| vaictar17 a întrebat:

Mma, kickboxing sau muay thai, de ce recomandati sa ma apuc strict pentru eficienta stilului de lupta, nu neaparat pentru performanta si competitii. Principalul aspect e sa invat intr-un interval de timp nu foarte lung sa pot purta o lupta in caz de orice. Care ziceti ca e cel mai potrivit? Sunt din Cluj, daca aveti si recomandari de sali

15 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Trântă ciobănească. 100% românească și bio.

| AnastasiaK a răspuns:

Îți recomand kickboxing. Cel mai eficient ar fi cel mai complex, în mod evident, dar l-am ales pe cel mai puțin complex din cele 3 având două lucruri în minte:

1. Degeaba este sportul complex dacă nu dispui de timpul necesar pentru a-ți însuși această complexitate. E mult mai util să cunoști 8 tehnici de atac și 8 de apărare să zicem, dar să le stăpânești foarte bine, decât să cunoști 30, dar să nu stăpâneși niciuna.

2. În România muay thai ul în prezent este foarte puțin dezvoltat, aproape deloc. Sălile care pretind că predau muay thai predau de fapt un kickbox la care mai implementează din când în când câteva tehnici de muay thai, iar din acest punct de vedere, mai bine alegi direct o sală specializată pe kickbox, nu una care pretinde că ar fi pe muay thai. Pentru mma e aproximativ aceeași poveste. Nu știu să avem săli unde să-l înveți ca lumea. Mi se pare că sportivii de mma sunt de fapt sportivi de bjj/judo sau sportivi de kickbox care au învățat puțin și din celălalt sport si le-au îmbinat un pic.

Ca recomandare: Tengu

| vaictar17 explică (pentru AnastasiaK):

La tengu stiu ca sunt antrenamentele la comun, adica poti face si kickbox, si muay thai si mma cu acelasi abonament. Merita mers cate o data pe saptamana si la celelalte? Si 2 sedinte de sparring pe saptamana ar fi ok?

| AnastasiaK a răspuns (pentru vaictar17):

Poți încerca, nu știu în mod detaliat ce e acolo, nu m-am antrenat la ei, Clujul fiind foarte departe de mine. Am ales să-ți recomand această sală pentru că atât eu, cât și un coleg am avut meciuri cu sportivi ai lor și mi s-a părut că sunt printre puținii sportivi care într-adevăr au o "școală" frumoasă, au știut să lupte foarte bine și excelează în loviturile de genunchi.

| GirthD a răspuns:

Box. Daca vrei sa fii pregatit pentru o eventuala lupta de strada, desi nu este recomandat

Box

| AnastasiaK a răspuns (pentru GirthD):

Din 3 stiluri care includ lovituri de brațe, picioare si genunchi, iar 2 dintre ele lovituri de cot și clinch, cel de al treilea chiar si luptă la sol, tu îl recomanzi pe cel care presupune doar brațe? happy

| GirthD a răspuns (pentru AnastasiaK):

DA

Ti-am dat raspunsul inteligent

Te-ai batut cu cineva la sol in strada? E o prostie, daca te pui pe ciment sa te iei de gat cu ala si are un prieten, iti arde un picior in cap de te baga in coma?

Picioarele sunt periculos de dat, mai ales la cap, daca aluneci ai belit-o

Lasa clinch-ul ca pe strada nu e ca in filme, nu ai arbitru. Te iei cu ala in clinch si scoate un cutit si iti face buzunar. Ce faci dupa?

Invata box. 1-2 jab directa si ai rezolvat problema

| AnastasiaK a răspuns (pentru GirthD):

Picioarele sunt și mai periculoase când nu știi să le aperi laughing Că în kickbox nu înveți doar să dai, înveți și să încasezi. Iar în luptele de stradă fix în "clinch" se ajunge, unde tu cu 'jab' fix n-ai ce să faci. Degeaba știi tu două directe amărâte dacă ți se taie distanța. În mma, pe lângă faptul că înveți luptă la sol, poți învăța și cum s-o eviți, dar mai ales înveți procedee de a pune adversarul la sol, fără să te pui și tu acolo.

Vezi? Așa e când vorbești și nu doar că n-ai făcut sport de contact, dar nici măcar la TV nu te-ai uitat.

| GirthD a răspuns (pentru AnastasiaK):

Tu ce crezi ca e mai dureros sa primesti un picior in coapsa sau in coaste sau sa iti iei un croseu in barba?

Tu vorbesti de parca te-ai bate cu un profesionits.

Ai zis ca vrei sa inveti sa porti o lupta in caz de orice.

Daca dai de unul ce stie sa loveasca si cu coate, picioare etc oricum te bate de te caci pe tine.

In cazul in care dai peste un amator, nu ai nevoie de toate alea. Jab-directa ai rezolvat problema.

