Un om normal alearga cu 5/10 metri/secunda, iar unul antrenat cu peste 15/18 m/s, cel putin asta spun unele siteuri despre olimpici.
Unui om obisnuit i-ar lua intre 5 si 7 de minute sa parcurga 2km cu o viteza constanta; iar unui om antrenat i-ar lua, cu o viteza constanta, intre 2 si 5 minute. Trebuie mentionat faptul ca rezultatele au o nota fictiva, un om bine antrenat nu poate mentine 15/18 sau chiar 19 m/s pe o lungime atat de mare, oricat ar indica un record.
Rezultatele sunt foarte proaste, nu ca au o nota fictiva. Un om normal alearga cu 5-10m/s? Pe langa faptul ca e o prostie imensa, asta inseamna ca nici nu stii sa calculezi...ca rezultatul final (17-34min) nu corespunde.
Cat despre rezultatul final, care e alta prostie... daca mergi cu pas alert nu faci 2km in mai mult de 20 de minute, asa ca nu se pune problema de 34 de minute ALERGARE.
Iar unui om antrenat ii ia vreo 8 minute, ca nu se vorbeste de inalta performanta aici si e LOGIC ca nu iei viteza de la sprint pentru 2km.
Eu nu-mi pot imagina un individ ca tine sau ca mine sa alerge cu mai mult de 5/10 m/s, da-o dracului, sunt metri intr-o secunda. De 19.5 am vazut ca e maximul pe care corpul uman l-a produs vreodata, deci 15-18 era plauzibil, desi imi suna dubios pana si 10.
Sunt calcule, asta am gasit, cu asta am mers mai departe.
Voi edita rezultatele, caci vad si eu ca a iesit totul la un factor de 5 si nu inteleg de ce.
"Typical everyday speeds
Walking: 1.5 m/s
Running: 5 m/s"
"What is the average running speed of a human? - Quora
The fastest speed of human is around 10m/s"
Asta am gasit
Apreciez ca ai corectat calculele.
Nu ma refeream ca e o viteza prea mica la "oameni normali", ci prea mare. Presupunând ca faci parte din "oamenii normali", care consider eu ca nu fac alergari frecvente, incerca sa iesi la alergat si spune-mi tu mie ca faci 2km in 5-7 min. Eu am minim 3 alergari saptamanale dintre care cel putin una de 10km, cu ruperi de ritm, cu tot...aici se adauga si antrenamente de kickbox si de pregatire fizica specifica (care nu consta numai in alergari, ci si in exercitii de forta, explozie, etc), deci imi place sa cred ca ma incadrez la "om antrenat". Cu toate astea, stiu clar ca nu fac 2km in mai putin de 7 minute.
Un om normal? ce semnifica asta? ca majoritatea oamenilor sunt supraponderali, ce nu fac deloc miscare - daca alearga 100 m deja le pica plamani.
Eu știu ca testul Cooper (pentru antrenament), consta în 3000 în care un sportiv trebuie sa I facă in maxim 12 min.