Depinde de supliment, dar sa stii ca e cam irelevant daca iti iei pudre proteice din zer. Contin acelasi lucru, uita-te la valori nutritionale si ia-l pe cel care te avatanjeaza. Ar mai fi si problema cu gustul, aici nu poti testa, doar sa te bazezi pe parerile altora.
Alege fructe si legume
suplimentele alimentare nu prea fac casa buna cu organismul uman
Te rog eu nu mai raspunde la categoria sport. Daca am nevoie de un supliment, iau un supliment, nu fructe si legume, alea am eu grija sa le integrez in alimentație.
Ai o problema cu fructele si legumele.
Proteinele si grasimile de unde le iei?!
De unde le ia calul? ca nu mananca carne,din cereale, iarba etc numai nu din produse animaliere
elefantul, mananca carne?, el ia din fructe, proteine si ce mai are nevoie
Nu stiam ca esti cal. Imi cer scuze, noi suntem oameni. Alta specie.
Ierbivorii (printre care si exemplul tau: caii) au un biorector complex format din cele 4 incaperi ale stomacului (este exceptie exemplul tau, calul, nu are tocmai 4 incaperi, dar nu asta e relevant) care transforma celuloza din iarba ingerata, datorita unei microflore, intr-o proteina foarte elaborata. Aceasta microflora, pe care noi oamenii NU o avem, consuma celuloza si o transforma in PROTEINA ANIMALA (din zoomastigine, flagelate care NU sunt plante).
E destul de clar ca te depaseste subiectul, mai informeaza-te inainte sa ii dezinformezi pe altii
Atat? Doar atat ai fost in stare sa zici?
Si elefantul probabil, habar nu am, nu sunt elefant sa-ti zic, iar despre el nu am citit nimic. Dar retine ca suntem specii diferite si functionam diferit. Cu siguranta isi ia proteinele din iarba, probabil din celuloza, la fel ca celelalte ierbivore.
Să aflăm care sunt alimentele cu cel mai crescut nivel de proteine:
1. Soia conţine nu doar multe proteine, dar multe minerale, vitamine şi fibre. La 100 de grame de boabe mature de soia, prajite uscat (fara ulei) avem 39, 58 g proteine, la 100 g de boabe mature de soia, fierte avem 16, 64 grame de proteine.
2. Ouăle – ieftine şi pline de proteine; consumă-le întregi, cu tot cu gălbenuş şi albuş pentru a beneficia de bogăţia de proteine (un ou întreg mediu - 46 g - prăjit conţine 6, 26 g proteine).
3. Somon – sursă importantă de proteine şi acizi graşi Omega 3, nutrienţi esenţiali petnru menţinerea sănătăţii.
4. Brânza de vaci – 16 grame de proteine la jumătate de cană de brânză şi gust de-li-cios! Amestecată cu fructe sau legume este şi mai bună şi oferă toate substanţele nutritive de care avem nevoie, plus o mare cantitate de proteine.
5. Carnea de vită – plină de aminoacizi, blocuri de proteine care ajută la dezvoltarea ţesutului muscular, zinc, fier, magneziu şi alţi nutrienţi importanţi.
6. Iaurtul – 16 grame de proteine la o cană de iaurt. Sună bine, nu-i aşa? De asemenea, aceste iaurturi au cantitzăţi duble de proteine şi folosesc jumătate din cantitatea de zahăr folosită în cazul altor iaurturi obişnuite.
7. Sardinele – proteine, Omega 3, vitamina D – pe toate le găsim în banalele sardine. Mare grijă totuşi să le consumaţi din surse sigure. Cel mai indicat este să le consumaţi proaspete.
8. Proteine din zer – este alegerea de top a culturiştilor şi probabil va rămâne aşa pentru mult timp de-acum încolo. Potrivit unor sondaje realizate în rândul sportivilor, proteinele din zer sunt cele mai eficiente în dezvoltarea masei musculare.
9. Carne albă de pui sau curcan – se găteşte rapid, este ieftină şi este o sursă grozavă de proteine.
10. Fructele în coajă lemnoasă – constituie gustarea ideală, sunt practice şi nu sunt perisabile, spre deosebire de o ciocolată de exemplu. Migdalele, nucile, fisticul, cajuu, alunele de pădure sunt excelente surse de vitamine, minerale, grăsimi sănătoase şi fibre şi pot fi luate oriunde, le poţi uita în birou, în ghiozdan sau în dulpa pentru mult timp că tot la fel de gustoase şi pline de beneficii vor fi.
