| Fr3shFuNNky a întrebat:

O intrebare legata de skandenberg. Am 17 ani si de la 15 ani fac sala serios, luna trecuta aveam 7% grăsime in corp si 81 kg, la piept(benchpress) recordul meu e de 120 Kg, la aparatul de biceps in V 98 Kg.
Ei bine un prieten face sala si el cu mine de 3-4 luni e slab și nu ridica nici jumătate din cat ridic eu, dar daca facem skandenberg in 5 secunde m-a pus. Cum e posibil asa ceva? Si nu doar el ma pune ci ei altii care nu pot merge drepți cu o găleată cu apă de 10 Kg pe lângă ei, care e problema?

Răspuns Câştigător
| Aleexx1909 a răspuns:

Salut, skandenberg-ul nu se bazeaza pe cat esti de mare in brat, ci se bazeaza mai mult pe incheietura mainii si pe forta din antebrat. Incearca sa lucrezi si antebratul, mananca fructe, legume si alte mancaruri sanatoase si iti garantez ca vei avea mai multa forta in skandenberg. Sper ca te-am ajutat. happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru Aleexx1909):

Fructe si legume pentru skandenberg? Apuca-te de sah...

5 răspunsuri:
| peperonies a răspuns:

Pai la sala poti sa te minti ca ridici greutati mari dar la skandenberg nu.

| Fr3shFuNNky explică (pentru peperonies):

Adică imi zici ca eu fac la piept 120 si altul 50 si ala ma pune la skanderberg are mai multa putere decat am eu? E ceva de tehnică

| Cosmin86 a răspuns (pentru Fr3shFuNNky):

Eu imping 130 de la piept si am pus oameni care imping 200 :)

E vorba de:

- incheietura
- forta IZOMETIRCA ( care NU se dezvolta la sala, se dezvolta cu exercitii speciale de izometrie )
- forta pe anumite miscari

Uite spre ex:

https://www.youtube.com/watch?v=0A0UBlVOFxY

La 1:20, Larrat ( unul din cei mai buni la skandenberg din lume ) cum antreneaza specific biceps pentru skandenberg ( NU intinde mana ca la flexii normale ).

Si inca ceva... voi sunteti incepatori, trebuie sa invatati sa trageti, spre ex. incepatorii nici macar nu trag din spate, ei trag din brat! Cand inveti sa bagi spatele in miscare ( asta iti ia 1-2 luni ) o sa ti se dubleze forta.

| Fr3shFuNNky explică (pentru Cosmin86):

Mersi de răspuns, o sa incerc exercițiile acelea