anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Masa musculare mare = rezistenta mare? Pana la urma ce determina forta, puterea, masa musculara?

24 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Masa musculara e formata din 2 tipuri de fibre: cu contractie rapida si cu contractie lenta (parca fibre rosii si albe).

Facand multe repetari (12-15 chiar 20) antrenezi fibrele cu contractie lenta, care dau rezistenta.

Facand sub 5 repetari, antrenezi fibrele cu contractie rapida, care dau forta.

| RAY a răspuns (pentru Cosmin86):

Ai vrut sa spui Facand multe repetari (12-15 chiar 20) antrenezi fibrele cu contractie lenta, care dau rezistenta vs Facand sub 5 repetari, antrenezi fibrele cu contractie rapida, faci masa musculara sau invers

| aXy99 a răspuns:

Cantitatea de masa musculara nu este corelata cu rezistenta (anduranta).

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Masa musculara este determinata de volumul total. Dar masa musculara si forta au o oarecare legatura, nu poti sa ai masa musculara farã forta si invers.

Rezistenta este tot adaptare la un anumit stimul.

| aXy99 a răspuns (pentru RAY):

Evident, dar vezi tu, facand 1-5 repetari cu greutate mare te va ajuta sa iti dezvolti masa musculara mai bine decat 50-200 repetari cu greutate extrem de mica.

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Si forta desigur

| aXy99 a răspuns (pentru RAY):

Da, de forta si anduranta n-am mai spus pentru ca era evident.

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Explica-mi rational cum naiba ala care are ditamai bratul e e invis de ala asa brat am si eu

| aXy99 a răspuns (pentru RAY):

Skandenbergul nu are treaba cu sala sau cu forta. In primul rand, conteaza tehnica, in al doilea rand, conteaza niste muschi ai antebratului pe care nu ii antrenezi la sala, nici cand faci biceps, nici brahialis, nici brahioradialis, nici exercitiile clasice pentru antebrat. Conteaza miscarile de pronatie si supinatie, iar muschii astia trebuie antrenati separat, nu are rost sa ii antrenezi pentru bodybuilding. Sa nu mai zic de anduranta, ca de tehnica am pomenit.

https://www.youtube.com/watch?v=IkkL-bAH8H4
Hafthor Bjornsson a fost cel mai puternic om din lume anul trecut, la cea mai importanta competitie de strongman din lume: World's Strongest Man, iar al doilea e fost campion la skandenberg.

| aXy99 a răspuns (pentru RAY):

Te poti uita la powerlifteri si stronmani. Daca dau jos grasimea sunt slabuti, dar extrem de puternici. Slabuti comparativi cu culturistii.

| anonim_4396 explică (pentru aXy99):

"dezvolti masa musculara mai bine decat 50-200 repetari cu greutate extrem de mica."
Nu-i adevarat deloc. Chiar dimpotriva. Crezi ca e mai usor sa faci 100 rep decât 3? laughingDar nu poti face 50-100 rep la indreptari sau exercitii "periculose" ca iti rupi coloana, uzezi incheieturile in timp

| anonim_4396 explică (pentru aXy99):

Si culturistii/powerlifterii au cam aceeasi masa musculara(daca au aceleasi standarde de forta), doar ca culturistii formeaza o iluzie mai buna avand un genetic si fiind mai scunzi.

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Zau?
Pentru 100 repetari al indreptari ar trebui sa ai greutate foarte mica, eventual bara goala. Te asigur ca le faci fara probleme, dar in zadar.

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Crezi ca e mai usor"
Aici nu e vorba de usor sau greu, e vorba de doua tipuri diferite de antrenament. Cu 3 repetari iti dezvolti masa musculara destul de bine, mai ales daca reusesti sa cresti greutatea in timp, dar cu 100 nu. Sa zicem ca daca esti la inceput, vei creste, dar vei stagna la foarte scurt timp, nu te vor ajuta 105 repetari sa cresti, in schimb, daca cresti de la 100 kg 3 reps la 105 kg 3 reps cu siguranta vei creste si in masa.

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu au aceeasi masa musculara, iluzia data e chiar inversa, par mai mari powerlifterii/strongmanii pentru ca sunt inalti si au multa grasime, daca ar da jos grasimea, ar fi slabuti.

| anonim_4396 explică (pentru aXy99):

Pai indiferent de repetari daca cresti greutatea, cresti si in masã. Binenteles ca nu pui bara goala.
Existã si tipurile astea de exemplu Ernill method(transcendent training) sau nucleus overload. Dar sunt mai "broscience"

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

1. La tehnica la antebrat nu ai mentionat de rotatori
2. Nu ai mentionat de spate, adevarata forta in skandenberg vine de la "back-pressure", cand faci o miscare de ramat pe bratul adversarului.

Gandeste-te putin: cu cat faci flexii pentru biceps/antebrat COMPARATIV cu cat faci ramat? Nu e cumva o diferenta enorma? happy

| aXy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Sigur, conteaza toti muschii, dar am vazut video-uri cu strongmani extrem de puternici care pierd in fata unor campioni la skandenberg care sunt mult mai slabi si au mai putina forta (si asta o stiu pentru ca am vazut un video in care le era testata forta si anduranta amandurora) decat ei. Deci clar tehnica si alti muschi de la antebrat, ale caror denumire nu cunosc (nu sunt pasionat de skandenberg), conteaza mult mai mult.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

Depinde la ce forta te referi, exista forta dinamica (ridici o greutate) si forta statica (tii nemiscata o greutate intr-un anumit unghi).

Cei de la strongman (si in general cei din sala) nu prea antreneaza forta statica, pe cati ai vazut facand izometrie la altceva in afara de plank?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Toate sunt adaptarea la un anumit stimul.
Ce determina forta?
Adaptarea repetata intr-un anumit unghi de miscare. Ce integi tu prin "forta"?
Uite aici :
https://www.youtube.com/watch?v=_FHYf6TMJI0&feature=share

Masa musculara este determinata de volumul total. Dar masa musculara si forta au o oarecare legatura, nu poti sa ai masa musculara farã forta si invers.

Rezistenta este tot adaptare la un anumit stimul.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum naiba e posibil asa ceva