In primul rand, nu te antrena zilnic. Ce vezi tu pe net și la tv sunt sportivi profesioniști care sunt plătiți pentru a manca, antrena și concura. Au ani grei de sport + medicație. Tu nu ai nimic din ce au ei, deci, nu te lua după ei.
In al 2 lea rand, încearcă să faci flotări cu genunchii pe podea (gen te ridici doar din partea superioară a corpului).
Ca in imaginea asta https://images.app.goo.gl/yYPNYTBAPnZJmdAm8
esti tare de tot,nu poti sa faci macar o flotare,naspa de tot.Ce pot sa zic,este ca nu ai forta, cam asta e adevarul, probabil ai forta unei femei, poate a unei femei sub medie
Tu crezi ca daca faci muschi vei avea si forta? Slabe sanse, de fapt observi asta si singur, cu tot antrenamentul tau de 2-3 luni,bati pasu pe loc.
N-are a face mincarea sanatoasa,mincare sanatoasa toti maninca,ca de ar minca otrava ar muri de asemenea mincarea n-are a face cu forta,tu te nasti cu o anume forta,adica muschii cei aia au o anume forta, prin antrenamente o poti mari putin, prin masa musculara, dar tot nu vei fi cine stie ce zmeu, comparativ cand sa zic nu ai avut masa musculara mai multa.
De regula aia slabi fac flotari la greu, aia mai grei fac mai putine.Eu si fara sa ma antrenez deloc, nici miscare sa fac, de fapt nu mai misc de multi ani daca ma pun acu fac 50 de flotari
Dar eu asa am fost mereu, asa mam nascut.Am rude mai grei ca mine, mai cu muschi, dar daca fac si aia 2-3 flotari si cad cum zici tu
Forta e ceva ce este in tine, eu asa cred.Nu te gindi ca culturistii aia dealde 150-200 kg rup nori, ridica masini cu un deget, alea is basme, is numa in filme, aia nu cred ca ridica ceva cu mult decat puteau ridica inaintea dea ajunge asa deformati.
Daca spui tu asa o fi, dar forta aia trebuie sa vina de undeva, aia foarte multa care spui tu.Eu nu cred in povesti.
Pina si ala jean varjan avea o forta de lua caruta in spate si fugea cu ea, asta fara sa faca absolut nici un antrenament
Nu zic ca se poate mari, dar nu mult, putin numa.
Cum adica "fara sa faca absolut niciun antrenament"? Cati ani a carat si a spart bolovani in cariera de piatra?
Asa l-a si recunoscut inspectorul, dupa faza cu caruta, ca a zis "detinutii de la cariera de piatra ajung sa aiba o forta fizica foarte mare".
"Nu zic ca se poate mari, dar nu mult, putin numa." -> eu cand m-am apucat de sport aveam vreo 80 kg si faceam 5 flotari normale... acum am 108 kg si fac 7 flotari intr-o mana. Tractiuni faceam 0, acum fac vreo 5 cu 20kg legate de mine. Ti se pare ca a crescut "putin numa"?
Asa si mai tirziu, fugitiv fiind ce mai spargea? Sta ascuns, apoi devenise om normal, nu cred ca mai spargea ala ceva.
La 80 kg si sa faci 5 flotari esti mai slab ca o femei ca si forta , acum esti poate ca o femeie medie ca forta
Ai 108 kg si faci numai 5 tractiuni? esti tare.Euy doara stau in pat, asta de ani de zile, dar sincer ma lewg cu 50 kg si fac mai mult ca tine
Din ce aratri tu kg si ce faci,nu se observa nimic seminificativ,poate ti se pare tie ca ai face,dar asa is unia,cand reusesc sa faca un lucru,deja au rupt muntii daca muta o greutate de ici colea se lauda luni de zile, uneori ani, am vazut de astia dealde tine balamuc, in special aia de prin Bucuresti, dimbovita, giurgi is ceva oameni genul asta.
Daca pleaca de acasa mai mult de 3 zile,marturi fiind deja incep sa plinga ca trebuie sa mmeafrga la mama
Aia care lucrau la cariere si spargeau piatra cu barosu, majoritatea mureau dupa o vreme.
Nu te lua dupa filme, eu am dat asa un exemplu ca idee, ala poate ca nici n-a existat, la fel cum nici Isus care facea din apa vin n-a existat, astea is personaje.
De obicei mușchii sunt dobândiți.În 2 luni am ajuns de la 0 tracțiuni la 3 tracțiuni.Pentru o perioada mare eu nu am făcut niciun exercițiu fizic la partea superioară a corpului.La picioare din cauza că mă plimb foarte des și alerg le am destul de dezvoltate. Poate o sa faci mișto de mine sau de alții că tu ești grande direct, că ești mai puternic decât Arnold Schwarzenegger și că poți să faci multe flotări e partea a două. Poate că o să zici că sunt ușor dar înainte nu puteam sa fac niciuna.Intr-adevar anumiți oameni au mai multă musculatura la naștere dar asta nu înseamnă că dacă eu mă apuc să fac exerciții o să rămân la fel.Eu nu o sa mă las bătut din cauza celor "musculoși ca tine și sfaturilor deștepte ale acestora.Concluzie:Zii ce vrei nu îmi pasă.
