| Kary_5797 a întrebat:

Hey! Am inceput sa fac genoflexiuni(in jur de 50-60 in fiecare zi)+ alergat, flotari etc ca sa ma tonific...de 2 zile ma dor muschii...si abia ma pot tine pe picioare. Ar trebui sa continui?

16 răspunsuri:
| ForeverWarrior a răspuns:

Esti pe drumul cel bun

| MarianWLF a răspuns:

Si eu fac exact ca tine.
Continua antrenamentul febra e ceva normal am avut si eu atunci e bine sa faci cand ai febra deoarece cresti cum muschii sunt incordati de la febra.Plus ca iti va trece mult mai repede decat daca stai si nu faci nimic.

| darrio2007 a răspuns:

Da.Continua.Durerea ta este o febra musculara care va trece cu timpul. Dupa ce muschii se vor obisnui cu acest tip de efort.Incearca sa nu faci mult efort din prima zi.Creste numarul de genuflexiuni progresiv.Chiar daca simti ca poti face mai multe.Vei ajunge sa faci dupa un timp sute de genuflexiuni etc.In timp se vor vedea rezultatele.Si nu vei mai avea dureri musculare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru darrio2007):

In timps e vor vedea rzultate mediocre, mai documenteaza-te, muschii cresc in perioada de odihna, NU cand ii lucrezi, deci NU continui cand ai febra

| darrio2007 a răspuns (pentru Cosmin86):

Bai baiatule.Am facut voley de performanta 19 ani.Chiar daca ai febra musculara poti continua dar mai moderat.Tu ai inceput tare din prima zi, dupa cum spui. Daca cresteai progresiv numarul de genoflexiuni(10 primele 2-3 zile, apoi 15 urmatoarele 2-3 zile etc)nu aveai asa febra de zici ca nu poti sta in picioare. Cere un sfat de la cineva care lucreaza in domeniul asta nu de la oricine.Organismul nu reactioneaza la toti la fel(greutate, varsta).Si se cam vad rezultatele.La gramatica.

| Cosmin86 a răspuns (pentru darrio2007):

Nu eu am pus intrebarea. Si ce treaba are volei cu masa musculara, nu am vazut niciun jucator cu muschi happy

Daca tot vorbim de genuflexiuni ( ca tot vorbeai de gramatica, se scrie GENUflexiuni, NU geno ), eu prefer maxim 8-10 cu o haltera pe umeri, cand pot mai multe maresc greutatea, si lucrez picioarele o singura zi / saptamana, si includ si superserii ( exemplu extensii la aparat si apoi imediat genuflexiuni si abia apoi pauza ) si alte exercitii, totul cu greutati.

Pentru a mari masa musculara trebuie sa maresti greutatea, nu numarul de repetari.

Ai vazut scris la mine genoflexiuni?

Las-o moarta.Esti copil.

| Cosmin86 a răspuns:

Muschii se dezvolta in perioada de ODIHNA, daca faci zilnic o sa ai rezultate mediocre.

Acorda 48 de ore timp de odihna unei grupe musculare dupa un antrenament, in perioda aia poti lucra alte grupe.

Si in niciun caz nu continui cand ai febra musculara ( asta ai tu acum ), asteapta sa se refaca 100 % si apoi continui.

Si fa cu greutate daca vrei muschi, cu 50-60 de repetari pierzi vremea, la ORICE exercitiu cand depasesti 10 repetari, maresti greutatea.

Daca nu vrei sa te duci la sala, ca sa nu ai rezultate foarte slabe acasa poti pune greutate ( la genuflexiuni, flotari, abdomene, tractiuni, etc. )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai facut febra musculara. Probabil ca te-ai aruncat sa faci exercitii asa, fara incalzire si fara sa fi facut de o perioada mai mare de timp.
Iti recomand sa bei suc de cirese, e bun pentru a-ti mai indeparta din acidul lactic din muschi (care da durerea).
Oricum, faci prea mult. 50 de genuflexiuni sunt mult, ai putea sa iti distrugi genunchii sau sa faci varice. Totul trebuie facut cu cap, in reprize. Sper sa nu le faci toate asa dintr-un foc...
Cred ca o zi ar trebui sa stai la pat laughing, sa te refaci cat de cat, insa stii cum se spune: cui pe cui se scoate. Va trebui sa reiei antrenamentele, insa mai usor, de exemplu cate 20 de executari din fiecare exercitiu pe care il faci. N-ar mai trebui sa te chinuie asa tare.

| smashboy123 a răspuns:

Evrica bai muci asta e rezultatul dupa antrenament.Se numeste febra si daca o faci e de bine inseamna ca ai lucrat corect!
Ia si baga mancare, somn bun si du-te la o sala daca ai energie. Mult noroc muschiulete!

| DanyxD97 a răspuns:

Este normal sa te doar muschi pentru ca asa e in primele 2-3 zile dupa no sa te mai doara ci dimpotriva grasimile se vor diminiua si mischi se vor dezvolta eu stiu asta din propria experientawinking sper ca te-am ajutat

| Manu3l a răspuns:

Daca poti continua... continua pentru ca ti se dezvolta muschi!

| bodi1234 a răspuns:

Da ar trebui sa continui daca vrei dar ia-o incet si in timp cresti numarul...

| Gheorghe162 a răspuns:

Parerea mea ar fi sa nu deoarece cine stie poate ai facut o intindere nu stiu sincer asta e parerea mea

| crSpunct a răspuns:

Nu! lasa muschi sa se odihneasca, dupa aia vei putea sa-ti iei sportul inapoi.