| CosticaIulian1234 a întrebat:

Mi s-a propus sa ma operez de micsorare de stomac. Este gratuit, dar la cele 170 kg simt ca pot face ceva sa slabesc si mai mult. In noiembrie 2019 aveam 210, dar pandemia a dat putin de furca si 4-5 luni am stat in stand by.

Le analizez, le pun cap la cap, tot incerc sa gasesc soluția cea mai buna.
Faptul ca sunt fricos si mai alea de operatia asta ma pune serios pe ganduri. Adica, e o solutie fortata, iar slabirea asta cu operatie poate aduce dupa sine pierderea de vitamine, minerale, anemii, etc.

Acum, stau si ma gandesc daca 40-50 kg intr-un an este un obiectiv realist cand vine vorba de slabit cu sala + atentie sporita la mancare. Nu sunt genul "hai la Mc". Nu fumez, nu beau.

Sunt mai multi factori. Faptul ca la 170 de kg e greu ca o femeie sa stea cu tine pentru ca... sau poate e un complex pe care il am. Pe de alta parte, m-am tot uitat pe grupuri de bariatrici si in cele mai multe randuri am vazut ca s-au operat oameni lenesi, nu care intr-adevar aveau nevoie.
Acelea sunt mici exceptii.

Voi ce ziceti? Operatie sau slabit prin sala + atentie la hrana?
Va multumesc

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu poti slabi fara operatie, nu ai 80 de kg si sa zici te chinui cusala cu regim si in cateva luni un an dai jos, aici este vorba de zeci de kilograme care trebuiesc date jos, dar cum ai ajuns sa te ingrasi asa de rau? Ai bagat sucuri si mincare la greu, sau este boală genetică cu tiroida? Ce varsta ai?

| CosticaIulian1234 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Mancare, sedentarism, depresie, nesimtire, etc. Toate au venit buluc si m-au adus aici.

| CosticaIulian1234 explică (pentru CristiDinBucuresti):

32 de ani.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru CosticaIulian1234):

Nașpa

| Mopmop a răspuns:

Imi pare rau sa citesc cele scrise de tine insa in acelasi timp apreciez taria ta de caracter pentru faprul ca ai impartasit experienta ta! Acum, referitor la operatie...simcer eu unul nu as recomanda. Ideea mea ar fi asa: piscina + controlul atent al caloriilor. Cauta un medic nutritionist bun! Eu reglez greutatea mea prin:"nimic de mancare dupa ora 7:30 seara" Jonglez intre130 si 95 kg de vreo 23 ani cam asa.
Pune-ti in cap ideea ca la 35 ani o sa iti intemeiezi o familie, asta ca un scop care sa te motiveze sa slabesti!
Multa putere si multa sanatate iti doresc!