anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Merita sa-mi cumpăr o bicicleta Mountain bike? Am buget 1000 lei. Am auzit ca e foarte bună de off road și vreau sa ma plimb cu ea foarte mult. Credeți că în deal mare o sa obosesc sa urc?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La 1000 lei nu găsești mai nimic decât SH. Bicicletele noi trec de 1400 lei și pot ajunge la alte câteva mii sau zeci de mii ( euro/lei). Bicicleta MTB este pentru off-road, însă uite ca eu am MTB și merg numai pe asfalt cu ea. E modificată in mare parte încât am pregătit-o pentru șosea, dar este un MTB de tip hardtail care îmi permite sa merg pe asfalt cu ea. Hardtail - fără suspensie în spate. Mai exista si acele biciclete MTB full suspension care vin cu doua suspensii ( furca și amortizor în spate, la cadru). Cu o bicicleta fully nu vei putea merge niciodată pe asfalt pentru ca suspensia din spate va încetini bicicleta mult. Si am ales MTB la asfalt pentru ca ma simt mai în siguranță pe ea. La ce drumuri avem, chiar si pe asfalt, la o cursieră cred ca as rupe roțile în gropi sau m-aș răsturna când mai găsesc drumuri asfaltate în petice. În schimb la o cursieră, având rotile subțiri, pot sa iti intre roțile prin zabrelele de la canale. laughing am văzut caz.

Iar partea cu urcatul la deal depinde numai de tine, cata ambiție ai, cât de mult te antrenezi, cât de mult îți place sa mergi pe bicicletă. Pentru ca în 4 ani de când merg eu pe bicicletă crede-mă ca am testat mai multe rapoarte de viteze, pinioane, foi. Nu am găsit nici una căruia sa nu ii fac față. Însă între timp am învățat care dintre rapoarte ma ajuta cel mult și am rămas la un anumit fel. Nu stau sa iti explic acum, însă vezi ca urcatul cu bicicleta pe macadam este de 10x mai greu în comparație cu asfaltul. Însă dacă ai ambiție și vrei poți ajunge la performanțe. Eu am văzut biciclist care merge câte 160 km numai prin munți având tot o bicicleta hardtail, dar un pic mai echipata decât a mea. Asta înseamnă sa ai antrenament. Eu îți merg 160 km, dar pe asfalt. Dacă vei avea ambiție și îți va intra acest hobby în sânge, atunci în viitor vei învăța singur mai multe despre biciclete, piese și altele. În urma cu 4 ani când am cumpărat prima bicicleta eram exact ca tine ( numai ca eu nu știam sa merg pe ea). Si uite ca mi-a plăcut atât de mult încât azi sunt biciclist înrăit, merg între zeci și sute de km per tura.

Iar ca răspuns : merita sa iti cumperi orice bicicleta, doar sa iti placa sa mergi pe ea.

| user7890109851963 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai și ce mtb îmi recomanzi la 1-1100 lei, ma plimb doar pe sosea și dealuri mai mari

| user7890109851963 a răspuns (pentru anonim_4396):

Uita te pe eMAG sunt biciclete mtb noi și de la 900 lei, dar eu am buget 1-1100, merita sa-mi iau sa ma plimb cu ea doar pe sosea și dealuri puțin mai mari?

| anonim_4396 explică (pentru user7890109851963):

Cele de pe eMAG sunt în mare parte petarde de biciclete care vor avea probleme fie la furcă sau altele. Vrei o bicicleta cât de cât decentă atunci bicicletele din decathlon sunt potrivite. Si eu tot din decathlon am cumpărat, ma declar mulțumit, doar ca a trebuit sa modific multe la ea eu fiind biciclist de drum lung. O bicicleta pentru nevoile mele ajunge sa coste 4000-5000 RON, sa vezi ca nu îmi permit sa dau toți banii ăștia. Asa ca ma dau mult, dar pe bani cât mai putini. Ideea ca ( poate) as plăti si 5000 RON pentru o bicicleta ( sau și mai mult), dar cu cât bicicleta este mai scumpa, si întreținerea va fi costisitoare (piese care vor fi mai scumpe). Asa ca ma dau pe bicicletă conform bugetului, niciodată nu te întinde mai mult decât ți-e cearceaful. Exista biciclete care costa și 50.000 lei ( fără gluma). Doar pipa, o piesa la bicicleta, ajunge sa coste 5000 euro. Asa ca, mda.

In rest nu recomand nimic de pe eMAG,

| user7890109851963 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok
Mersi

| anonim_4396 explică (pentru user7890109851963):

Omega, Carpat, bicicletele de la Hervis sau Afi Sport sunt cam petarde.

5 răspunsuri: