| Afsdghvcs a întrebat:

Hei TPU, fac sala de 3 luni aproape in care m-am ingrasat 4 kg, am facut sala bine, am facut exercitii in afara programului si au aparut rezultatele la piept, abdomen si biceps dar totusi am o intrebare cat de mult ma face masturbarea sa pierd in acest sport?
Ma slabeste?
Pun mai greu masa musculara?
Eu asa stiu fiindca elimina testosteron

3 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Cauta o cale. Sportiv sau ....Alegerea este a ta!

| RAY a răspuns:

Sa vedem
Nivelurile de testosteron cresc natural în timpul excitației sexuale și scad după xxx, dar se pare că masturbarea nu are un impact semnificativ asupra nivelului unei persoane de testosteron.

Rezultatele unui studiu din 2001 au arătat că orgasmul datorat masturbării nu a afectat nivelul de testosteron plasmatic. Cu toate acestea, autorii au observat concentrații mai mari de testosteron la bărbații care s-au abținut de la activitatea sexuală timp de 3 săptămâni. Acesta a fost un studiu mic, cu doar 10 participanți.

Într-un alt studiu timpuriu din 2003, cercetătorii au observat că nivelurile de testosteron au fluctuat minim în primele 5 zile de abstinență sexuală, au atins valori maxime la 7 zile și apoi au rămas constante. Rezultatele acestui studiu sugerează că perioade scurte de abstinență pot duce la fluctuații temporare ale nivelului de testosteron.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/325881#testosterone

| Trustmotorcy a răspuns:

Masturbarea este complet normală, este sănătoasă, te detensionează. Nu te mai stresa că pierzi mușchi de la așa ceva. Ca orice lucru nu-l face în exces pentru că nu este bun.