| G._Paul_Balint_1998 a întrebat:

Fratele meu s-a apucat de sală cam pe la vârsta de 15 ani. A facut aproape constant, cu mici pauze, cam până pe la vârsta de 18-19 ani. Eu m-am apucat de sală tot pe la 15 ani, iar acum am 17. El mi-a spus că începe să-l doară spatele foarte uşor, este sensibil. M-a sfătuit să nu mai fac antrenament cu greutăţi, ci să-mi folosesc propria greutate a corpului (flotări, tracţiuni, flotări la paralele) şi să alerg mult, este cel mai bine. Este posibil ca pe el să-l doar spatele şi pentru că stă mult în picioare, fii jandarm. Întrebarea mea este, pot avea probleme cu spatele daca fac antrenament cu greutăţi? Până la ce vârstă oasele se întăresc, adica sa nu ma deformez? A început să mi se deformeze puţin osul la umăr, fix la mijlocul trapezului, în ambele parţi, a început să-mi iasa puţin in exterior, ca un corn, dar foarte puţin. Este de la antrenamentul cu greutăţi?

3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Acest sport este foarte periculos pentru ca datorita exercitiilor facute incorect dupa un timp mai indelungat apar si problemele si nu vor disparea numai daca vei face o pauza mai lunga de la antrenamente sau chiar pana nu te vei trata la un spital, depinde de cauza!
Acum daca problema ta e de la antrenamente numai tu poti stii, daca nu faci exercitiile corecte, posibil... Daca ai ceva dureri cand faci exercitii, lasa-te pana nu e prea tarziu! Bafta!

| SiLaS a răspuns:

Iti recomand cand faci genuflexiuni sa porti o centura si sa nu faci indreptari, ai destul timp pentru astea.

| Diavolcata a răspuns:

Da normal, probleme inca grave cu coloana si din astea duc la probleme si mai grave. N-ai idee ce mult conteaza kineto-fizioterapia in problema ta. si iti arde de sala? lasa sala. fa-te bine!