| AdelinaAdelina01 a întrebat:

O intrebare mai ciudata. Cum sa fac sa nu ma mai ating de cantar? laughing Tin cura si fac port, dar nu pot sa rezist fara sa ma cantaresc la saptamana si de multe ori ma dezamagesc ca vad ca nu am slabit in saptamana respectiva. Mi-am promis ca o sa ajung la un numar de 52 de kilograme, dar eu vreau si sa se vada ca am slabit. Cum sa fac...crying(

13 răspunsuri:
| Anablondyi a răspuns:

Pai nu cantaru e de vina.ci tu. Daca ai slabi in fiecare zi 100. De grame cum e normal cand tii dieta, ti-ar placea deadreptul sa te cantarestiwinking. Ai grija la calorii si o sa vezi zilnic rezultate(daca ai cantar electric)

| Cosmin86 a răspuns:

Ce cura tii? curele sunt CELE MAI STUPIDE.

De ce nu mananci sanatos + sport la rupere?

| AdelinaAdelina01 explică (pentru Cosmin86):

Imi doresc sa scap de grasimea de pe abdomen si chiar nu stiu cum...nu stiu ce exercitii sunt mai bune, am auzt de cele cardio, dar parca nu am incredere, nu stiu in cat timp apar rezultate, iar cu cantarul parca am o ''boala'', ma cantaresc la fiecare saptamana. Pana in toamna as vrea sa slabesc cam 10 kilograme si nu stiu daca am timp, adica pur si simplu vreau sa scap de grasimea de pe abdomen, nu ma mai suport si nu stiu ce sa fac crying(

| Cosmin86 a răspuns (pentru AdelinaAdelina01):

In primul rand nu te mai gandi la "kg". E irelevant cate kg dai jos, tot ce conteaza e sa ai abdomenul OK cand te uiti in oglinda.

In al doilea rand, cum naiba sa nu functioneze cardio? Dar antrtenamente de 1 ora, nu de 10-15 minute cum fac toti retarzii si apoi se plang ca n-au rezultate.

Si legat de alimentatie, ce mananci acum? Ce-ai mancat ieri spre exemplu?

Supe, fructe, legume, salate thinking cam asta mananc.

Ce-ai mancat ieri. ORA, CE si CAT.

Exemplu :

8:00 : 4 oua + 4 felii paine integrala + 12 felii sunca de curcan
11:00 : 2 pumni de nuci + 2 linguri miere
etc.

Asa imi pot da seama daca e bine sa nu, nu ca insiri tu niste alimente "supe, fructe, etc."

Ora 09:00 de obicei mananc un mar sau un iaurt mic, un fruct ceva, fiindca sunt la scoala si altceva nu stiu ce sa imi iau la mine.
Pe la ora 14:00 mananc un castron de supa, ori de pui, ori de varza, ieri am mancat de pui sau in alte zile mananc legume fierte ( un fel de ghiveci ) si seara, in jur de ora 18:30-19.00 mananc un iarut, sau salata... big grin si fac o ora pe zi pe bicicleta ( de camera )

Asa mai merge. Ok, e grav...

Ce vad eu probleme :

- pana la ora 14 mananci 1 mar sau un iaurt? tu vrei sa faci GASTRITA?
- fructe nu ai deloc ( 1 amarat de mar nu se considera ca mananci "fructe" ), zilnic mananca 2-3 tipuri de fructe diferite
- nu ai legume de sezon ( acum e sezonul spanacului, urzicilor, etc. )
- mananca mai multe lactate
- mananca nuci/caju/migdale crude intre mese
- oua si peste nu mananci de obicei? recomand peste oceanic ( macrou, somon, ton, etc. ), are omega 3, ajuta la circulatie

Nu mai lasa spatii asa mari gen 9-14 sau 14-19, mananca ceva la 2-3 ore ( chiar si 1 pumn de migdale sau 3 fructe se considera o masa ).

Nu mai manca fara proteine ( adica doar legume ), ca o sa ajungi o anorexica fara forme.

Mananca o sursa de proteine ( carne, peste, branza, oua ) la fiecare masa de legume.

Ok, dar in familie la mine e si putin mai greu. Parintii mei au altfel de alimentatie ( mancaruri gatite, prajeli etc. ), ultima masa o iau la 22:00 si...deci e mai complicat + ca trebuie sa ii cer mamei sa cumpere si sa gateasca mai multe feluri de mancare, deci...

Da, clasica problema cand depinzi de altii.

Dar poate fi o ocazie ca toata familia sa-si imbunatateasca alimentatia... ca altfel, spitalele sunt pline ( si oamenii care au 100 de afectiuni si stau cu pumnu de pastile sunt o gramada )

Pai nu vor, asa sunt ei, asa au fost invatati, asa e toata familia...doar eu vreau sa-mi schimb alimentatia ca vreau sa slabesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Arunca cantarul sau incuie-l intr-o camera in care nu prea te duci si da cheia unui apropiat.

| marinaa9 a răspuns:

Hei,nu te ingrijora, kiligramele nu dispar asa usor.Iti ia cam 2 saptamani ca sa vezi schimbari la tine, 4 saptamani le ia prietenilor ca sa vada schimbari la tine si 12 saptamani ca sa vada familia schimbari la tine.In primul rand fii sigura pe tine, nu te stresa in legatura cu numarul kilogramelor pierdute caci pana la urma urmei faci sport si ai o dieta potrivita deci motive de ingirjorare nu ai:ca te vei ingrasa sau mai stiu eu ce.Gandeste-te ca daca te cantaresti zilnici observi doar cateva sute de grame pierdute, insa daca te cantaresti la luni vezi mai multe kilograme pierdute, gandeste-te la asta inainte sa te urci pe cantar.Probabil ai facut o obsesie din a slabi si din a vedea rezultatele muncii la sala respectiv cu mancarea.