De ce sa faca cardio daca vrea sa puna masa musculara si e ectomorf? Unde e spatele, pieptul, umerii?
Asta e program:
Luni-Piept, abdomen
Marti-Spate
Miercuri-Picioare
Joi-Umeri, trapez
Vineri-Biceps, triceps, antebrat
Sau 4 zile pe saptamana pentru ca e incepator, biceps, triceps si umeri intr-o zi iar trapezul cu spatele.
Daca vrea masa musculara trebuie sa faca putine repetari cu greutati mari (6-10, maxim 12 repetari per serie). LA grupele mici 2-3 exercitii a cate 4 sau respectiv 3 serii iar la cele mari 4 exercitii a cate 4 serii. Chiar daca greutatile sunt mai mari, tot trebuie executat corect exercitiul. Cam atat de "completat"
Proteine 2-2, 5g /kg corp Carbo 5g/kg corp si Grasimi 1g/kg corp.
Poti intra pe oneden ca sa iti calculezi caloriile si macronutrientii.
Deci,in primul rand trebuie sa ai grija la ce mananci...asta include:
-multe proteine(practic proteinele ajuta la construirea muschilor) exemple:branza,carne,oua,fasole,iaurt,lapte
-carbohidrati(astia iti dau energie) exemple:fainoase,fructe,legume,leguminoase
Pe partea de sport am cateva reguli:
-fa-ti un abonament la sala(gaseste una cu multe aparate de fitness,nu una de fite)
-fa-ti un program adaptat zilelor saptamanii exemplu:luni lucrezi brate,marti lucrezi picioare,miercuri faci cardio, joi zi libera, vineri lucrezi abdomen, sambata cardio, duminiva zi libera!
-ia-ti telefonul si castile la tine sa asculti muzica in timp ce lucrezi!
-daca esti cu un prieten nu stati la povesti(nu vii la sala sa povestesti despre ce a facut vecinu')
-i-a suplimente proteice(astea grabesc procesul de capatat muschi)
-lucreaza cate 4-5 seturi de exercitii a cate 15-20 de repetari
-lucreaza cu greutati mici(sa stii ca nu esti mai tare daca te fortezi si te scremi sa ridici haltere)important e sa lucrezi corect, nu sa te chinui singur doar sa te dai mare
-lucreaza maxim 2 ore!
Daca te tii de program o sa se vada rezultate
Suplimentele proteice nu grabesc in niciun fel dezvoltarea musculara, ok? Ele doar suplimenteaza alimentatia. Este ca si cum ai manca o masa doar ca este concentrata sub forma de praf.
Maxim 45 minute!
Am inceput sa fac sala de 2 saptamani si merg 5 zile pe saptamana si trebuie sa fac piept in fiecare zi deoarece sunt deficitar.imi este scos sternul in fata...
Si stau in jur de o ora si 40 de minute
Antreneaza-l de MAXIM 2 ori pe saptamana, si in zile departate (gen luni un antrenament si joi-vineri-al doilea). Nu se sta o ora si 40 de minute la sala , mai ales pentru ca esti incepator. Incearca sa faci antrenamentul cat mai intens si stai doar 50 de minute. Antreneaza-te doar 4 zile pe saptamana.
De ce sa faca cardio daca vrea sa puna masa musculara si e ectomorf? Unde e spatele, pieptul, umerii?
Asta e program:
Luni-Piept, abdomen
Marti-Spate
Miercuri-Picioare
Joi-Umeri, trapez
Vineri-Biceps, triceps, antebrat
Sau 4 zile pe saptamana pentru ca e incepator, biceps, triceps si umeri intr-o zi iar trapezul cu spatele.
Daca vrea masa musculara trebuie sa faca putine repetari cu greutati mari (6-10, maxim 12 repetari per serie). LA grupele mici 2-3 exercitii a cate 4 sau respectiv 3 serii iar la cele mari 4 exercitii a cate 4 serii. Chiar daca greutatile sunt mai mari, tot trebuie executat corect exercitiul. Cam atat de "completat"
Proteine 2-2, 5g /kg corp Carbo 5g/kg corp si Grasimi 1g/kg corp.
Poti intra pe oneden ca sa iti calculezi caloriile si macronutrientii.
Buna! Sper sa te pot ajuta eu.Incearca sa mananci la fiecare masa alimente bogate in proteine :lapte,branza, carne, oua, fasole verde, linte si fa sport.
Pentru el este recomandat un consum mai mare de carbohidrati decat proteine.
Gen 60% carbohidrati 30% proteine, restul grasimi.
Buna! Parerea mea este ca ar trebui sa consumi la fiecare masa alimente bogate in proteine:carne,oua,lapte, branza, fasole verde, ciuperci, linte si sa faci sport. Sper ca ti-am fost de folos.