| Constantin4 a întrebat:

Intr-o saptamana am un concurs de cros, ce pot sa fac pentru a alerga intr-un timp cat mai scurt aceasta distanta? Care are fi un timp bun?
Admit ca astazi 1 kilometru l-am parcurs in 3 min si 47sec!

Răspuns Câştigător
| Nickname1890 a răspuns:

Nu e rau timpul. Daca concursul este in weekend iti recomand sa faci niste bucati de 400m cat poti de tare, undeva pe marti. 6x400m100%. Cu dublul timpului de 400m pauza intre bucati. Deci daca alergi 400m 1minut faci 2 minute pauza si dupa aia alergi iar... tot asa de 6 ori. dupa aia 20minute alergare usoara incheiere.

Dupa aia nu mai forta ca sa ai timp sa te refaci. Doar alergari usoare. Iar inainte de concurs 1 zi sau 2 pauza completa.

4 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

Cross de 1km? Ala nu prea este cross, ci o distanta scurta. Ar trebui sa alergi cam 3 minute ca sa se poata spune ca este un timp bun acum depinde de varsta de concurenta, nu e exclus sa castigi cu 3.47 daca este concurenta slaba. 3.47 este ritm de cursa d 6-10km.

| Constantin4 explică (pentru Nickname1890):

Eu am 14 ani!

| Nickname1890 a răspuns (pentru Constantin4):

Nu esti deloc explicit.

In primul rand ce distanta vei alerga in concurs?
In al 2-lea rand acei 1000m 3m47s i-ai alergat ca in proba de 1000m adica start si finish dupa 1000m? Sau ai alergat 1000m 3m47s in cursul unei alergari mai lungi?

Concursul consta in lungimea de 1 km!
3 min si 47sec am facut ca proba (start-finish)

Mersi! happy

| Nickname1890 a răspuns (pentru Constantin4):

Nu e rau timpul. Daca concursul este in weekend iti recomand sa faci niste bucati de 400m cat poti de tare, undeva pe marti. 6x400m100%. Cu dublul timpului de 400m pauza intre bucati. Deci daca alergi 400m 1minut faci 2 minute pauza si dupa aia alergi iar... tot asa de 6 ori. dupa aia 20minute alergare usoara incheiere.

Dupa aia nu mai forta ca sa ai timp sa te refaci. Doar alergari usoare. Iar inainte de concurs 1 zi sau 2 pauza completa.

| MytzaMytz a răspuns:

E foarte bun timpul bravo.winking

| Toto47 a răspuns:

Ca sa parcurgi o distanta mai mare intr'un timp mai scurt trebuie sa ai grija si cum alergi. trebuie sa respiri lung, si sa tii gura inchisa ca sa eviti durerile in capul pieptului. in fine, daca faci antrenamente. daca este o etapa pe oras cred ca te descurgi foarte bine pana acum!

| mariuster a răspuns:

Antreneaza-te mai mult inainte de concurs.