Se ajunge in clinch cand sunt 2 cacanari ce nu s-au batut in viata lor.

Te pis pe ea de lupta la sol pe strada, ti-am spus daca sunt aia mai multi, te iei la tranta cu unu iar ceilalti iti cara picioare in cap.

Si chiar daca il pui pe ala la sol, si tu pest el, tot iti poti lua un picior in cap usor.

Da tu fa ce vrei, apuca-te de mma sa te bati pe strada laughing

| AnastasiaK a răspuns (pentru GirthD):

Eu n-am nevoie să mă apuc de nimic, am făcut kickbox de performanță destui ani deja și nu numai. Dar na, când nu avem capacitatea nici să citim numele de utilizator, ce pretenții să am eu la capacitate de documentare pentru a avea o părere informată.

P.S. spre ghinionul tău, deși artele marțiale promovează disciplina, te asigur că mulți din cei care te-ar putea ataca pe stradă le-au practicat și sunt în continuare acceptați în anumite săli

| GirthD a răspuns (pentru AnastasiaK):

AAA. Acum se explica. Esti femeie

Ai dreptate, nu am realizat asta, am crezut ca vorbesc cu un barbat si nu realizam cum nu poate intelege lucruri de baza despre o incaierare pe strada.

Tu traiesti in 'fairy land'. Foarte bine ca ai facut kickbox de performanta (si vorbesc serios) este bine pentru tine. Dar crede-ma, un barbat neantrenat, cu 20kg peste tine, chiar si 10 te rupe intr-o incaierare pe strada.

Imi doresc sa nu fie nevoie sa aflii si sa nu patesti vreodata asta.

PS. Iar eronat, artele martiale intr-adevar promoveaza disciplina si de asta, foarte putin probabil sa te atace pe strada unul ce face arte martiale pentru ca are DISCIPLINA.

Te vei intalni cu golani, ce nu au facut mma, nu au facut kickbox si vor sa dea o ciobaneasca, iar tu zici sa te iei la tranta la sol cu ei laughing

Acum este clar de ce ai raspuns asa

| AnastasiaK a răspuns (pentru GirthD):

Da, este clar de ce am răspuns așa:

1. Pentru că am ANI de experiență în mai multe arte marțiale.

2. Pentru că îi cunosc pe majoritatea luptătorilor din România și părerea lor despre acest subiect.

3. Pentru că am STUDII în domeniu.

4. Pentru că sunt și antrenoare și am tot cunoscut fătălăi ca tine.

Din păcate, ca antrenoare n-am ce să le fac decât să-i pun la flotări până le iese respectul și pe nas (asta înseamnă maxim 20 de flotări corecte că atât pot amărâții ăștia cu păreri așa "pertinente"), dar ca sportivă aveam grijă să iasă sânge de acolo, ca să aibă colegii mei de cine râde (atenție, doar COLEGII pentru că în ciuda imaginației tale numai cu bărbați m-am antrenat, majoritatea 70+, am luptat și cu 100+ și crede-mă că la grupa de performanță nu stă nici naiba să te menajeze, preferăm să rupem picioarele unuia/uneia care e incapabil/ă decât să ne stricăm antrenamentul ca să-l menajăm, apoi ori devine capabil, ori alege sacul ori nu mai vine). Chiar dacă numai colegi am avut, nicio colegă, ce să vezi, unii chiar preferau să lucreze cu mine când li se apropia meciul, iar restul nu aveau o problemă cu asta.

Bun, acum hai să te aduc puțin pe planeta Pământ, din moment ce tu trăiești printre zâne și mă acuzi pe mine de asta:

În primul rând, disciplina te anunț că e promovată printre d-ăștia ca tine, care n-au dat un pumn corect toată viața. Când ajungi la un nivel de performanță mai ridicat încât să fii chiar prieten cu antrenorul și se știe că ai suficient creier, mentalitatea este "nu-l bate ÎN PUBLIC", nu se mai spune "nu-l bate".

În al doilea rând, deși predominant am fost la o sală foarte cunoscută cu un antrenor care are niște principii foarte bune, tot erau 3 colegi care avea probleme cu poliția, dintre care unul făcuse închisoare, iar altul își bătuse inclusiv iubita (fost luptător cunoscut, dar nu voi da nume, cazul lui se găsește pe net oricum, dacă știi cum să-l cauți). Acum, dacă la această sală bună se întâmpla asta, pot să-ți spun că la alte săli pe unde am fost doar în vizita, jumătate din cei de la grupa de performanță n-ar fi ezitat să-ți dea una dacă îi enervai...sau să te pună la pământ în conversația asta doar de dragul de a-ți arăta cât de inutil e "jab" ul ăla.

