| anonimus25 a întrebat:

Stie cineva de ce se numeste stadionul iasiului emil alexandrescu?

Răspuns Câştigător
| imaqtpie a răspuns:

Uite aici cine a fost el: http://bit.ly/LmoU23. Si uite si de ce se numeste asa : "În anul 1992, după decesul său, Consiliul Municipal Iași, ca semn de prețuire, a luat hotărârea de a denumi o stradă (Strada Dimineții) și stadionul municipal (anterior cunoscut ca Stadionul Copou) cu numele de "Emil Alexandrescu".
Printre documentele găsite în biroul primarului după decesul acestuia, a fost descoperit și un proiect de statut al unei asociații culturale. În acel proiect, primarul notase: "În ideea că Iașul a fost, este și va rămâne leagănul spiritualității românești, noi, Primăria orașului, cu un grup de oameni de bine, punem bazele Fundației "Prietenii Iașului". Această fundație a fost înființată și inaugurată în Sala Mare a Primăriei Iași în luna iunie 1992, după decesul primarului, dându-i-se denumirea de Fundația Prietenii Iașului "Emil Alexandrescu", în semn de omagiu față de personalitatea fostului primar. Sediul Fundației este în Grădina Copou din Iași."

2 răspunsuri:
| ThePoet a răspuns:

Se numeste asa pentru ca Emil Alexandrescu a fost o personalitate importanta a Iasiului. A fost un primar care a facut enorm de mult pentru oras si probabil si stadionul l-o fi finantat tot el.

| mariusiulia a răspuns:

BUNA
..salut... is marius ...nu stiu