Ce vrei, masa musculara sau slabire? In functie de asta stabilesti ce iei si cum schimbi alimentatia.
Vreau sa dau burta jos dar sa nu slăbesc și la față, ca masa musculară pun automat făcând sala... și nu știu ce sa fac, sa iau gainerul incontinuare sau sa iau altceva? Cine îmi recomanda
Nu pui masa musculara doar facand sala, muschii NU se fac la sala. Muschii se fac prin MANCARE, dupa sala, cand se refac fibrele.
Fara o alimentatie bogata in proteine, poti sa faci sala 30 de ani si sa NU faci muschi (cunosc oameni care fac sala de 15 ani si nu prea au muschi).
Fa abdomene mai des si vei da burta jos. Banda este mai mult pentru picioare, greu slabesti de jos in sus. Eu nu as folosi banda, avem atata vegetatie, dealuri si campii, aerul curat pana si de pe o sosea nu prea aglomerata nu se compara cu o amarata de banda intr-o camera inchisa. Face bine si la starea ta mintala sa faci sport in aer liber. Burta se da greu jos, trebuie abdomene de numa, mai conteaza si predispozitia ta genetica, unii fac mai repede burta daca toata familia lor este mai grasa.
Da cu abdomene, alergare in aer liber, mancat sanatos, fara bere pentru ca de acolo vine burta de multe ori.
Mersi frumos pentru sfat! Totuși as vrea un răspuns de la cineva care e in măsura și are cunoștințe despre proteine, gainere, etc
Abdomenele NU ajuta la scaderea burtii, mai documenteaza-te. Sunt exercitii de tip anaerob, pentru masa musculara, NU exercitii aerobice (gen cardio).
Mersi pentru răspunsuri dar niciunul satisfăcător cu ce am întrebat mai sus! Totuși este cineva care știe cu adevărat ce trebuie sa fac pentru a da burta jos fără a slabi la față? Mai iau gainer cu carbo sau renunț și trec la altceva?
Nu e niciunul satisfacator pentru ca nu vrei sa accepti adevarul. Ti-a explicat Cosmin86 principiul: daca vrei sa pui masa musculara, nu ai cum sa slabesti in timpul ala, ca tu trebuie sa mananci ca lumea. Deci de aia in primul rand trebuie sa decizi ce vrei sa faci mai intai: continui sa pui masa musculara sau slabesti. Daca vrei slabire, atunci logic nu mai iei gainer. Pe de alta parte, slabirea NU se face localizat. Nu exista sa slabesti intr-o zona si doar acolo, slabesti pe tot corpul, nu se poate altfel.
Alimentatia trebuie sa contina toate nutrientele de care corpul are nevoie. Exista un anumit set de exercitii pentru abdomen. ATENTIE! Abdomenele clasice pe care le stim noi nu forteaza musulatura burtii ci muschii deasupra burtii. Exista un anumit tip de abdomene care solicita muschii de la burta. O sa gasesti pe Youtube multe tutoriale.
Care sunt acelea exerciții? Îmi poți da un link?
Https://youtu.be/VkBxPdqczzo
Sau mai este un canal de aerobic si exercitii PopSugarFitness se numeste.
Alte sfaturi?
Da, NU mai fii un copil PAMPALAU si aplica ce ti s-a explicat deja: multe fripturi zilnic si antrenamente serioase.