Niciodata n-o sa ai colesterol de la
legume,fructe, seminte
grasimi exista in,
masline, alune, nuci, si multe tipuri de seminte, nu mai pun seminte de floarea soarelui
proteine gasesti in fasole si soia foarte multe
deci nu ai nevoie de carne
numai daca
vrei sa faci repede colesterol
sa te ingrasi rapid
sa mananci tot timpul ceva procesat daca o cumperi din comert
mai repede moare omul care mananca carne decat daca mananca vegetale
Foarte bine, sunt de acord cu tine, dar vezi ca ai 8 din 10 produse de origine animala dintre care 4 tipuri de carne
Aici m-ai pierdut. Tu nu stii ce e ala colesterol? Ficatul nostru produce oricum colesterol, ce iei tu din alimente e aproape irelevant. Problema o reprezinta lipoproteinele cu masa moleculara mica (LDL =low density lipoprotein), caraus al colesterolului care, mai simplu spus, mentine colesterolul pe peretii arterelor. Poti consuma carne slaba, pui, ton sau peste bogat in grasimi, caci aceste grasimi sunt bogate in HDL, care elimina colesterolul din artere si il trimite catre ficat pentru metabolizare si excretie. Din cand in cand niste carne slaba de porc, de vita, de curcan etc. sunt bine venite. Nu zice nimeni sa abuzezi de ele.
Sa nu mai zic ca esti OFF-TOPIC, ti-am raspuns la intrebare, te-am inchis, ai ramas fara argumente si ai schimbat subiectul
Ok dar pe primul loc
este o planta
nu un animal,
vb de proteine
Nu este adevarat. Soia trebuie fiarta, iar prin fierbere se pierde cam 2 treimi din cantitatea de proteine. (pentru ca se combina cu apa).
In fine, nu ma pricep la gatit, fie ca tine, stiu sigur ca soia e modificata genetic (in mare parte).
Totusi, lasand asta la o parte, te-ai lamurit care e treaba cu caii (ierbivorii in general) si proteinele? Si ca noi nu avem treaba cu ei, noi avem nevoie de proteine din toate sursele pentru ca suntem OMNIVORI.
Adam si eva mancau carne?
omul vrea proteine din carne, pentru ca ele se obtin usor
dar
la fel si cancerul apare cel mai repede de la carne nu din vegetale, fructe sau legume
Ai facut tu vreun studiu sau de unde stii? Pe internet sunt scrise multe lucruri, majoritatea contradictorii. Nu imi poti demonstra exista lui Adam si a Evei, asa ca las-o balta
Oamenii au fost vanatori-culegatori in trecut, asta e cert.
Ce zici cancerul apare mai repede de la fructe sau de la carne
Mezelurile, alimente care hrănesc cancerul
Mulţi dintre aditivii care dau gustul, culoarea şi termenul de garanţie al irezistibilelor mezeluri, plus stabilizatorii şi agenţii de gelifiere supun organismul la grele încercări. În top sunt nitraţii şi nitriţii – substanţe chimice cancerigene – spun specialiştii -, folosite ca aditivi alimentari de bază în preparatele din carne (şuncă, salamuri, cârnaţi etc.) Şi, uneori, chiar şi în laptele din care se fac brânzeturi. Mai mult, pentru a se răspândi uniform în masa de carne, nitriţii şi nitraţii sunt adăugaţi, de regulă, în sare solidă sau în saramură (circa 0, 5 – 1 kg de nitrit la 100 kg de sare solidă). Te mai întrebi de ce sunt mai toate mezelurile cumplit de sărate? Cert este că un consum frecvent de mezeluri se poate solda cu leziuni ale organelor interne (aparat digestiv, ficat, bilă, pancreas).
Grăsimile hrănesc cancerul
Uleiuri rafinate, untură, slăninuţă – acizi graşi saturaţi, colesterol rău în sânge. Teren propice pentru dezvoltarea tumorilor (mamare şi de col uterin, în special). Când mai sunt şi prăjite (pentru cartofiori, ouă ochi, friptură bine rumenită etc.), eliberează substanţe cu potenţial cancerigen sporit. Repetăm – avertismentul este valabil pentru împătimiţii de prăjeli; o „cădere în păcat" la intervale mari de timp se mai iartă.
Carnea roşie hrăneşte cancerul
Cu cât este mai „bine" prăjită şi mai des servită la masă, cu atât mai mare este riscul de alterare a ADN-ului, soldat, în timp, cu afecţiuni maligne. O echipă de cercetători de la Cambridge a stabilit, încă de acum câţiva ani, legătura directă dintre nişte substanţe conţinute de carnea roşie şi cancerul de colon (una dintre cele mai frecvente forme de cancer în ţările dezvoltate). Prevenţia, în acest caz, înseamnă să uiţi de grătare şi prăjeli şi să te delectezi, o dată pe săptămână (nu mai des), cu o porţie de carne roşie preparată la cuptor sau fiartă.
