| MirunaEmily a întrebat:

Hei TPU, am 12 ani 1.55 inaltime si 53 kg. Vreau sa slabesc 10 kg,dar nu cu orice dieta, vreau un stil de viata sanatos.

Răspuns Câştigător
| Opincaru_Alexandru_1988 a răspuns:

1. Mananca sanatos: carne la gratar, legume, fructe, produse lactate. NU dulciuri, NU fast-food, NU prajeli, NU zahar, NU paine(poate doar 2-3 felii pe zi) si NU bauturi carbogazoase
2. Fa mult sport gen jogging, sprinturi, bicicleta, inot, sau sporturi de echipa gen handbal, volei, fotbal, baschet.
3. Nu pierde noptile la calculator, nu te culca foarte tarziu si nu dormi pana tarziu.
Sper ca ti-am fost de folos.

2 răspunsuri:
| Syndre a răspuns:

Un stil de viață sănătos implică principii alimentare sănătoase.
Ideea e să ai o alimentație diversificată. Alimentele de bază ar trebui să fie pește, legume, carne slabă și lactate(până în 10% grăsime). Cu astea ai și să slăbești cel mai ușor. Fructele trebuie consumate în cantități moderate că au destul zahăr și calorii(legumele aduc aceleași beneficii ca și fructele). Mergi pe 100-200g fructe/zi și evită bananele sau strugurii. Renunță la dulce, prăjeli și grăsimi în exces, astea se consuma doar din când în când, de poftă.
Trebuie să ai 3 mese principale pe zi și vreo 2 gustări, nu mânânci la o masă până ești plin. Bei măcar 2l de apă.
Pe lângă dietă(care e cea mai importantă), este sportul. Poți să slăbești fără sport, dar nu poți să spui că ai un stil de viață sănătos. Aici ai libertatea să alegi orice îți place, îți recomand măcar 3-5 ore pe sătpămână. Mult succes!

| Totenn a răspuns:

Salut, ai putea incerca sa mananci echilibrat, poti manca carne dar nu in ulei, poti manca cartofi dar nu prajiti, mananca multe fructe si legume (Eu mananc brocoli mult, incearca si tu e foarte bun). Trebuie sa dormi minim 8 ore si sa faci minim 30m miscare si mai e ceva, trebuie sa bei multa apa. Omul este facut din 85% apa sau mai mult deci iti trebuie minim 2 L apa pe zi. Dimineata cand te trezesti fa sport 5minute macar si seara poti merge sa alergi, mai bine pe scari si faci diferite exercitii. Sper ca te-am ajutat