| NissanNavara a întrebat:

Pentru a pune muschi trebuie sa mananci carbohidrati+proteine. carbohidratii ofera energia de care ai nevoie la sala si proteinele refac muschii. Doar carbohidratii ofera energie? de exemplu daca mananc carne de porc care contine in jur la 300 calorii ce se intampla cu acele calorii nu sunt tot energie? de ce neaparat carbohidrati?

14 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| CristiMC a răspuns:

Dupa antrenament ca sa iti creasca masa muscula e nevoie de proteine, daca nai mancat ininte de sala carbohidrati o sa fie inlocuite de proteine

| Gsix a răspuns:

Muschii sunt 60% carbohidrati, 30% proteine si 10% vitamine, minerale, calciu etc... Cu cele care nu sunt energie daca nu faci miscare, se vor transforma in depuneri, daca faci miscare, vor fi aliminate ca reziduri, din sursele de energie care le primeste organismul, foarte putine sunt absorbite, succes!

| IonutMihalache a răspuns:

Ia astea : http://www.prafurisipastile.ro/muscletech_mass_gainer.html
trage tare la sala, mananca bine si o sa ai rezultate!;)

| Cosmin86 a răspuns (pentru IonutMihalache):

Stiu produsul... respect!

| IonutMihalache a răspuns (pentru Cosmin86):

happy

| IonutMihalache a răspuns:

In alea ai tot ce iti trebuie pentru a pune masa musculara! (muschi cum zici tuhee hee tongue )

| Zitgun a răspuns:

Deci 1 PROTEINELE nu refac muschi rolling on the floor nu stiu unde ai auzit tu asta dar... din proteine se creeaza muschiu adica sunt un fel de caramizi cu ele construiesti
carbohidrati refac muschi
Daca vrei sa pui ceva pe tine ma refer la muschi poti sa mananci alimente bogate in proteine carbohidrati si fructe pentru vitamine si respectiv legume
Orezu, mazarea sunt produse bogate in carbohidrati ( au si proteine categoric)
Produse bogate in proteine poti sa iei din carne de vita pui oua fasole...
Iti sugerez sa mananci multe fructe la fiecare masa sa manaci cate 1 fruct 2 si sa ai in jur de 4-5 mese pe zi

| Cosmin86 a răspuns (pentru Zitgun):

"nu stiu unde ai auzit tu asta", pe TOATE site-urile de fitness si culturism, mai documenteaza-te

Si termina cu aberatia "multe fructe".

Si "fructe la fiecare masa" = se duce dracu digestia, fructele se mananca intre mese.

Esti doar un COPIL MIC, nu?

| Zitgun a răspuns (pentru Cosmin86):

Ce vrei sa spui prin '' nu stiu unde ai auzit tu asta '' ce sa aud?
Si fructele contin multe vitamine asa ca nu vad de ce ar strica mai citeste si tu sunt bune si ca shake cu lapte si alte fructe...

1. fructele nu au asa multe vitamine, concentratie MULT mai mare de vitamine gasesti in oua, organe, miere, etc.

2. "nu stiu unde ai auzit tu asta", era vorba de ce-ai zis tu ca proteinele nu refac fibrele dupa efort, mai documenteaza-te

p.s. : nu-mi zi "mai citeste si tu", ca fac sala de peste 4 ani si citesc mereu

| Zitgun a răspuns (pentru Cosmin86):

Mda... stau sa ma cert cu tine pe aici mierea intr-adevar are vitamine dar nu poti sa imi spui tu mie ca fructele nu contin vitamine asta inseamna ca saraci culturisti mananca degeaba fructe ....si legume
Si dupa cate am citit eu proteinele sunt caramizile care construiesc muschiu

Dami te rog linkul unde ai citit tu treaba asta cu proteine

| greyhound a răspuns (pentru Zitgun):

laughing eu nu mai inteleg nimic din ce va certati aici
Unu zice ca proteinele construiesc muschii, altul ca nu (sau da), altul il corecteaza dar cred ca zice acelasi lucru si apoi al doilea iar se pune in dezacord cu al doilea dar de fapt il aproba.
Mor de ras

Http://www.doctor.info.ro/proteine.html

"Proteinele indeplinesc doua functii majore, fiind nutrientii principali responsabili cu cresterea si refacerea structurilor organismului uman"

si mai jos "Fara proteine organismul nu ar fi capabil sa repare fibrele musculare distruse in timpul exercitiilor"

p.s. : nu am zis ca fructele nu contin vitamine, mai citeste de 5 ori ce-am zis