anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru biciclisti :
Nu am mai avut bicicleta.
Vreau sa imi iau bicicleta.
Pentru plimbari urbane si interurbane(max 50 km dus intors).
Estimez sub 5 km in timpul saptamanii si maxim 1 data pe sapt 50 km.

Intrebarea 1: Ce fel de bicicleta sa imi iau?

Buget 1000 RON

Daca puteti, specificati un nume de bicicleta detinuta de voi sau ceva linkuri de unde pot cumpara.

Am citit ceva ghiduri de alegere a unei biciclete, dar tot sunt in ceata.

Conteaza chiar asa de mult de care e, pentru ceea ce vreau eu sa fac cu ea?

Intrebarea 2: care ar fi durata de viata, presupunand ca o ingrijesc si ca "moare" de moarte buna, nu intr-un accident. (momentul mortii il consider ca fiind acela in care reparatiile / intretinerea devin mai scumpe decat 50% din valoarea de achizitie).

Multumesc.

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

1)La 50 de km o tura pe saptamana, ai nevoie de un model de touring/trekking. E un hibrid intre MTB si corsiere. MTB-urile, mountainbike-urile, sunt special create pentru dat pe teren accidentat. Sunt foarte solide, cu cauciucuri groase, care sa atenueze gropile. Pe sosele mori cu ele, nu sunt create pentru viteza, desi multi le folosesc in oras, deci mai mult pe asfalt, dar e mai mult chestie de fite decat o chestie practica. Cursierele, sunt special pentru sosea, au rotile subtiri, pentru a "aluneca" mai usor pe sosea, sunt suple, si destinate vitezei. O bicicleta trekking e cea pentru calatorii lungi, stai comod pe ea, are avantajul rezistentei unui MTB, desi nu la acelasi nivel, si avantajul unei cursiere, tot asa nu la acelasi nivel. Le combina pe amindoua ca sa ai o experienta placuta la drum lung.

Conteaza de ce fel e. Poti sa faci din biciclit o experienta de neuitat, care sa se tot repete, sau poti sa te dai de cateva ori daca ai o bicicleta care nu ti se potriveste, si apoi sa te lasi.

Eu am avut pana acum vreo 10 biciclete, cea mai buna fiind de la Staiger, colectia Sinus, model Arkansas, deci piesa de catalog, la 1100 de euro. Mi-a fost furata in decembrie :sad. Dar tu nu ai nevoie de asa ceva. Nu faci cate 5000-6000 de km pe sezon. Acum am luat alta cam la acelasi nivel, Haibike, la o ocazie extraordinara de pe net, cu exact bugetul tau, omul nu stia ce vinde.

2) In ziua de azi, mori tu, si ramane bicicleta. Daca o intretii corespunzator. Si daca nu e un second-hand de 20 de ani. Gindeste-te ca eu am plecat vara trecuta la drum doar facindui cateva reglaje, si am ajuns sa fac peste 1000 de km fara probleme prea mari, adica a fost o experienta extrem de placuta, in care, desi am avut unele probleme (astea mai apar, vrei-nu vrei), le-am putut rezolva rapid. Daca insa tragi de ea la maxim, poti sa o termini in cateva saptamini. E si ea doar o bucata de metal.

Daca vrei linkuri, trebuie sa iti stiu inaltimea, o bicicleta se alege in functie de inaltime, pentru fiecare inaltime exista o anumita dimensiune de cadru, de marime a bicicletei. Asa, pot sa iti dau ceva care chiar sa o cumperi daca iti place. Si pot sa te indrum spre ceva care chiar e bun, caci pentru mine e o pasiune ce am avut-o toata viata, si in ultimii 12 ani a devenit ceva foarte serios, de vreo 10 fac ture anual prin tara.

| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

175 cm

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

OK. Am sa caut, si iti dau niste linkuri cit de curand (o zi-doua), cu ceva serios pe care te vei putea baza.

| cristi202 a răspuns (pentru cristi202):

Https://www.publi24.ro/......5h6h9.html

https://www.dirtbike.ro/bazar/city-bike-464862

https://www.dirtbike.ro/bazar/bicicleta-bulls-474106

Ultima ar fi cea mai buna, dar cred ca e un pic cam mare ca cadru pentru tine. Dar, daca ar fi sa aleg pentru mine, as alege oricare dintre cele trei bicle.

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca mai vrei linkuri, iti mai caut.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Intrebarea 1: Ce fel de bicicleta sa imi iau? "

ce ești tu fată sau băiat?