Nu ne-ai spus nicaieri cati ani ai si ce greutate ai, ca sa-ti putem da sfaturi serioase conform varstei tale!
22 de ani, 66 kg, 1.78m
Ti-as recomanda un trainer personal ca sa te ajute sa incepi cu ce ai tu nevoie, axandu-se pe zona unde ai nevoie sa dezvolti, dar si pe corectitudinea cu care faci exercitiile ca sa poti obtine rezultate bune.
Greutatea ta este un pic sub nivelul "normal", pentru ca esti barbat si la 1.78m ar trebui sa ai cam 78kg.
Ti-as recomanda sa mananci sanatos si sa faci sport sau sala, pentru a-ti creste masa musculara.
Nu se face nimic peste noapte! Începe încet, câte 20 de minute de câteva ori pe zi, într-o anumită perioadă. Crește treptat nr. de minute în fiecare zi. Până ajungi la o oră, când nu trebuie să faci de mai mult de 3 ori. Dacă exagerezi și nu faci mici pauze care trebuie să fie cu 5% mai lungi decât timpul de antrenament, te poti alege cu o febra musculară de toată frumusețea! Succes
Trage mă de ele, oricum, cât o să poți? O să faci febră și apoi 3 zile nu o să mai poți să duci lingura la gură, apoi îți trece febra și tragi mai departe. Ar fi totuși niște ricuri. Pentru că prin "trage" eu și tu înțelegem 2 lucruri diferite. Aici intervine faptul că te poți accidenta. Unii oameni mor când fac la piept, deoarece le cade haltera pe gât. Alții leșină când o ridică. Alții își fac rupturi pe mușchi de la faptul că s-au forțat mai mult decât permite mușchiul. Da, poate fi și periculos. Deci ai grijă!
Mai bine puțin dar bine decât mult și prost ).Eu zic că 3 ore pe zi ar fi ok.Nu poți face masa musculara cu 15 minute pe zi, ar dura cam 10 ani.Dar nu încontinuu acele 3 ore.Sa nu te axezi doar pe biceps, baga și niște abdomen, picioare, că altfel nu vei putea în primul rând sa ai o fizionomie prea ok )) La început ia cu 15 min, 20 min, 30 min, 40, 50, o oră și tot așa.Ca să îți obișnuiești corpul că altfel cazi în febră musculară de aia nasoala. Sper să îți atingi scopul.Seară faină!