Pai vezi, de-aia ai problemele astea.
Trebuie sa-ti faci o alimentatie bine pusa la punct.
proteine, carbohidrati, fibre, vitamine, minerale, enzime. si de preferat sa mananci de 4-5 ori pe zi.
Cand alergi inspira si respira pe gura, astfel oboseala si durerile sunt tamponate. Alergi usor, daca simti ameteala opreste-te pentru 5 minute si reiati activitatea. Ia de dimineata vitamine si calciu + D3 si incearca sa nu pui stop educatie fizice la orele de la scoala, candva vei vrea sa le refaci cand vei mai creste si iti vei pune intrebari... ce fraier am fost ca nu m-am dus la orele de sport la scoala!
La tine e lipsa de miscare, de-asta ai o respiratie grea, incep sa apara durerile etc...
Nu zic asta sa nu mergi la un control, desi incearca sa faci si sport, face bine pentru sanatate!
Consulta medicul de familie, fa-ti toate analizele de sange, o radiografie sau rmn si vezi daca iti va iesi ceva si abia atunci medicul spune sa nu mai pui efort, abia atunci scoti scutire medicala, nu doar pentru o mica jena la splina (caci asta doare cel mai des la alergari)
si cum am citit ca dimineata nu manaci, asta e cea mai mare greseala... nu zic ca numai la sport, ci in general... creierul tau nu se poate concetra daca nu-si ia vitaminele de dimineata. este foarte important micul dejun sa-l ai. E foarte important sa ai cele 3 mese pe zi.
Asta probabil pentru nu ai nici cea mai mica conditie fizica. Mergi la orele de sport daca medicul nu iti gaseste nimic in neregula. Miscarea face f bine
Dimineata nu mananc..mananc la scoala ceva daca e si cand vin acasa seara
Pai vezi, de-aia ai problemele astea.
Trebuie sa-ti faci o alimentatie bine pusa la punct.
proteine, carbohidrati, fibre, vitamine, minerale, enzime. si de preferat sa mananci de 4-5 ori pe zi.
Daca faci miscare doar la ora de sport normal ca nu ai conditie fizica incearca sa faci miscare mai des.