Bun, am zis că revin cu sfaturi:
1. Există varianta de a te apuca să-ți calculezi caloriile și astfel să-ți asiguri un deficit caloric. Dacă nu știi, cauți pe net cum se face. Recomand de altfel aplicația Eat&Track
2. A mânca sănătos nu e întotdeauna echivalentul slăbirii. De cele mai multe ori funcționează pentru că prin "mâncat sănătos" oamenii înțeleg multe fructe și legume care au o densitate calorică mică, deci automat se produce deficitul caloric. Totuși, mâncând sănătos poți să te și îngrași, mai ales dacă alegi alimente cu densitate calorică mare.
3. După cum ziceam, 15 minute nu reprezintă cine știe ce mișcare, așa că dacă ai doar 15 minute indicat ar fi să alegi un antrenament HIIT. În rest, poți să încerci să te asiguri că ești mai activă în general, faci mai mulți pași, etc.
4. Revin iar la alimentație (nu am structurat deloc răspunsul ăsta), unii mai practică treaba aia cu a nu mânca după ora 18. În esență este o prostie, mai ales dacă tu te culci la 12-1, dar totuși ideea de a-ți limita perioada în care mănânci doar între anumite ore te forțează cumva să mănânci mai puțin și de aceea pentru unii funcționează. Zic pentru unii deoarece alții reușesc să mănânce în orele respective mai mult și bineînțeles că nu mai are niciun efect. Acum, eu personal nu recomand această abordare, dar ți-am spus de ea că pentru tine poate funcționa.
5. Că tot am menționat anterior că pentru tine ar putea funcționa, țin să adaug că NU tot ce funcționează pentru alții va merge pentru tine. Trebuie să găsești tu varianta care e ok pentru tine.
6. Altă variantă e să-ți notezi ce mănânci în fiecare zi...se duce în zona de calculat calorii, dar e un pic mai ușor. Iar după o perioadă poți analiza ce alimente ar fi "problematice" și ar trebui reduse.
Ce inseamna drum foarte lung? Exercitii 15 minute? Ha, ha. Alimentatia, da, e o treaba si asta, dar e important sa mai si mergi pur si simplu. Ca idee, exercitii mai light ai putea sa faci pur si simplu abdomene si genuflexiuni. Combini o serie de 15 genuflexiuni cu una de 20 de abdomene pentru inceput, apoi repeti macar de 3 ori combinatia. Repeti tripletul de 3 ori pe zi. O zi da, una ba. Ar fi util sa stim si noi totusi daca ai 1.50 si 95 de kile sau 1.70 si 70...
1,65 cm si 67 kg, singurul lucru care ma deranjează e burta, vreau sa revin la forma lui de acum ceva timp
Ca sa imi apara cine stie ce boli după.
De fiecare dată când văd o întrebare de acest gen (adică idooată, că nu simt nevoia să fiu diplomată pe aici), prima tentație e să răspund la mișto, dar apoi realizez că autorul întrebării nu va realiza cât de idioată e întrebarea pusă și va crede că am eu ceva cu el.
Știi că burtă poate avea și un om de 120kg, dar și unul de 60kg, nu? La fel cum unul de 120 poate avea "pătrățele", asta ca să nu crezi că greutatea ar fi relevantă aici, dar ideea princiapală e că unuia îi poate fi necesar un an, iar altuia îi pot fi necesare săptămâni, în funcție de procentul de grăsime și de predispoziția genetică.
Bun, acum că am lămurit de ce întrebarea ta nu poate avea un răspuns serios, cu ce altceva te putem ajuta?
Stiu ca întrebarea e idioata, dar vreau sa slabesc sănătos, nu prin infometare..de aceea aveam nevoie de sfaturi
Păi sfaturi ți se pot da fără probleme, dar când întrebi în cât timp poți scăpa de burtă, acolo nu am ce să zic.
Legat de sfaturi, revin cu sfaturi detaliate mâine când am mai mult timp. Până atunci, ai putea să-mi spui dacă ai fi dispusă să numeri calorii și ce exerciții ți-ar plăcea să faci (15 minute e destul de puțin din punctul meu de vedere, dar mult mai bine decât deloc, evident).
Bun, am zis că revin cu sfaturi:
1. Există varianta de a te apuca să-ți calculezi caloriile și astfel să-ți asiguri un deficit caloric. Dacă nu știi, cauți pe net cum se face. Recomand de altfel aplicația Eat&Track
2. A mânca sănătos nu e întotdeauna echivalentul slăbirii. De cele mai multe ori funcționează pentru că prin "mâncat sănătos" oamenii înțeleg multe fructe și legume care au o densitate calorică mică, deci automat se produce deficitul caloric. Totuși, mâncând sănătos poți să te și îngrași, mai ales dacă alegi alimente cu densitate calorică mare.
3. După cum ziceam, 15 minute nu reprezintă cine știe ce mișcare, așa că dacă ai doar 15 minute indicat ar fi să alegi un antrenament HIIT. În rest, poți să încerci să te asiguri că ești mai activă în general, faci mai mulți pași, etc.
4. Revin iar la alimentație (nu am structurat deloc răspunsul ăsta), unii mai practică treaba aia cu a nu mânca după ora 18. În esență este o prostie, mai ales dacă tu te culci la 12-1, dar totuși ideea de a-ți limita perioada în care mănânci doar între anumite ore te forțează cumva să mănânci mai puțin și de aceea pentru unii funcționează. Zic pentru unii deoarece alții reușesc să mănânce în orele respective mai mult și bineînțeles că nu mai are niciun efect. Acum, eu personal nu recomand această abordare, dar ți-am spus de ea că pentru tine poate funcționa.
5. Că tot am menționat anterior că pentru tine ar putea funcționa, țin să adaug că NU tot ce funcționează pentru alții va merge pentru tine. Trebuie să găsești tu varianta care e ok pentru tine.
6. Altă variantă e să-ți notezi ce mănânci în fiecare zi...se duce în zona de calculat calorii, dar e un pic mai ușor. Iar după o perioadă poți analiza ce alimente ar fi "problematice" și ar trebui reduse.
Trebuie să fii în deficit caloric o perioadă dacă vrei să scapi de grăsime și să îți faci un program de antrenament pe care să îl respecți. Nu am cum să îți spun exact în cât timp o să scapi de burtă pentru că nu știu ce înălțime și câte kilograme ai. Dar dacă te ții de treabă o să vezi rezultate în câteva luni. Succes
anonim_4396 întreabă: