| MarcelPop2 a întrebat:

Am observat o chestie destul de,,ciudată" de când m- am apucat serios de,, bodybuilding" și exerciții,, bodyweight"..Acum o luna când m- am apucat aveam fix 51 de kg, iar acum ( azi când m- am cântărit ) am avut surpriza plăcută sa vad că am ajuns la 55 kg.Acum știu nu e un progres mare, dar totuși sunt băgat în ceață complet. Multi( experți în domeniu) zic că într-o lună poți lua 1 max 2 kg, iar eu cum naiba am luat 4 kg? Da, sunt sigur că m-am cântărit bine și la început și acum și totuși am mai văzut și la alte persoane ca au luat chiar și 7 kg într- o luna și chiar nu știu ce să mai cred. Într- o luna, deci cate kg poți lua maxim? Fundawinking

7 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Poate ca acum o luna te-ai cintarit cu burta si vezica goala. Iar acum cu ele pline. Poate fi o diferenta si de 1, 5-2 kg. happy

| MarcelPop2 explică (pentru cristi202):

Ești foarte amuzant, prietene am uitat sa îți zicwinking

| cristi202 a răspuns (pentru MarcelPop2):

Poate ca sunt amuzant, insa e si un adevar aici. Cintareste-te si inainte si dupa ce ai mincat, si vei vedea o diferenta, si adesea e notabila, daca ai mincat bine. Daca ai mai si baut, atunci e si mai si. Cresti in greutate de fapt cu greutatea mincarii si bauturii asimilate, ca doar ele nu se vaporizeaza, nu dispar, nu se trasforma in nimic happy. Si cu vezica e la fel, cand e plina ai cu aprox. jumatate de kg in plus. Si stiu culturisti care luau laxative ca sa dea cit mai mult afara din ei ca la cintar la concursuri sa prinda o categorie mai usoara happy. Si daca nu mai mincau nimic in ziua concursului, ajungeau la o diferenta de 2 kg, care era notabila. Asa ca o eroare de 1-1, 5 kg oricind poate aparea intre doua cintariri.

| MarcelPop2 explică (pentru cristi202):

Ok ..scuze pentru reactie!

| cristi202 a răspuns (pentru MarcelPop2):

E OK, stai linistit, oricum pare amuzant. Dar, dupa cum am spus, e si o realitate.

| Sn4k3 a răspuns:

Depinde de alimentatie, daca esti intr-un surplus mare de calorii, se poate, si faptul ca esti la inceput e un factor. Daca consideri ca nu ai mancat mai mult ca de obicei, inseamna ca te-ai cantarit gresit.

| Leonard_Mîrț_1999 a răspuns:

Depinde de persoana, cei mai multi iau 2 kg intr o luna de masa musculara, pe langa iau si grasimi si retin apa si de acea tu probabil ai 4 kg poti sa iei 1 kg in grasime si 1 kg de apa iar restul sa fie masa musculara, sunt alti care iau si mai mult de exemplu am vazut pe cineva cu 8 kg in masa musculara, da acolo cred ca erau 2 kg de grasime si 1 de apa, iar daca iei si hormoni(steroizi) poti sa pui destul de mult!