În ultimul rând, am avut ocazia de a mă antrena și conversa inclusiv cu câțiva din lotul olimpic de box și EXCEPTÂNDU-I pe cei aroganți care credeau că fac ei marea cu sarea doar din brațe și joc de picioare, mulți recunoșteau că într-o luptă de stradă și-ar lua bătaie de la un luptător de kickbox/mma.

Cam aici s-a încheiat argumentarea mea. Dacă ai creier să înțelegi, succes! Dacă decizi să rămâi prost până la capăt și să crezi că ai vreun cuvânt de spus pe subiectul ăsta în fața mea, ghinionul tău, ca eu n-am nimic de pierdut happy

| GirthD a răspuns (pentru AnastasiaK):

Tu fiind femeie ai fost menajata toata viata si acum ai iluzii ca poti bate sau te poti apara de un barbat in viata reala in cazul unei violente.

Cum spuneam, nu imi doresc sa ti se intample ca nu am nimic cu tine.

Esti de acord ca exista categorie pentru barbati si separata pentru femei, nu?

De ce?

Pentru ca barbatii sunt superiori din punct de vedere al fortei, mai atletici, mai rezistenti, cu mental mai bun.

Imi spui ca te antrenai cu barbati, foarte bine. Daca era sa te lupti cu unul, pierdeai si cu cel mai usor ca greutate din sala.

Nu stiu la ce sali ai fost tu, dar daca aia 'de performanta' de acolo tot nu aveau disciplina si aveau probleme cu legea, aia nu mai sunt sportivi, sunt golani. E diferit.

Ca nu au vrut sa iti jigneasca sentimentele de sticla pana acum sa iti spuna adevarul e partea a 2-a. Nu ai avea nici o sansa cu absolut nici un barbat in nici o confruntare.

Ai vazul la olimpiada, faza cu transgenderul ce a batut-o pe aia in 46 SECUNDE. 2 lovituri i-a dat si a spus ca nu a fost lovita atat de tare in viata ei.

Iar ala, este cu tratament, sa i se reduca nivelul de testosteron.

E doar jumatate barbat

Gandeste-te un barbat 100% ce ii facea. Iar ea era boxera olimpica.

Deci. revino-ti la realitate.

Cu prima ocazie in care vezi o bataie pe strada, du-te sa intervii cu tehnici de BJJ pune la pamant oponentul sa vedem ce se intampla laughing

| AnastasiaK a răspuns (pentru GirthD):

Prost până la capăt deci laughing

Pe subiectul discutat nu mai zic nimic că realitatea tot una rămâne indiferent cât speri tu că m-ar bate orice bărbat, dar dacă te legi de Jocurile Olimpice (așa se cheamă, măi, fătălău mic, olimpiada e perioada de 4 ani dintre Jocuri), țin să te informez că "bărbatul" ăla s-a născut femeie și a fost bătut de destule femei pâna acum, iar italianca în cauză nu era la primul meci la care plânge că pierde laughing

Încearcă să te mai documentezi și tu, fătălău mic, că vorbești doar din povești. Habar n-ai ce se întâmplă în afara capului tău pătrat.

Off, copilașul mic și prost a vrut și el să aibă o părere despre sport de contact happy Sărăcuțul laughing M-ai făcut să râd, întotdeauna m-au amuzat oamenii bătuți în cap

| GirthD a răspuns (pentru AnastasiaK):

Faptul ca imi spui fatalau nu inseamna ca schimba cu ceva faptul ca esti limitata. Toata viata ai fost menajata si periata de barbati si de asta.

Tu esti un pripas de om de 50kg si iti dai cu parerea cum ar fi mai bine sa te aperi pe strada, tu ai fi prima victima in orice conflict. Ai sa fugi pe urma la un barbat sa te apere.

Acum ca am lamurit cu asta, in mintea ta de femeie crezi ca ajungi prin 'clinch'uri' pe strada si trebuie sa stii sa il pui la pamant etc

Ti-am dat exemplul perfect mai devreme, dar ai ignorat pentru ca nu aveai un raspuns si habar nu aveai ce sa zici, daca ala are un cutit cand stai tu in clinch cu el s-a terminat treaba.

Iar ca sa realizezi ca esti proasta pana la final,

''On 24 March 2023, IBA disqualified athletes Lin Yu-ting and Imane Khelif from the IBA Women’s World Boxing Championships New Delhi 2023. This disqualification was a result of their failure to meet the eligibility criteria for participating in the women’s competition, as set and laid out in the IBA Regulations. This decision, made after a meticulous review, was extremely important and necessary to uphold the level of fairness and utmost integrity of the competition.''

https://www.abc.net.au/....../104186350

dar mna, esti femeie nu pot avea pretentia de la tine sa stii lucrurile astea, sau sa te informezi in afara de ce gasesti tu pe FB sau la 'sportivii' din sala ta care au dosare penale :))

buni sportivi