si vreau sa ma tin pana in vara. vreau sa ma ingras, trebuie neaparat sa tin dieta sau pot manca orice la inceput?

3 răspunsuri:
| TheStrategist a răspuns:

Presupun că vrei să pui masă musculară, nu grăsime. Pentru asta trebuie să fii în surplus caloric, dar nu un surplus prea mare. Cu 200-300 calorii mai mult decât ai nevoie e posibil să fie de ajuns.
Încearcă să renunți la fast-food, dulciuri, sucuri, fumat sau alcool.
O să îți recomand câteva alimente pe care e bine să le mănânci: ovăz, ouă, lapte, carne de pui, orez, cartofi, banane, iaurt grecesc, unt de arahide (asta dacă știi că nu ești alergic) și mai sunt multe altele.
Un lucru foarte important e să nu uiți să te hidratezi, minim 2-3 litri de apă pe zi.

| Cehoslovacia a răspuns:

Vrei sa te ingrasi cu masa musculara sau grasime? presupun ca prima varianta, foarte bine.
atunci trebuie sa stii ca in mod impardonabil trebuie sa iti monitorizezi kcal si macronutrientii ( proteina,grasimi si carbo)
Poti manca orice,fara sa te intereseaze ceea ce am spus eu si vei castiga masa musculara si automat iti va creste forta dar si stratul adipos este pe masura.
Cel mai ok e sa te cantaresti zilnic si saptamanal tragi linie si cresti kcal, pleci de la un anumit nr de kcal, aici nu iti pot spune pentru ca nu stiu detalii despre modul tau de viata, le cresti treptat pana ajungi sa iei in kg, oricum iti zic ca masa musculara de calitate se castiga Foarte Foarte Greu, pana la vara mi se pare destul de putin.

| PaulCos a răspuns:

Dupa doua saptamani se pare ca nu stapanesti bine nici cuvintele din domeniu. Nu te supara dar Trebuie sa ai rabdare sa aprofundezi notiuni noi, sa redefinesti altele vechi, sa nu te grabesti, sa nu cauti modele in pozele de pe net si mai ales nu uita sa nu treci mai departe daca nu ai inteles ceva. Ai amestecat teribil aici niste notiuni. Revino! Nu te grabi!