| Mihaela20042 a întrebat:

Hei TPU.
Ma numesc Mihaela, am 16 ani si as vrea sa devin luptatoare de MMA..De mult imi doresc acest lucru pentru ca eu consider ca ma reprezinta acest sport.Parintii mei nu au nimic impotriva.Care sunt avantajele si dezavantajele? Credeti ca as putea ajunge mai departe(turnee spre exemplu)?
Multumesc tuturor si va rog, fara jigniri. happy

5 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Go for it! Eu deocamdata fac doar kickboxing, dupa ce am 1 an de kickboxing macar, sa inteleg si eu cat de cat lupta din picioare, o sa fac 1 an de brazilian jiu jitsu (in paralel cu kickboxing) si abia apoi mma.

Dar eu fac doar ca hobby, asa ca nu te lua dupa mine big grin

| anonimg a răspuns:

Este adevărat că ne putem accidenta in fel si chip chiar si acasă; deci cu cat mai mult nu-ti recomand sa practici o activitate specială, dedicată in scopul acesta.
Exercițiile fizice zilnice sunt în schimb recomandate.
Noi trebuie să refuzam tot ce ține de competiție; cu cât mai mult că aici este prezentă și violența. Cineva va pleca accidentat acasă -cale de mijloc nu există; in afara de cazul în care cineva chiar nu va mai pleca acasă... viu.
Noi nu trebuie sa ne castigam pâinea nici prin competiție si nici prin violență.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonimg):

Exercitii fizice zilnice? De ce, muschii se dezvolta in zilele de pauza...

Si ce are MMA-ul? E cel mai complex sport pe care il cunosc.

| siriusblack98 a răspuns:

Atata timp cat nu ajungi o campioana recunoscuta la nivel national macar bani nu prea castigi din asta.Adica stiu ca este bursa de la clubul sportiv dar cam atat daca nu ajungi foarte sus.Plus ca luptele intre femei nu sunt super mediatizate si nici extrem de sponsorizate. Avantaje iti spun sincer ca nu prea vad pentru tine ca fata.Pentru ca este un sport avantajos pentru barbati si asta ti-o zic lasand la o parte orice fel de misoginism sau ipocrizie.Nu stiu, eu in locul tau as face asta doar ca hobby in timpul liber.Nu as lasa totul ca sa ma bazez numai si numai pe MMA. Testeaza terenul cativa ani si vezi cum merge.O discutie cu un antrenor cred ca ti-ar fi de mai mult folos in orice caz.

| Lina666 a răspuns:

Daca asta iti doresti... mergi mai departe si o sa vezi pe parcurs cum o sa evolueze lucrurile si bineinteles ca daca o sa ai rezultate o sa ajungi si in turnee, totul depinde de tine iar decizia doar tu o poti luahappy! bafta si curaj!