Eu nu leg nimic de mine, nu fac nici un sport, nu fac miscare,, cum sa zic aproape deloc, asta de ani buni
Dar uite cand ai scris si am citit, m-am pus asa de proba si am bagat 50 de flotari
Stiu ca nu-i bine ca nu fac miscare, oricum eu nu-s curios de muschi, nu vreau sa am muschi mai amri deict is acu, dar ar trebuie sai mentin asa sa fie in forma.
Acu ceva ani mai alergam, jucam fotabal asa din an in paste, dar am o problema la genunchi si nu mai mai dus nicaeri.
Am avut o operatie de menisc si doctorul din RO a dat buleala niste nenorociti de doctori.Eu vorba aia nestiutor am zis ca poate asa o fi,am mers aici la un doctor de familie,atentie doctor de familie si ala mi-a zis cam ce se intampla.
Bula de doctor din RO care m-a operat,na taiat bine acolo,adica ce se taie,o lasat ceva mai lung,habar nu am ce,ligament bucata de menisc,nu stiu,dar dupa operatie si au trecut ceva ani,genunchiul a ramas nitel mai mare decat ala santos.
Eu am zis ca asa o trebuie,dar acu ma gindii,stai doara a scos ceva,na bagat sa zici ca sa marit apoi doctorul asta ce zic din america,de familie a zis ca ceva acolo atige,se freaca.
Asta stiu sigur ca simt,deci daca ceva atinge organismul crede ca nu este destul lichid sa lubrefieze si produce mai mult lichid,de aia este nitel mai umflat.
Cind mia zia asta,sa mor de ciuda,nu sa te duci sai bati cu bitele pe aia,futui in gura de habarnisti.
Deci eu stau in pat mai tot timpul as alerga dar mie ca se umfla genunchiu asta si mai tare.
Aici sa fac acu operatie ma rupe cred,unde pui nici asigurare nu am
O fi si cum zici tu sa iti maresti forta,desi eu zic de la mine,cindva am facut si eu asa zi de zi,asta cateva luni ceva gantere si nu am vazut schimbari asa majoare,sincer nu mi sa paprut ca as fi fost mai puternic.
Dar o fi,tot ce se poate.
Eu nu fac miscare pentru ca nici nu am cu cine,nu am amici sa avem chestii in comun,cunosc ceva romani pe aici,dar aia is cu alte desene animate au alte activitati,plus si aia au probleme cu oase,cu cartilaje etc.
Eu nu zic cas arnold nici pomeneala,dar aveam un coleg la liceu,frate sincer iti zic,ala nu facea sport,de aia zic,ala cauta tot timpul sa se folofileasca,nu alerga,ii placea sa o fredoneze,dar ce forta avea ala,toti au ramas mirati,chiar si profesorul de sport.
La intrebat ba faci sport,faci ceva, ala ce sport sa faca, ca el cauta sa nu faca mai nimic.
Acu nu stiu de ar fi facut ceva, sa fi vazut ca ar fi si mai fortos, pentru ca nu facea sport.
Ce stiu este ca daca faci sport iti creste rezsistenta la efort, asta da asa este.
Da, doctorii din Ro, vechea problema. Ca o mica recomandare, data viitoare mergi la Regina Maria (in special la Euroclinic, daca esti in Bucuresti), sunt printre putinii din Ro care chiar stiu ce fac.
"Ce stiu este ca daca faci sport iti creste rezsistenta la efort, asta da asa este." -> cu antrenament specific, creste ORICE. Spre exemplu, daca vrei mai mult forta si mai putin masa musculara, alegi exercitii unde poti maxim 5 repetari (poti peste 5 repetari? maresti greutatea), inclusiv la exercitii cu corpul tau (eu spre ex am o vesta din Decathlon de 20 kg, reglabila, si o prind de mine cand fac exercitii cu corpul meu si nu sunt la sala, la sala. sunt centuri de care. poti lega greutati).
In schimb, daca vrei masa musculara si nu te intereseaza forta asa mult (cum sunt culturistii, sa zicem), alegi exercitii si greutati a.i. sa faci undeva intre 8 si 12 repetari.
La fel, exista exercitii special pentru viteza si explozie in miscari, folosite in artele martiale, si tot asa.
Ca o concluzie: DA, genetica e importanta (te nasti puternic, rapid, rezistent... sau poate toate 3), dar si prin antrenament (dar antrenament real, ani de zile, cu nutritie adecvata si exercitii adecvate) le poti mari.
p.s.: am vazut atatia care stateau si 2 ore la sala... si la sfarsit nu erau nici macar obositi, ca dovada la cat de superficial se antrenau, si apoi "nu stiu ce am de nu cresc, nici in forta, nici in masa, o fi geneticul"
Nu cresti pentru ca tu te astepti ca in timp scurt sa vezi rezultate.Depinde de fiecare. unia pun mai rapid,la altii e nevoie de ceva timp,cateva luni, pinsa se vada ceva.
Asa ca nu dispera, baga in continuare, oricum sa faci miscare e ceva util indiferent ca creste ceva sau nu.
Nu exista om sa faca sport si sa nu se obeserve ceva, poate doar de esti bolnav rau, dar asa nu mai faci sport.
Deci eu zic sa continui si o sa apara si ceva vizibil.