| Mmnmnb a întrebat:

La 69 kg si 170 la 19 ani Cate calori I mi trebuie nu sunt gras vreau sa ma apuc de sala da pun masa musculara

6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Depinde de cat exersezi, incepand de la 2500 kcal/zi in sus. Sunt unii sportivi care consuma 4000-5000 kcal/zi, dar aia traiesc ca sa faca sport mereu.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Esti unic, nu e o formulă matematică. Poti creste cu o mie/zi sau poti stagna si cu 3 mii, înțelegi? Cel mai corect raspuns, ar fi: experimentand. Notezi greutatea actuala, iar timp de 7 zile, manânci 2000, sa zicem. La sfarsit te cântăresti, vezi ce s-a intamplat cu greutatea ta, s-a modificat sau nu.

| Akgfr a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Chestia e CA nu am asa pofta de mancare mai ales dimineata. inca nu am inceput sala

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru Akgfr):

Fortezi sau faci "mâncare lichida" : bagi banane, lapte, unt de arahide, brânză la blender si va iesi ceva lichid sau o crema in functie de cat bagi. Nu va arata wow, dar va fi nutritiv si bogat in calorii.

| Akgfr a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Chestia e CA nu stiu cat sa i au la o masa?!

| DanielHX a răspuns:

Masoara-ti rata metabolica cu ajutorul unei unelte online, (BMR) si adauga peste numarul de calorii consumate de corpul tau in stare de repaus + activ, 500kcal de PROTEINE. NU e indiferent ce fel de calorii, deoarece 1g proteine = 1g carbohidrati = 4kcal. Cat timp reusesti sa te antrenezi in asa fel incat muschii intra in hipertrofie SI mananci suficiente proteine, la greutatea ta poti manca linistit 200g pe zi, vei creste in masa.