Hrana procesată hrăneşte cancerul
Aditivii alimentari care conţin fosfaţi – intens utilizaţi în alimentele preparate industrial – accelerează dezvoltarea cancerului pulmonar. S-a dovedit prin experimente de laborator efectuate pe şoareci („trataţi" cu fosfaţi anorganici, nu cu alimente de uz uman…). Or, fosfaţi… mâncăm şi noi copios, pentru că se regăsesc în carne, brânzeturi, băuturi sau alte alimente procesate: muştar, maioneză, brânzeturi topite, margarină, afumături, diverse preparate instant.
Alimente care distrug cancerul
► Legumele: de preferinţă, crude sau preparate la abur; gătite pe foc sau în apă, îşi pierd o bună parte din proprietăţile benefice. Varza, broccoli, conopida, sfecla roşie, morcovii, gulia conţin
multe vitamine (antioxidanţi), minerale, fibre, plus nişte enzime care combat cancerul (de sân, prostată, colon, vezică etc.).
► Fructele de pădure: antioxidanţii pe care îi conţin din plin apără celulele sănătoase şi ţin în frâu procesul de înmulţire a celulelor canceroase.
► Germenii de grâu: bogaţi în vitamina E şi antioxidanţi, inhibă multiplicarea celulelor canceroase.
► Peştele gras, în special (hering, somon, somn, ton, sardine) şi fructele de mare, „depozite" de aminoacizi şi de acizi graşi esenţiali (omega 3 şi omega 6), reduc sensibil riscul de cancer colorectal şi de col uterin şi susţin sănătatea sistemului nervos şi a ţesuturilor.
► Ceapa, usturoiul, arpagicul, prazul: fortifică sistemul imunitar şi inhibă activitatea oncogenelor (apără de afecţiunile maligne la nivelul gurii, laringelui, esofagului, colonului, sânului, ovarelor, rinichilor).
► Cerealele: reglează producţia de estrogen şi insulină – hormonii responsabili, când „o iau razna", pentru apariţia afecţiunilor maligne, în special pe tractul digestiv.
► Ceaiul verde: antioxidant, anticancerigen, blochează dezvoltarea vaselor de sânge în tumori (grăbeşte moartea celulelor tumorale).
Amice, esti pe langa. Nu am spus nimic de mezeluri sau mancaruri procesate, iar carnea rosie cu masura. Carne alba in special, pui, peste, din cand in cand carne rosie, la asta ma refeream. Vad ca tu insuti ai trecut (sau mai bine zis ai dat copy-paste) carnea de peste (care tot carne e) la alimente care distrug cancerul.
Tot eviti sa imi raspunzi la intrebare, divaghezi si imi aduci argumente pentru niste intrebari puse de tine in minte probabil
Gymbeam sau ProNutrition?
de fapt nici celui care ai dat funda
nu ti a raspuns concret
a zis,, ce iti place tie,, asa ca
nici macar tu nu sti sa apreciezi un raspuns corect,
ai apreciat un raspuns care te favorizeaza pe tine la alegere
Omule, tu nu stii sa citesti, asa-i? Nu am dat funda nimanui, eu doar ti-am adus niste contraargumente pe care nu le-ai putut contrazice asa ca ai inceput sa vorbesti despre chestii aleatoare
Ai dat raspuns castigator la cineva care nu a raspuns la intrebare a zic ce vrei tu
Cum sa dau raspuns castigator cand nu am pus eu intrebarea?
Raspunsul meu chiar a fost cel mai bun, i-am spus ca nu au importanta firmele. E ca si cum cineva te-ar intreba ce otrava sa consume si tu i-ai spune sa n-o faca. Si te asculta. Salvezi o viata.
Intrebarea era daca este bun produsul a sau b nu daca au importanta firmele
Corect 2 firme,
esti foarte bun la jignit
ma mir ca moderatorii
nu au scapat de tine
eu pe cei fara bun simt
i as da afara
fara sa ma gandesc
in primul rand
ar trebui
ca acest site
sa se bazeze pe respect
nu pe jigniri
dupa jigniri
se vede
ca nu ai deloc respect
nici de varsta
nici de persoana
E clar
nici macar
in al 24 lea ceas
nu iti dai seama
ce este respectul
respectul nu se face dupa ce stie sau nu stie o persoana
se face dupa cum esti tu educat sa vorbesti sau sa scrii civilizat
sunt convins ca sunt multe care nu le stii,
dar asta nu inseamna ca esti prost
(desi dupa vorbele tale ai fi)
(desi dupa vorbele tale nu meriti respect)
desi eu te respect pentru ca vreau sa fiu un exemplu pozitiv
si nu imi place sa jignesc pe nimeni,
ne te fac prost
pentru ca am bun simt
pe viitor
incearca
sa fi mai civilizat
si
cu mult bun simt
motivul meu
pentru care sunt aici
este sa ajut,
nu sa jignesc cum faci tu
byby_3899 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Andrei16263829 întreabă: