| WUB a întrebat:

Hristos a înviat!

Bună ziua TPU, am 14 ani, 1.78 înălțime și 70 kg, aș vrea să slăbesc până la 60-65.
Aș vrea să știu toate metodele de exerciții aerobice pe care le poți face acasă, fără minge, dispun doar de gantere 5-20 kg, vreau să slăbesc în 2 luni și aș vrea să știu și cam ce ar trebui să mănânc, știu că vreau să slăbesc destul de mult, dar vreau să m-i se vadă masa musculară mai bine deoarece stratul de grăsime este cam tot pe burtă și nu este bine, deoarece nu se vede frumos și nu sunt mulțumit, doresc cât mai multe exerciții și alimente ce trebuie consumate în această perioadă, nu doresc cure de slăbire, alimente din viața de zi cu zi, care trebuie să le eliminăm și care trebuie consumate.

Mulțumesc.

Răspuns Câştigător
| BiuL a răspuns:

68 de kg is ok la 178, hai fie 63, mai jos nu are rost sa mergi, mai ales ca la 14 ani inca esti in crestere, corpul e in formare, incepe pubertatea cand se schimba aspectul corpului asa ca ai grija nu te infometa, nu exagera cu sportul.
trebuie sa mananci echilibrat, sanatos, fara sa exagerezi si regulat, multe legume, fructe, lactate slabe, carne slaba la gratar sau fiarta, fara prajeli, fast food, patiserie, dulciuri, grasimi, alcool, sucuri si sa bei 2 litri de apa pe zi. nu trebuie sa faci neaparat aerobic, acum e vreme buna du-te in parc si alearga, da-te cu bita, cu rolele sau chiar urca scarile, mergi la inot, orice miscare e buna si ajuta la slabit.

1 răspuns:
| SpuneLumii a răspuns:

Esti in crestere daca ai 70 kg la 1.78 m e perfect, daca vrei sa dai jos 2-3 kg alearga cel putin 30 min pe zi si renunta la dulciuri si suc