Evident, trebuie sa maresti greutatile folosite periodic si sa maresti intensitatea prin diferite tehnici ( serii descrescatoare, piramidale, superserii, etc. ).
Ce alimentatie corespunzatoare ai?
Spune'mi mai multe despre acele tehnici
Cat despre alimentatie, ma refeream la mai multe mese pe zi
Pai sunt mai multe tehnici, eu folosesc doar serii descrescatoare si superserii.
serii descrescatoare = faci o serie cu o greutate care iti permite cam 8 repetari apoi imediat scazi greutatea la jumate si continui inca 6-7 repetari si abia apoi iei pauza. Astea se fac in special la aparate, cand muti cuiul sau cu gantere, ai 2 perechi pregatite ( sau chiar 3 )
superserii = o serie la o grupa apoi imediat o serie la alta grupa si apoi pauza. Eu lucrez umeri laterali si posteriori, o serie de fluturari laterale cu gantere apoi imediat o serie la aparatul pentru deltoizi posteriori si apoi pauza, sau la antebrate ( o serie flexia incheieturii normala apoi imediat o serie flexie inversa apoi pauza ).
Gasesti pe net mai multe informatii despre restul.
Deci in concluzie, cu greutati mari, si acele serii "imediate ", o sa dea roade?
Este o metoda de marire a intensitatii, evident ca te ajuta. Mai intreaba si instructorul de la sala.
Spre exemplu foarte recomandate sunt superseriile la grupele mici antagonice, biceps-triceps.
Ca sa faci masa musculara cat mai repede incearca sa faci intre 5-6 seri a cate 8-10 repetari cu greutati cat mai mari.Dar nu incerca din prima sa fortezi organismul.Iar inainde de orice incearca sa faci o incalzire buna.Incearca sa iti incalzesti foarte mult toate incheieturile pentru a nu avea probleme mai tarziu.