| WebEye a întrebat:

Hey TPU!
Am si eu cateva nedumeriri.
1.Conteaza greutatile pe care le folosesti pentru ridicarea la pieptin dezvoltarea masei musculare, adica daca faci 20 de ridicari la piept cu 50kg nu e tot una cu 10 ridicari la piept cu 100kg?
2. Daca fac piept, flotari, si restul exercitilor care dezvolta pieptul voi vedea mai repede rezultatul sau trebuie sa consum si multa carne?
3.Am auzit ca daca te fortezi cu unele exercitii cum ar fi pieptul poti face hernie.de exemplu daca eu am 60kg si incerc sa fac 2 ridicari cu 70kg, pot face hernie, avand in vedere ca nu sunt prea 'experimentat' cu sportul.
3.pentru ce e buna centura aia care si-o leaga halterofili de burta? si mai exact unde trebuie sa tio legi? trebuie sa fie stransa sau putin lejera?
4.de exemplu daca eu fac 40 de abdomene in ridm alert e tot una cu 40 de abdomene in ridm lent, adica foarte incet? Care se pune mai bine?
5. Daca eu am 65kg cam cu cat ar fi normal la varsta mea (17 ani) sa fac la piept?
6.Am auzit pe multi la sala vorbind ca ei se definesc acum, iar uni zic ca ei numa pun masa pe ei...Cum adica? Eu fac cate 12 bucati din fiecare intr-o serie, ei cand se definesc fac mai mult sau mai putin?

FUNDA!

Răspuns Câştigător
| nesuferit a răspuns:

1. dezvoltarea masei musculare, min 4 repetari maxim 8 ( executate corect) greutatea tio alegi astfel incat sa te incadrezi
2. e suficient 3-4 tipuri de exercitii pentru o grupa musculara
3.Trebuie sa dai cei mai bun din tine, motivatie, dedicatie, alimentatie, somn
4. centura e pentru spate, cand lucrezi cu greutati mari, soliciti coloana, si o folosesti ca sa nu te accidentezi
5. ridici repede cobori lent, tii muschiul contractat la coborare
6. Nu exista greutate " normala" faci cu cat poti, nu mergem la sala sa ne spargem in figuri, mergem de placere
7. masa musculara min4 max 8, definire 12, 20, superserii fara pauza, alergat

App ai pus 3 de 2 ori, modifica