Chair nu ne intereseaza pe noi ce faci tu si cum faci tu.
Plange-te parintilor daca te supara ceva.
Este absolut normal sa nu mai faci febra musculara pentru ca muschii acum s-au obisnuit cu greutatile, de aceea nu mai ai nici o problema! Un lucru insa sa stii ca de la febra musculara nu-ti cresc muschii, ele stagneaza din cauza suprasolicitarii!
Muschii se dezvolta cand sunt lucrati fara febra musculara, adica poti sa-i simti dar daca te dor foarte tare de la antrenamente asta nu e bine!
Am pus eu virgula in capul meu pe unde trebuia ca sa pot intelege ce faci si cu ce grupa musculara. Nu e cine stie ce performanta sa faci genuflexiuni cu 80kg in spate dupa 1 an de sala. Mediocru as spune. 50 De flotari intr-o serie iarasi e nimic. Febra musculara nu faci deoarece lucrezi cu exact aceleasi greutati si nu schimbi tipurile de exercitii + nu iei cel mai probabil pauze suficiente. Atata timp cat nu adaugi mereu mai multa greutate, nu ai un set de exercitii diversificat pe care sa il ajustezi regulat si nu iei pauze suficiente, pur si simplu stagnezi.
Este normal. Febra musculara reprezinta cantitatea de acid lactic produsa in muschi in timpul sportului. Acidul lactic apare din cauza lipsei de oxigen suficient in muschi, unde energia (ATP) este produsa in urma unui proces anaerobic ( lipsa de oxigen ), proces care cauzeaza aparitia acidului lactic. Daca te vei antrena mai intens ( ex : greutate mai mare) ai sa vezi ca o sa faci febra musculara din nou din cauza lipsei de oxigen suficient in muschi. Atata timp cat vei avansa si vei incerca sa evoluezi vei intampina intotdeauna aparitia acidului lactic. Spor
Greșit, febra musculara este reprezentată de microrupturile din mușchi pe care le faci in timpul antrenamentelor, tu cand te antrenezi asta faci, practic produci microrupturi la nivelul fibrelor musculare.
Acidul lactic apare in timpul exercitiilor intense, dar este metabolizat rapid din organism.
Avand in vedere ca masa musculara la inceput e mica, prin exercitii apar mici fisuri musculare si binențeles inflamația acelor zone musculare. Dupa ce se repara tesutul muscular, acesta devine mai puternic( de asta creste masa musculara) dar scade si inflamația avand in vedere ca muschiul e antrenat.
MusicHaveTheKeyOfMyHeart întreabă: