Mda. e bun sa nu faci nimic.
spate + umeri prea mult, mai pui si cardio si praf.
piept + trapez alt praf
picioare + 1 parte din brat alt praf.
piept de 2 ori pe saptamana, daca nu ai ceva vechime si deficit la piept = alt praf.
spatele se face separat. ca ai multe grupe ce il alcatuiesc (dorsal, lombar, romboid, trapez). dorsalul creste in 2 parti (grosime, latime). trapezul si lombarii sunt unul in continuarea celuilalt. lombarii suporta tot trenul superior al corpului, deci sunt supra-solicitati cam la orice grupa.
1 grupa mare + una mica este de ajuns. dar picioarele nu cu brate.
eu personal fac 5 zile pe saptamana sala. si fac spatele SINGUR. si asa stau 90 de minute la el. 2 tipuri de ramat, 2 tipuri de tractiuni, lombari, trapez si indreptari. cam mult sa mai bagi si umeri SI cardio.
cardio inainte de antrenament = slabit. pentru ca rezervele de glicogen se duc naibii inainte sa bagi greutati.
eu niciodata nu am facut ACELEASI zile pe grupe. se obisnuieste corpul ca in X ore urmeaza antrenamentul la Y grupa. asa prefer in fiecare zi sa schimb antrenamentul. niciodata 1 zi de marti sa aiba aceeasi grupa. asa ca nu iti voi imparti pe zile grupele, ci doar cum sa le imparti, la alegerea ta cum pui zilele.
piept + biceps
spate + lombar + trapez
umeri + triceps
picioare
abdomenul in oricare din zile (eu bag prima zi ridicari de picioare, a2a crouch, a3a pentru oblici a4a abdomene rusesti).
niciodata nu faci pieptul dupa spate sau vice-versa. intre astea 2 grupe fa pauza sau baga picioarele. eu saptamana trecuta am facut asa:
luni piept + biceps, marti umeri + triceps, miercuri picioare, joi piept (am o problema cu el, o perioada de 2 luni il voi lucra de 2 ori pe saptamana), vineri spate. saptamana asta am facut piept luni (simplu), azi am facut umeri + brate (la biceps doar recuperare, usurel. am simtit la umeri o durere si am vrut sa vad cam la ce si cum se simte). maine fac spate + antebrat (intra la tractiuni, nu de alta). joi picioare si vineri inca 1 data piept + biceps). numai ca eu am cativa ani de sala (bine, cu intreruperi, dar memoria musculara tot tine).
in concluzie. programul tau este prost gandit. prea mult in unele zile, prea multe zile pe saptamana la piept si picioare, mult prea mult in ziua cu spatele, trapezul nu are a face cu pieptul. si cardio inainte de sala este pentru slabit. daca vrei cardio fa o zi separat de masa musculara, doar cardio. sau fa cardio la 6-8 ore dupa sau inaintea antrenamentului pentru masa. sau in cel mai rau caz DUPA antrenament, dar maxim 30 de minute. si nu in ziua cu cea mai mare grupa sau in ziua cu picioare. alege ziua cu pieptul, umerii, bratele.
As vrea sa vad cum anume le faci,daca le executi corect,timpul, greutatea, cea ce manci, cardio, asa nu poti sasi spun nimic
Pai
La grupele mari fac 4 exerciti a cate 4 seri a 10-12 repetari
La grupele mici 2 exercitii a cate 2 seri a 10-12 repetari
Mananc sanatos, foarte rar dulciuri, nu beau sucuri de loc, fara paine, fac cardio
si stau la sala in jur de 1 ora 1 ora jumate
Cate flotari poti face, ridicari la bara si cate kg poti ridica?
Eu acasa fac programul asta http://postimg.org/image/ur3wl3exn/ poate te poti inspira din el
Chiar nu stiu cate flotari pot face, fac 4 serii a cate 10-12 repetari cu 35 kg la bara