| thefortgod a întrebat:

O sa ma ajute ganterele de 3KG sa pun in masa musculara.Am 17 ani, 1.73 si 55kg.E de ajuns 3KG

14 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

NU

| Violleta2022 a răspuns:

Nu ganterele te ajuta, ci hrana sanatoasa.

| Cosmin86 a răspuns:

3 kg sunt pentru incalzire.

sotia mea are 56kg, cam cat tine, si face cu cele de 10-12. si NU are muschi.

| Simpatic a răspuns (pentru Cosmin86):

Dar depinde de cat timp face sala! daca esti la inceput si neantrenat si cu 10 kg poti face o hernie frumoasa...
Fara sa exagerez la 83 de kg faceam cu bara Z cam cu 82 de kg, adr ce crezi dupa ani de zile coloana s-a dus la vale dar nu pe loc, eu credeam atunci ca si la sala este valabila zicala Ce nu te omoara...
respect pentru sotia ta daca face sala si face si exercitii cu greutati!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Simpatic):

Mersi, face ca am tras eu de ea si i-am scos miturile din cap "ca devi musculoasa", daca era asa simplu vedeai doar baieti cu muschi pe strada.

Cum esti acum cu coloana?

| Simpatic a răspuns (pentru Cosmin86):

Acum este bine, nu s-a observat tasare la radiografie doar ca sunt zile cand stau in picioare mai mult si atunci ma doare cervicala, dar suportabil. In trecut am avut zile in care nu puteam sa merg, ma intepenea, atunci m-am speriat si am crezut ca este de operat.
Am descoperit de vreun an o creama foarte foarte buna si anume Perozin merita cei aproape 60 de lei, fata de diclofenac sau alte alternative ceva mai ieftine gen sindolor, fastum gel etc pot zice ca mi-a luat durerea cu mana.
Alaturi de perozin cand si cand mai fac cateun ciclu de 1 luna de zile cu Roboflex, e un supliment produs de aceeasi firma care produce Celadric si chiar sunt bune, dar cum spuneam nu ajuta la probleme grave ale coloanei, cele care necesita interventii chirurgicale etc

| aXy99 a răspuns:

Depinde de exercitii. Pentru inceput poate sunt suficiente pentru anumite exercitii de izolare, dar in scurt timp vor deveni inutile.

| StrongHeart a răspuns:

De inceput da, mai ales la greutatea ta, nu trebuie sa te fortezi cu ganterele de 6-10 kg pentru ca organismu tau si sistemul tau muscular e inca in dezvoltare.Pe masura ce exersezi si ti se pare ca sunt prea usoare poti sa iti iei unele de 5-6kg si tot asa,dar asta treptat,cu timpul.
Nu te astepta sa pui muschi din prima,asta dureaza ani de zile si dedicatie.
De asemenea, ajuta sa ai o dieta sanatoasa.
Edit: Mai multi carbohidrati, 45-60% din dieta ta, 30-35% proteine, 15-25% grasimi(nesaturate).
Ca o regula generala,evita mancarea procesata!
Fructe si legume in abundenta.
Surse de Proteine:oua,carne de pui,carne de curcan,pește,iaurt grecesc
Sursa de Grasimi nesaturate:avocado,migdale,nuci,alune,ulei de masline,fructe uscate
Sursa de Carbohidrati :orez,cartofi,lapte, fulgi de ovaz

| Cosmin86 a răspuns (pentru StrongHeart):

Mai putini carbohidrati cand vrei masa musculara? vrei sa spui MAI MULTI.
Chiar DUBLU fata de proteine.

Ce spui tu e pentru slabire/definire, in niciun caz masa musculara.

| RobertMoon a răspuns:

Sunt prea mici ganterele astea...3kg sunt pentru o incalzire rapida cel mult sau sa arunci cu ele dupa vreo pisica.

| JusTPauL a răspuns:

Cel mai probabil o sa slăbești cu ele.
Dacă vrei brate poți face flotări, cu prwtele apropiate și depărtate.
Lente în jos și împins tare în sus.
Dacă vrei sa te îngrași și nu îți place să mănânci poți începe cu un gainer de la myprotein.

| Cosmin86 a răspuns (pentru JusTPauL):

Flotari+tractiuni, bratele au si biceps, nu doar triceps ca sa fie suficiente flotarile.

| laurentiutirei a răspuns:

Pentru inceput da in timp nu, daca esti la incsput nu ai nevoie de greutati mari pentru ca nu ai forta fa cu ganterele acelea de 3 kg pana anungi sa faci 20-30 rep
Dupa mai cumpara discuri nu sunt scumpe cele din fonta 2-3 lei kg la dechatlon

| Grozavu_Alex_1998 a răspuns:

Nu logic laughing) 3kg are un bidon cu apa..esti dus nu te ajuta absolut deloc.laughingda i drumu la sala daca vrei muschi