| LisaJulie a întrebat:

Jogging-ul este mai bun și mai sănătos dimineața sau seara? Vii ce faceți înainte de jogging?

8 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Alerg de mai bine de 2 ani, din experienta iti spun cel mai sanatos este cand te simti tu cel mai bine, daca faci si antrenament de forta e indicat dupa ce ai terminat deoarece iti afecteaza forta, daca practici doar jogging si atat alearga cand vrei, experimenteaza si dimineata si seara si vezi cand simti ca dai randament mai bun.

Eu procedez astfel mai ales daca vreau sa dau jos rapid grasimea acumulata de sarbatori de exemplu, ultima masa la 19:00, alergare la 20:30, mancand ultima masa devreme intri in fasting, ajuta daca te poti abtine pana in urmatoarea zi la 11:00, ai o fereastra de 16 ore in care nu mananci nimic, peste asta daca adaugi jogging e perfect, tine cont sa ai si nutritia pusa la punct daca vrei rezultate.

Pe caldurile astea alerg dimineata cand pot pentru ca lucrez in schimburi, e mult mai racoare decat seara, daca planuiesti sa te ti de jogging profita la maxim cand vine frigul, sezonul rece e raiul pe pamant pentru un alergator, nu mai simti discomfort termic si nu mai ajungi acasa lac de apa, caldura slabeste performantele in schimb pe frig ai rezultate mai bune.

| darrio2007 a răspuns:

Dimineata. Inainte de jogging dorm.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E sanatos oricand, numai sa il faci.

Daca e dimineata eu beau cafeaua inainte
Daca e seara am grija sa nu mananc vreo 3 ore inainte.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Am avut rutina cu ambele variante, nu pot sa zic ca era vreo diferenta. Cred ca seara e mai potrivit, pentru ca nu mai mancam dupa aia.
Cand faceam jogging de dimineata, imi crestea foarte mult pofta de mancare, si bagam mai multe calorii decat consumam.
Seara eu nu prea mananc, desi sunt foarte activ, deci daca scopul este slabitul, este mai bine sa alergi seara. Sau cel putin asa functionez eu.
Altii poate nu au energie seara, sau nu se pot abtine de la mancare atunci.
Spre exemplu, tatal meu era genul care la 5 dimineata era treaz si plin de energie, dar la 8 seara nu mai putea face nimic, adormea la tv laughing

| Cipi1212 a răspuns:

Nu contează perioada. Mișcarea e bună oricând.

| AndaAlexandra a răspuns:

Mai mult dimineața decât seara. Daca alergi seara s-ar putea sa nu poți dormi atât de repede. Vei avea multa energie.

| ninuku a răspuns:

Oricand poti face dar acum pe caldurile astea ar fi recomandat dimineata devreme.

| CiprianPatrichi a răspuns:

Daca esti la oras nu recomand jogging. Inhalezi toate noxele de la masini, praful din aer etc. Poarta o masca in primul rand.

"Calitatea aerului dimineața vs noaptea
Cercetătorii au descoperit că concentrațiile de particule sunt mai mari dimineața și seara. Este activ în special între orele 7:00 și 10:00 și 9:00 și 23:00. (LST). Pe de altă parte, este cel mai scăzut după-amiaza, în special de la 15:00 și 17:00 (LST)"