| Vectra1 a întrebat:

Am 16 ani si saptamana viitoare ma duc la mare... si nu stiu cum sa inot. As vrea pas cu pas sa imi ziceti
Dau fundaa

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai sa inveti niciodata citind ceva de pe net. Iei niste cursuri sau te invata cineva care se pricepe

| RainmakerX a răspuns:

Esti un pic cam mare dar nu-i nimic, poti sa inveti de la orice varsta. Eu unul iti propun sa vorbesti cu ai tai ca sa iei cateva cursuri, macar 3-4 lectii ca sa te inveti cat de cat.
Daca vrei sa inveti singur atunci ia-ti o vesta de salvare si incearca sa exersezi miscarile esentiale.Invata sa dai constant din maini si din picioare si cel mai important, fii mereu calm. Apa te omoara daca esti speriat de ea.
Uita-te pe net si descopera un fel usor de a innota, unul pe placul tau.

Uite un site care s-ar putea sa te ajute.
http://www.cursuri-inot-copii-adulti.ro/stiluri-inot.php

Retine! Nu poti sa inveti sa innoti decat atunci cand esti in apa, ceea ce citesti pe net nu te invata, doar te ajuta ca sa intelegi cum trebuie sa faci.
Succes!

| 愛日本 a răspuns:

Trebuie practica mai intai, nu poti doar sa citesti apoi gata stii sa inoti

| Zacase a răspuns:

Eu am invatat sa inot aruncandu-ma in apa la o adancime maricica, astfel incat sa-mi ramana doar capu afara si am inceput sa dau ca handicapatu` din maini si din picioare. Dupa am vazut ca arat ca un nebun, asa ca m-am uitat si eu la ceilalti si am incercat sa fac ca iei. Desigur, m-am scufundat ca titanicul, noroc caamavut prieteni care m-au ajutat.
Acum vorbind la serios, fa pluta pe fata si incepe sa dai din maini si din picioare, dar nu haotic, calm. Sa ramai la suprafata sincer ai putea invata si intr-o zi daca stai ore bune in apa, caineasca nu e mare chestie...

| CLU a răspuns:

1. Atunci cand invatati sa inotati fara un instructor de inot, cel mai important lucru este sa va asigurati ca faceti acest lucru intr-un mediu sigur - NU in ape curgatoare, in lacuri, in mare atunci cand sunt valuri mari sau in piscine adanci care nu au salvamar. Cel mai bine ar fi sa invatati sa inotati intr-o piscina cu o adancime sub 2 m sau sub supravegherea unei persoane care sa va poata ajuta in caz de pericol.

2. Frica de inec este cea care va va pune cele mai multe piedici, trebuie sa gasiti o metoda prin care s-o controlati si sa n-o lasati sa va intrerupa concentrarea. De exemplu, copiii invata mai repede sa inoate pentru ca nu se gandesc atat de mult la ce li se poate intampla in apa. Cu alte cuvinte, le este mai putin frica de apa decat le este adultilor. Trebuie doar sa tineti minte ca, daca va relaxati, corpul vostru o sa pluteasca cu foarte putin efort.

3. Ochelarii pentru inot sunt un accesoriu care o sa va ajute mult si nu sunt in niciun caz un accesoriu pentru copii. Acestia va vor ajuta sa va relaxati si sa puteti vedea cu mai multa usurinta sub apa sau dupa ce va scufundati. De asemenea, nu ezitati sa va folositi de accesoriile care va ajuta sa plutiti. Acestea pot contribui la stabilizarea pozitiei in apa si la perfectionarea unei miscari de inot.

Inot Inot

4. Priviti cu atentie cum inoata cei mai experimentati. Apoi incercati sa le descompuneti miscarile si sa invatati tehnica pe bucati. De exemplu, puteti invata mai intai miscarile bratelor, apoi pe cele ale picioarelor. O practica foarte buna este sa incercati sa le exersati si acasa intinsi pe mocheta. Este un exercitiu pe care il fac si cei mai buni inotatori.

5. Rugati pe cineva sa va filmeze in timp ce invatati sa inotati. Astfel, acasa puteti vedea unde gresiti si unde evoluati.

6. Multi inotatori incepatori au probleme in a-si controla respiratia (cel putin, la primele lectii). Una dintre cele mai eficiente strategii este sa inspirati, sa inotati doi metri, iar apoi sa expirati. Tineti minte, cu cat respirati mai haotic, cu atat obositi mai repede, corpului uman ii place predictibilitatea.

7. Un sfat foarte simplu, dar de care foarte multi nu tin cont: nu respirati pe nas atunci cand inotati. Folositi gura si cand inspirati si cand expirati! Daca iti intra apa in gura, este foarte usor s-o scoti afara, iar disconfortul este, practic, inexistent. In schimb, atunci cand tragi apa pe nas, este foarte iritant si demotivant.

Inot Inot

8. La primele intrari in piscina, tineti-va cu mainile de margine si incercati sa va ridicati corpul pana cand acesta este in intregime paralel cu fundul piscinei. Repetati miscarea de mai multe ori, pana o perfectionati. Apoi, in timp ce picioarele sunt paralele cu fundul piscinei, miscati-le in sus si in jos, fara a indoi genunchii. Incercati ca, pe durata acestor exercitii, sa tineti fata in apa, acest lucru va va ajuta sa aveti o pozitie cat mai dreapta.

9. Dupa ce simtiti ca stapaniti aceste miscari, puteti sa le exersati, tinandu-va de un colac sau de un floating pad. Daca miscarile sunt corecte, o sa incepeti sa va deplasati usor.

10. Nu ar trebui sa petreceti mai mult de 1-2 ore pe zi in apa atunci cand invatati sa inotati, nu o sa reusiti sa invatati de prima oara sa inotati corect. Insa, dupa 10 sedinte de 1-2 ore/ zi, mai mult ca sigur, va veti invinge frica de apa si veti stapani miscarile simple de inot ce va vor permite sa strabateti piscina de la o margine la alta.
Funda?

| AlexAlexxAlex a răspuns:

Citeste astea : http://alexandrudiaconu-inot.blogspot.ro/......entru.html
Sper ca ti-am fost de ajutor. Funda? :)