Daca este bara de facut "muschi", atunci te afecteaza, deoarece taseaza cartilagile. In perioada de crestere nu este recomandat asa ceva, daca nu ma crezi, intreaba un ortoped.
Da am auzit dar am auzit si ca te ajuta sa câștigi in înălțime deoarece întinzi coloana
Nu man, una e sa faci cu bara la spate (cea cu greutati de exemplu, de 5kg, de 10 etc) si alta este sa stai agatat/atarnat de o bara. Cred ca nu ai inteles bine, tu trebuia sa stai atarnat de bara, nu sa faci cu ea la spate, sa o ridici .
Păi da man gen nu ridic la spate greutăți, ma ridic pe mine la bara gen sper ca vorbim de acelasi tip de bara
Nu, eu la început înțelesesem altceva. Tu din moment ce faci practic tracțiuni, este bine, deoarece acestea produc pentru o scurta perioada hormoni de creștere (numai la coloană). Acum depinde, poți să nu mai crești, pentru că s-ar putea să ai cartilagiile închise. Dorești să îmi spui câți ani ai?
14 dar sunt destul de dezvoltat fizic crede mă, sunt destul de înalt și astea, par de 16+ si mi-e cam frica ca gen am crescut asa repede pana acum, si as vrea sa cresc si de acum încolo
Da pai, ești totuși înalt pentru vârsta ta. Eu recomand sa faci o radiografie la mana, ca să vezi dacă mai crești. Poți lua trimitere de la medicul de familie și nu plătești nimic.
Cipi1212 întreabă: