Din punctul meu de vedere este sportul cel mai complet din lume. Pentru ca iti lucreaza atat mintra cat si corpul. Karate-ul fata de fotbal de pilda, care este mai cotat din cauza intereselor pecuniare, inveti in primul rand sa fii civilizat. Alte veneficii o sa le enumar, echilibru mental, autocontrol, cunoastere de sine, forta, rezistenta, determinare, iti elimina frica, te maturizeaza, te formeaza fizic, te invata sa respiri corect, sa mergi, sa faci orice in viata. Karate-ul are si este facut pe principiile naturale ale vietii, si poti aplica in orice. Toate astea nu vin de pe azi pe maine, nici dupa 1-2 luni. Este de munca cam un an pana sa incepi sa simti cu adevarat ca esti mai altfel. Daca mergi 1-2 luni mergi degeaba. Acest sport te cladeste in timp, iar dupa ce prinzi gustul si vezi schimbari majore la tine, incepi sa-l respecti. Sunt multe de vb pe acest subiect si greu pentru ca nu poti descrie in cuvinte. Cam asta simt eu.
Te salut.
Heii. Eu am facut. Imi placea foarte mult, era relaxant si distractiv. Concursurile erau foarte palpitante. Eu zic ca merita
Karate nu e un stil de lupta, te tine in legatura cu corpul tau, te tine activ, Eo zic ca merita FUNDA>?
Buna.Karatele iti dezvolta reflexele foarte bine si te relaxeaza.La primul concurs o sa fie putin mai greu pana te obisnuiesti.Si nu este chiar atat de dureros cum e boxul sau alte sporturi.
Nu am facut, insa, parerea mea e ca e inutil, mai bine te duci la box. Am vazut bataie intre doi prieteni, unul care a facut karate, unul care a participat doar la batai de strada, sarmanu' Broasca cu karatele lui, nu a inteles nimic.
Cand e sa te ameninte unu, pana iti pui tu garda iti iei 4 pumni in fata, mai bine te duci la box, parerea mea, apoi, daca iti place, poti practica MMA.