| Alex4356 a întrebat:

M-am apucat de sală de o lună, mai precis calisthenics și chiar nu știu ce să mănânc pentru că vreau să mă bag pe cut, am 64 kg și 1, 70.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Apuca-te de sala dupa 20 de ani, nu acum, mai ales ca esti foarte slab si ai nevooe de mancarea mai multa si mai sanataosa, fiindca sala inhiba hormonii de crestere, la varsta ta.

| Cosmin86 a răspuns:

Calisthenisc NU inseamna sala... adica da, poti sa faci calistenice la sala, dar nu vad sensul.

Zi ce mananci acum, ca sa adaptam la un cut.

| raMLesS a răspuns:

Pai in primul rand ce mananci in momentul de fata? Da un raspuns cu ce mananci tu zilnic toate mesele si facem o aproximare la cate kcal mananci acum si cate ai nevoie.

| CleanHeart a răspuns:

Intreaba un profesor din sala si iti da toata lista

| Slade11 a răspuns:

Salut, pentru inceput iti calculezi necesarul zilnic de calorii si proteine. Poti incerca sa scazi undeva la 200-500 de calorii si sa cresti cu 10-20% numarul de proteine. Daca ar fi sa ma intrebi pe mine, luand in considerare greutatea si inaltimea ta, nu mi-as bate capul cu un cut acum, din simplul fapt ca, cu cat esti mai greu, cu atat e mai multa munca, cu atat rezultatele vor fi mai bune. Un sfat din partea mea ar fi sa te focusezi pe cat poti sa duci intr-o sesiune si sa incerci sa iti intreci recordurile personale. De vreme ce calistenicele sunt un inceput bun, poti sa iti dezvolti masa foarte usor si sa te definesti, daca construiesti si conditionare (de ex tractiuni in superset cu paralele in superset cu ridicari ale picioarelor din suspendat, 10 seturi 10 repetari).
Mult succes in continuare!