| catelusa a întrebat:

Hei,TPU! Am o problema destul de mare: fac streetdance de performanta si sunt parte a lotului unei trupe de streetdance din Romania (destul de cunoscute, dar nu dau nume). Voi incepe prin a va spune varsta, inaltimea si greutatea mea, si vreau ca voi sa imi spuneti daca vi se pare bine. Am 14 ani, 1.67 si 54 kg. Acum, vreau sa va spun problema mea: mi se pare firesc ca in timpul vacantei, sa stai acasa, ei bine antrenorului nostru nu i se pare. Am avut antrenamente intense pe toata perioada vacantei timp de 8-9 h pe zi, singurele 3 zile de odihna fiind 25, 26 si 31. Astazi am fost la antrenament si pur si simplu simt ca nu mai fac fata. Nu mai pot sa fac zilnic sute de exerciti: abdomene, flotari, genoflexiuni, etc si mii de ture de alergare... nu pot lipsi de la antrenamente, caci la 3 absente esti suspendat din lot si trebuie sa dai un examen ca sa reintri. Deci nu stiu ce sa fac! Sa continui? Sa ma las? Ce sa fac? Aveti vreo idee? Bun. a doua problema este ca antrenorul nostru a zis ca luni, cand intram din nou pe program normal 7h/zi zilnic (LUNI-DUMINICA) va aduce un cantar si toti cei care au peste 49-50 kg (vorbesc de inaltimea mea) au de ales intre: a zbura din lot si a ramane mai mult la antrenamente pentru a ajunge la greutatea potrivita. Aveti vreun sfat ce as putea face sa slabesc 4 kg pana luni? Fac orice! Va rog! Sincer nu as vrea sa renunt...mi se pare, ca desi este foaaaarte dur si strict, antrenorul ne vrea binele, nu? Voi ce parere aveti? Mentionez ca sunt fata. Multumesc ca ati avut rabdare sa cititi! Astept raspunsurile voastre!

7 răspunsuri:
| Vanqu1sh a răspuns:

Streed Dance e ceva frumos, sa vezi, asta din punctul meu de vedere, dar din ce imi spui tu, FATA MEA TRAG AIA PE VOI CA PE CAI laughing! Imi pari o fata ok si inteligenta dar gandeste-te bine unde vrei sa ajungi cu asta, daca iti place, ai talent si vrei sa ajungi departe atunci tine-te de chestia asta dar daca tu esti nesigura pe tine gandeste-te ca fiecare zi petrecuta acolo ar putea fi o zi facand altceva si invatand lucruri noi ( nu pierdut timpul aiurea ). Daca o tii tot asa fiind nesigura o sa te trzesti la 20 de ani cu ochii in soare la fel cu anumite cunostinte ale mele care au facut handbal 12 ani la nivel profesionist si au ramas cu ochii in soare... Asa ca ai grija ce decizii ei, acum nu pare important, dar peste 5 ani risti sa lovesti cativa pereti cu capul. Bafta si sarbatori fericite! :*

| AlexT94 a răspuns:

Performanta cere sacrificii. Daca asta vrei sa faci in viata, continua, asta este. Daca nu..eu zic sa te lasi.Esti adolescenta si iti pierzi cea mai frumoasa parte a vietii daca o tii tot asa.
Am 19 ani si nu am facut niciun sport pana acum(cu antrenamente regulate, program etc. ca asa un fotbal un tenis mai joc din cand in cand).Si singurul regret pe care il am este ca nu mi-am dezvoltat corpul asa cum as fi vrut.
To sum up: Un sport, pentru corp/conditie fizica e bun. Dar nu sa iti pierzi adolescenta.
Pana la urma, e decizia ta. Tu stii ce vrei cel mai bine.

| catelusa explică (pentru AlexT94):

