| Sduadyn a întrebat:

Fac sala de un an, dimineața, deoarece îmi permite programul însă în curând voi incepe alt loc de muncă și nu voi mai avea timp de sala, nici de diete, deoarece vreau sa sau jos burta. Daca voi elimina total zaharul și carbohidrații voi avea rezultate?

9 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Noul loc de munca implica sa muncesti mai multe ore pe zi? Probabil ai putea lua in considerare sa mergi la sala o data pe saptamana in weekend? Sa renunti la zahar te ajuta foarte mult in ce priveste sanatatea organismului, asta e sigur. Despre aspect nu stiu sa spun, pentru unii functioneaza, pentru altii nu, astfel ca trebuie dieta corelata cu efortul.

Sper ca esti informat pe subiect.De exemplu multe persoane spun ca renunta la zahar dar cumpara bauturi precum cola 0 care are inlocuitori ai zaharului la fel de nocivi.In mod normal nu trebuie sa consumi mai mult de 2-3 linguri de zahar zilnic (preferabil luat din fructe, miere, dar clar il gasesti cu tonele in dulciuri/snacks, bauturi racoritoare, paine, cereale, sosuri, iaurturi si toate cele luate de la magazin).Mie mi se pare un pic imposibil sa renunti total, poate doar daca mananci numai ce gatesti acasa, ceea ce ar fi grozav.Dar tot iti urez succes.

| AnastasiaK a răspuns (pentru dullcat):

Spui că speri să fie informat pe subiect și vii să vorbești tu în totală necunoștintă de cauză.

Cola 0 si sucurile de acest gen de obicei sunt îndulcite cu aspartam, folosit în cantități EXTREM de mici pentru că e mult mai dulce decât zahărul.

Dacă te deranjai să cauți măcar putin, vedeai că există o cantitate de aspartam considerată acceptată zilnic în SUA reglementată de FDA. Iar la cât de puțin aspartam se folosește în sucuri, ar trebui să bei vreo 9L de Cola numai ca să atingi cantitatea aia, nu mai zic ca să o și depășești. Apoi, există mai multe studii care nu au reusit să găsească vreo corelație între aspartam și probleme de sănătate (mai ales cancer, că de ăsta zice toată lumea), inclusiv pe cancer.org găsești această informație.

P.S. Altă dovadă că vorbesti în necunoștință de cauză: nu "trebuie" nepărat să meargă la sală. Ca să slăbești dieta contează 90%, iar mersul la sală o dată pe săptămână nu ar face aproape nicio diferență.

| dullcat a răspuns (pentru AnastasiaK):

Imi pare rau, dar din momentul in care ai adus in exemplu SUA, cunoscuta pentru tonele de zahar pe care le mananca populatia anual (17 linguri de zahar zilnic) si pentru problemele de sanatate care rezulta, deja nu am mai citit cu seriozitate. Poate daca spuneai de Europa avea sens.Am zis ca unii slabesc si fara sala, insa altii nu. Reciteste, te rog.

| AnastasiaK a răspuns (pentru dullcat):

E irelevant ce face populația din SUA laughing Asta nu face ca recomandările aduse de ei, bazate pe STUDII, să fie mai puțin valoroase. Raportat la zahăr, de exemplu, tot FDA recomandă limitarea la maxim 10% din aportul de calorii. Deci dacă aportul tău zilnic e de 2000kcal, atunci nu depășești 50g zahăr.

Diferența dintre recomandarea lor și a ta e că pe ei îi duce capul să se raporteze la aportul individual, spre deosebire de tine care faci aceeași recomandare și pentru un subnutrit de 40kg și pentru un sportiv de performanță de 90kg.

În rest, nu am ce să recitesc pentru că ai spus o prostie. Nu e "unii slăbesc fără sală". Corect e: ORICINE poate slăbi fără sală. Asta când te-ai documentat puțin și știi ce înseamnă slăbirea. Evident că pentru un dezinformat ca tine există cazuri și cazuri și nu ai de unde să știi ce și cum.

Apropo, vezi că alea 17 linguri sunt "teaspoon" adică LINGURIȚE. Dar de unde să știi dacă maximul tău de documentare constă ori de pe site-uri de 2 bani traduse prost din engleză ori de pe site-uri în engleză pe care nu ești tu în stare să le traduci. Oricum ar fi, informația tot prost ajunge la tine.

| dullcat a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ma scuzi ca nu am luxul de a fi in domeniu si a da replici la fel de bitchy.Stai calma ca nu iti fura nimeni clientii, aici fiecare spune ce stie din sursele pe care le stie.Recunosc ca am gresit acolo, citind din engleza si fiind seara, am asociat cu linguri, nu lingurite.

