anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Astazi mi-am cumparat o gantera reglabila de 10 kg. Vreau sa va intreb:
1. Are ceva daca fac repetarile doar intr-o mana? Adica mi-am cumparat doar una pentru ca a fost scumpa.
2. Cate repetari ar trebui sa fac avand in vedere ca inainte faceam cu o gantera de 4 kg?
3. Cate exercitii pentru biceps trebuie sa fac pentru a vedea rezultate?
4. Daca stiti si alte exercitii care se pot face cu gantera pentru alte parti ale corpului, de ex: abdomen, va rog sa imi spuneti.
Vreau raspunsuri serioase si rapide. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Cat timp ai mai putin de 1 an de antrenamente esti incepator, punct.
Ca la condus, 1 an trebuie sa pui semnul de incepator in geam.

Răspuns Apreciat de Editori
| Kerre a răspuns:

Pai in primul rand:
1) Daca o sa faci exercitii doar cu o mana atunci o sa fii dezichilibrat in musculatura, o sa ai mai multa putere/masa musculara pe un brat, dar daca ai o gantera poti face exercitii ce poti sa le faci cu amandoua maini doar cu o gatera.

2) Depinde ce vrei tu de fapt, forta/masa/anduranta, facand intre 1-6 repetari este forta, 7-15 este masa iar 16+ este anduranta.

3) Doar cu o gantera cu doar o greutate specifica nu o sa cresti niciodata in masa musculara, muschiul creste atunci cand ii provoci un stimul nou, un stimul cu care nu este obisnuit asta ducand la ruperea fibrelor musculare, care in timp cu o alimentatie echilibrata, odihna deplina si antrenament o sa se refaca mult mai puternice.
Repet, fara o alimentatie echilibrata, odihna deplina si antrenament nu este posibila cresterea musculara.

4) Sunt sute si sute de exercitii pentru fiecare parte a corpului, trebuie doar sa dai un search pe google.

4 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Fara proteine si amino nu faci masa. Lucreaza tot ceea ce poti, nu conteaza daca faci cu o mana.

| qieiqpalz a răspuns:

Ai grija si la alimentatie ..in rest incearca sa te antrenezi pe serii si exercitii nu faci pana poti si pana cand crezi tu ca e suficient

| Ivanov27 a răspuns:

4. Aici gasesti exercitii pe care poti sa le faci cu o singura gantera :
https://www.4fit.ro/product/opti-men-multivitamin-180-comprimate

1. Nu are nimic daca faci odata cu o mana si dupa cu celalta
2. Asta depinde de tine. daca poti sa faci intre 10-15 cred ca e deajunsa greutatea daca esti incepator
3.Asta depinde tot de tine. nu e nimic batut in cuie, fiecare suntem diferitii si corpul fiecaruia reactioneaza diferit. Pentru a vedea rezultate trebuie sa iei in considerare si alimentatia si odihna, poti sa faci 3 exercitii a cate 4 seturi si fiecare set sa il faci de 8-12 repetarii

| lZlJokerlZl a răspuns:

Nu are nimic ca faci pe rand cate o mana.
Repetarile depind de cat poti, ar fi indicat sa faci atata timp cat incepe sa iti oboseasca bratul, dupa care schimbi si faci pentru celalalt brat si iar schimbi pe celalalt. Pe un brat sa faci minim 3 serii de cate repetari poti tu face.
Cam 4-5 chiar si 6 zile pe saptamana poti face exercitii. Dupa 1-2 luni o sa vezi deja rezultate.
Cu o singura gantera poti face exercitiu pentru triceps : te asezi pe un scaun, stai cu spatele drept si ti gantera cu ambele maini intre degetu mare si aratator, sa ai greutatea aceea in palma dupa care duci gantera la spate si o ridici in sus si o lasi in jos(poti cauta pe Youtube ca nu stiu daca intelegi ce vreau sa zic).
Pentru abdomen nu ai ce face cu gantera, trebuie sa faci abdomene.

| Kerre a răspuns (pentru lZlJokerlZl):

Nu o sa vezi pe nimeni bine informat care sa faca exercitii in fiecare zi, muschii cresc cand te odihnesti nu cand te antrenezi, undeva 3 zile pe saptamana pentru un incepator cu un antrenament bine pus la punct este suficiet.

| lZlJokerlZl a răspuns (pentru Kerre):

Ce vrea el sa faca nu ii sala cu proteine si creatina care te cresc si daca faci o grupa de muschi numa o data pe saptamana cum fac majoritatea.
Eu fac calisthenics (undeva la 5-6 zile pe saptaman), lucrez aproape toti muschii intr-o rutina.
Cum zici tu 3 zile ii foarte putin pentru ca el este incepator si nu o sa aiba atata rezistenta sa faca foarte multe repetari intr-o zi, el de rezistenta are nevoie prima data nu de muschi. Dupa aceea cand incepe sa faca multe serii si repetari poate face pauza de cateva zile pe saptamana ca sa se relaxeze muschii si sa se dezvolte.

| anonim_4396 explică (pentru lZlJokerlZl):

De fapt, nu sunt incepator fac calistenice de aproape 4 luni si fac full body. Apropo cate flotari se face pentru masa musculara? As vrea sa imi raspunzi. Multumesc!

| Cosmin86 a răspuns (pentru lZlJokerlZl):

Proteinele si creatina se gasesc in mancare, si TU consumi zilnic.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cat timp ai mai putin de 1 an de antrenamente esti incepator, punct.
Ca la condus, 1 an trebuie sa pui semnul de incepator in geam.