Multumesc pentru parere, ma voi gandi bine, astazi a fost putin mai bine la antrenament, am mai si dansat putin, am mai facut battle-uri, a fost ceva mai bine...:-) nu stiu, adica nu vreau sa imi fac o cariera din dans, ca sa spun drept vreau sa ma fac avocat, dar imi place sa stiu mai multe, ca in caz ca nu imi merge cariera sa pot preda ceva (cum ar fi steet dance), si nu fac numai asta, fac si flaut si pian si cor si desen si engleza si din clasa a v a pana acum (a viia ) merg an de an la olimpiada la romana, la engleza, la franceza si la mate (la romana si engleza am ajuns de fiecare data pe municipiu si intr-a vi a am fost la romana la faza pe tara si am iesit pe locul 5. ), ma ocup de scoala, inainte de teze/teste fac meditatii la respectiva materie (de obicei la fizica si chimie, dar si la mate)...adica vreau sa spun ca as vrea sa stiu cat mai multe, ca in viitor sa pot face si altceva. Fac tot felul de lucruri handmade, origami, quilling, etc, citesc, dar toate iau timp si nu am timp sa imi traiesc viata cu adevarat. Singurele "vacante" sunt cantonamentele de la dansiri (de 4 ori pe an) si din cand in cand cu familia si cu prieteni de familie, niciodata cu prietenii mei. Ei, astept si alte pareri.:-)

| Țicu_Mădălin_1996 a răspuns:

Pe de o parte e bine ca faci sport te mentii dar pe langa asta iti pierzi copilaria..totusi ai macar ceva de castigat din asta? ma refer material.

| catelusa explică (pentru Țicu_Mădălin_1996):

Pai doar la concursuri (daca castigam ceva)/emisiuni/evenimente, ca doar nu ma plateste nimeni ca vin la antrenament. (desi as vrea) si mai sunt diplome si medalii... fac streetdance de la 6 ani, la inceput a fost frumos, pana pe la 12 ani cand am intrat in lot a fost bine, doar dansam si ne jucam, faceam ccterinca si uitam de probleme, scoala, teme si ce alte griji aveam la 6-7 ani :-). Dar dupa ce am intrat in lot si mi-a trecut fericirea ca vezi Doamne sunt in lot ha-ha si am vazut cat e de munca mi-a cam pierdut cheful. Si nu prea stiu daca sa continui sau nu? Ma gandesc cu groaza ca maine la 8 trebuie sa fiu la antrenament si e 4 si inca nu dorm pentru ca ma doare fiecare particica a corpului si nici nu pot sa stau intinsa. Mi se pare ciudat ca atunci cand ma intreaba colegele daca vreau sa vin cu ele la film/mall/parc trebuie sa le spun ca am antrenament, adica ai dreptate, mi-am cam pierdut vopilaria, intr-un mod sanatos dar...totusi am pierdut-o.si ma gandesc ca daca renunt acum totusi pierd tot ce am facut pana acum--ce ar trebui safac? Ma poti ajuta putin? Multumesc!

| catelusa explică (pentru catelusa):

Si mai primim chestii de la sponsori lunar, gen ghiozdane, treninguri, tricouri, adidasi pe care ii facem praf in mai putin de o luna de la atata alergat... si cateodata (chiar si acum) ma gandesc cu groaza la antrenamentul ce irmeaza; la pedepsele pe care ni le da (foarte des, din orice nimic facut gresit, ma rog, pedepse gen "ramai peste program si faci cateva sute de flotari/abdomene/tractiuni -- pentru mine o teroare/genoflexiuni etc. " si mai e si chestia cu cantarul, nu vreau nici sa plec, dar nici nu pot sa raman mai mult la antrenamente, nu-i vorba de scoala, cu aia ma descurc, am 10 pe linie (mica exceptie fizica), doar atat imi trebuie sa iau si note mici la scoala ca m-am fript (vorbesc de trupa ca daca se afla de vreo nota mica sunt sunati parintii, date pedepse, suspendari, etc. (Scoala pentru ei este goarte importanta, adica nu este o trupa de streetdance ca toate celelalte in care doar faci sport--desi cred ca se face mi mult sport decat la alte trupe--aici toti au facultate, multi au intrat cu 10 la liceu, au luat 10 la bac, etc) ei bine, mersi inca o data ca ai raspuns si sper sa citesti si aceste doua raspunsuri! Incerc sa ma culc ca ma asteapta un antrenament nu tocmai usor maine (adica azi) :'(

| Țicu_Mădălin_1996 a răspuns (pentru catelusa):

Parerea mea sincera ar fi sa te lasi. pierzi timpul degeaba ..macar daca era ceva care sa iti creeze un viitor...