Mai sus ai scris,, Ca să slăbești dieta contează 90%, iar mersul la sală o dată pe săptămână nu ar face aproape nicio diferență.'' dand de inteles ca fara sala nu se poate, iar acum scrii,, ORICINE poate slăbi fără sală''. Te hotarasti? laughing

| AnastasiaK a răspuns (pentru dullcat):

Nu cred că e un "lux" sa fii în domeniu. E doar o chestiune de bun simț sa te limitezi la a vorbi despre ce știi, că să le știi pe toate nu se poate. Eu nu mă apuc, de exemplu, să dau sfaturi oamenilor ce medicamente să ia. Deși, ce să vezi, ca să studiezi sportul treci și prin destulă anatomie, fiziologie, educație pentru sănătate, prim ajutor, refacere și recuperare și înveți despre diferite medicamente. Deci s-ar putea per total să știu mai multe despre asta decât știi tu despre sport, dar eu tot nu m-aș apuca niciodată să vorbesc despre asta cum vorbești tu despre nutriție și sport.

Doar că, spre deosebire de alte domenii de care vi se pare normal să nu vă atingeți, sport a făcut toată lumea măcar o dată în viață și a ținut vreo dietă aiurea, iar articolele de 2 bani despre nutriție și sport sunt la tot pasul așa că toți vă credeți specialiști în domeniu.

Legat de întrebarea ta de copil mic: dacă înveți să citești în loc să cauți cu lupa ceva să comentezi, o să vezi că și în răspunsul in care am zis de 90%, fix înainte cu câteva cuvinte am precizat că nu trebuie neapărat să meargă la sală, deci se poate și fără. Ți se pare că am zis "90% din oameni slăbesc fără sală" de ai impresia că m-am contrazis cu ceva? Sa-mi pun problema de analfabetism funcțional?

| AnastasiaK a răspuns (pentru dullcat):

Eu sunt foarte curioasă cum ai dedus tu din "mersul la sală o dată pe săptămână nu ar face aproape nicio diferență" că fără sală nu se poate rolling on the floor Până acum te credeam doar dezinformat, acum oscilez între a presupune că ai o vârstă mai mică sau pur și simplu un coeficient de inteligentă corespunzător

| lpavel a răspuns:

Da, si sa nu depasesti 3 mese pe zi! Adica daca mananci ceva, mancare nu mai mananci... Daca te mai ia foamea din cand in cand iti pacalesti stomacul cu cate un pahar cu apa si iti va trece foamea!

| AnastasiaK a răspuns:

Dat fiind faptul că e ușor nepractic să mă contrazic cu toți dezinformații, vin și cu un răspuns propriu-zis la întrebare:

1. Nu se exclude un macronutrient din alimentație, în niciun caz. Știu că auzi în stânga și în dreapta cât de răi sunt carbohidrații, dar nu, organismul tău are nevoie de ei. Cu toate astea, poți să optezi pentru cei complecși (caută pe net "surse de carbohidrați complecși" să vezi despre ce e vorba) și îi poți evita pe cei simpli (cauți "surse de carbohidrați simpli" ca să vezi ce să eviți).

2. Cu toate astea, dacă alegi să consumi puțini spre deloc carbohidrați, o să vezi o diferență mare la cântar. Precizez asta doar ca să nu te încânte ideea pentru că aia nu va fi grăsime, ci glicogenul din mușchi și apă. Carbohidrații rețin apă, așa că dacă nu-i mai consumi, nu va mai fi reținută, dar imediat ce îi comsumi iar, kilogramele alea apar la loc. De aia se și plâng oamenii că pun imediat la loc kilograme în cazul anumitor diete. Dar din nou, nu ar trebui să te intereseze să pierzi apă.

3. Eliminând zahărul și carbohidrații automat tu elimini niște alimente, deci mănânci mai puțin (presupunând că nu le înlocuiești cu altele), deci clar slăbești. Dar același lucru îl poți face mâncănd mai puțin, fără să elimini un macronutrient. În esență, slăbirea se bazează pe deficit caloric, pe care îl poți crea fie eliminând ceva din alimentație, fie limitând intervalul de timp în care mănânci (cazul postului intermitent sau al oamenilor care nu mai mănâncă dupa 18, de fapt nu ora contează, ci că au eliminat 4 ore de mâncat din zi), fie făcând mai multă mișcare (poate fi și simplu mers pe jos, nu trebuie neapărat să fie sală), fie mâncând mai puțin cantitativ (mese mai mici), fie alegând alimente cu densitate calorică mică (în general legume, dar nu numai).