anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Fac sala de cateva luni singur, fara antrenor personal. Si aproape de fiecare data dupa antrenament de picioare ma doare spatele, in special partea inferioara (lower back). Nu consider ca am fortat sau ceva, fac cu greutati nu foarte grele, da nici usoare, in mare parte genoflexiuni cu bara in spate, in rest la aparate, prese de picioare. Dar am dureri de spate. Sa nu am o pozitie corecta? Sa fac totusi cu prea greu? pe cat posibil am urmarit video-uri pe net cu executarea corecta. Nu stiu. Idei? Pareri?
Multumesc!

4 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

"Genoflexiuni cu bara în spate" îți răspunde automat la întrebare.

Fă la un aparat picioarele, nu trebuie să te arunci direct la exerciții unde execuția este vitală. După ce îți dezvolți și spatele puțin și înveți să faci corect, poți revenii la exerciții cu bara.

| RoCkKiD a răspuns:

Suna a problema de executie, cu alte cuvinte nu executi exercitiul cum trebuie si pui prea multa presiune pe spate.

Ca exemplu, la presa de picioare, trebuie sa ai grija tot timpul ca zona lombara (partea de jos a spatelui) sa nu se arcuiasca deloc, spatele trebuie sa stea perfect lipit de scaunul aparatului incat presiunea sa vina de la presa pe picioare nu sa se duca catre coloana.

La genoflexiunile cu bara e la fel, cand e greutatea prea mare, spatele tinde sa se arcuiasca treaba care pune presiune pe zona lombara pentru ca nu mai ridici doar din picoare ci pui si muschii spatelui la treaba sa ridice partea superioara a corpui impreuna cu greutatea.

eu zic sa cauti mai multe clipuri si sa fii atent in special la pozitia spatelui, ala trebuie sa ramana perfect drept, iar daca greutatea de face a te indoi inseamna ca e prea mare pentru tine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca te doare, faci cu greutati prea grele PENTRU TINE. Greutate prea grea sau prea usoara e ceva relativ, tine de cum e acea greutate pentru tine. Probabil nici nu antrenezi zona lombara. Poarta centura, scade greutatile, lucreaza zona lombara.

| mariusdenis12 a răspuns:

Salut! iti recomand un control sa fi sigur ca totul este ok. dar daca simțit ca durerea se repeta de fiecare data cand faci acest exercițiu ar trebui obligatoriu sa faci un control. Sau sa renunti la exercițiu