De făcut le-am făcut ( o parte din ele ) dar mă mândresc cu faptul că nu le-am recomandat și altora. Chestia cu ora 6 încerc să o respect și acum după mulți ani dar nu are treabă cu sportul. O fac din cauza unor probleme cu stomacul care s-au mai diminuat. Adică mă străduiesc să am niște ore fixe de mâncat. Treaba este totuși că nu poți recomanda altora să facă un lucru dacă tu ești absolut tufă de Veneția la acel capitol. Faza cu multe flotări pentru mușchi când o văd ca recomandare, am coșmaruri două zile. Treaba asta nu o credeam nici la 12 ani când am început să mă antrenez.
Eu când am scris întrebarea, chiar am stat să mă gândesc ce greșeli făceam eu și jur că nu-mi venea nimic (în afară de niște "greșeli" pe care le-aș face și acum dacă ar fi nevoie, deci nu le pun la socoteală). Mă și gândeam "bă, ce perfectă am fost de mică".
Dar acum că am citit răspunsul tău, mi-am amintit că pe la 12 ani aproximativ, am avut și eu ceva cu flotările. Nu pentru făcut mușchi, că nu-s ăștia punctul de interes al unei fetițe, plus că la câte repetări făcusem la antrenamente, mi-era deja clar că n-au treabă flotările multe cu crescutul mușchilor. Dar eram convinsă că antrenând pieptul, o să previn lăsarea sânilor la bătrânețe (I need a facepalm emoji here). Totuși, scuza mea e că părinții au fost vinovații pentru tâmpenia asta, nu am debitat-o singurică
" Dar eram convinsă că antrenând pieptul, o să previn lăsarea sânilor la bătrânețe " trimite o poză cu ei să văd eu cum arată și îți zic dacă se lasă sau nu la bătrânețe În cazul în care vrei să mă înjuri să știi că am două beri la bord deci posibil să vorbească berea și nu eu
Nu-i nevoie să-ți dau poză că-s sigură eu că o să se lase. Ori că-s mari ori că au încasat și vor mai încasa lovituri destule ori de la genetic, ceva sigur o să fie.
Noroc că există chirurgie plastică. După ce mă las de sport de performanță, am timp să devin și eu o viitoare Bianca Drăgușanu...sau care-s astea operate vai mama lor că nu le cunosc.
" Nu-i nevoie să-ți dau poză că-s sigură eu că o să se lase " eh, măcar am încercat
Ehh, tu aveai intenții pure, se știe, voiai doar să oferi un sfat, nu altceva
Exact! Doamne ce bine m-ai citit. Sunt inocent ca un bebeluș, doar voiam să ajut fără vreun interes personal.
Greseli facute la inceput:
- "multe flotări ca să ai mușchi" -> intr-o perioada faceam 150-200 pe zi, in special seara
- biceps zilnic, cu un extensor si apoi cu o gantera improvizata din niste discuri de frana de tractor
- beam lapte, pentru "calciu si proteine", 1 litru seara
- brate de 3 ori/saptamana la sala si piept+spate+picioare la un singur antrenament
Probabil si altele, pe astea mi le amintesc acum.
Majoritatea greselilor le-am facut, nici acum nu pot sa spun ca stiu absolut toate informatiile din nutritie, dar am trecut de mult de fundamente. Ideea e ca acum toata lumea are la indemana aceste informatii, dar este mai usor sa crezi pe vecina de la 3 decat sa citesti, bleah cine mai citeste.
Nimeni nu s-a nascut invatat, problema este la superficialii care dau sfaturi eronate.
Ok, du-te tu și vezi-ți de șotron, copilaș, că în mod cert întrebarea nu îți era adresată ție.
Nu am multa experiență în sport precum pare că ai tu, îmi place să am tonus. Totuși sunt la curent cu toate informațiile, așa am fost mereu. Fructele și legumele sunt inutile, vitaminele le elimini primele. Legat de flotări, niciun antrenor nu le va recomanda insa pe ascuns toți le fac.Greseli am făcut, crezând că un antrenor de la sala știe și teorie, ei sunt doar cu practica, unii nici nu știu ce e aia proteina completa.
Oricine ar incerca sa raspunda la intrebare ta cu pieptul sus si un NU galagios, nu poate fi decat penibil. Lipsa informatie, lipsa unei analize atente a putinelor informatii detinute, influenta distructiva a subiectivismului, graba spre succes... toate astea nu fac decat sa incetineasca drumul spre un fizic placut. Ce ai insirat tu in intrebare are de la mine nota 10 pentru sarcasm. Toate sunt informatii false! Felicitari pentru selectie!
Problema, azi, este ca nimeni nu poate cerne informatiile puse pe net, pentru ca cei care ar avea cu adevarat aceasta competenta sunt ocupati. Atunci ne alegem cu o multime de afirmatii infantile sustinute de (like-uri) strigate la fel de infantile, daca incerci sa le contrazici, ce au sa ii rataceasca pe cei ce cauta adevarul. Experienta, rabdarea, abilitatea de a experimenta, de a cere argumente, de a cauta si a diseca minciuni si adevaruri este calea spre succes!
As zice că există totuși șansă la un început "clean" să zic așa, fără greșeală. Dacă individul e crescut de părinți sportivi, eventual chiar cu studii în domeniu, implicit ajungând să petreacă timpul printre alți sportivi și oameni care au treabă cu sportul, toți care au acumulat o experiență vastă de-a lungul timpului, ar trebui ca din punct de vedere sportiv copilul să primească o educație bună.
Da! Adevarat! Nu as fi deschis acest subiect, dar daca tu ai facut-o am sa confirm. Copiii sunt uneori striviti cand li se pune pe umerii lor micuti uriasele vise neimplinite ale parintilor sau invers pot prinde aripi cand nerealizarile parintilor pot deveni scurtatura pentru succesul lor. Eu i-am indrumat pe ai mei cu dictonul ca in sport ca si in viata e important sa caistigi cu modestie, sa pierzi cu demnitate si sa lasi urmasilor invatatura ta cu bune si rele.
Da, si una din ele fiind o dieta doar cu fructe de cateva saptamanii. Din cauza zaharului din fructe aveam o energie nebuna de a face exercitii fizice plus o foame continua pentru ca corpul nu isi lua alti nutrientii si vitamine de care avea nevoie. Partea interesante e ca cu tot extrafortul zilnic de cardio nu am reusit sa slabesc cum am reusit pe o dieta ketogenica. Nu cred ca e o dieta bune si nici sanatoasa. Echilibrul e o perspectiva mult mai sanatoasa din multe puncte de vedere in viata.
De asemenea nu as alege din nou veganismul, corpul uman nu poate prospera pe o dieta lipsita de carne si produse lactate. Ancestorii nostri sunt cel mai bun exemplu ca noi suntem aici.
Ai grija cu nutritia si toti expertii astia. In general mananci ce iti cere corpul. Sunt zile cand mananci vegetal 100%
alte zile mananci mai de toate. Impoetant e sa nu exagerezi in nimic.
Btw - doar am trecut(să văd ce mai faci, alea-alea ), observ: că-Mi ești la fel - cum Te-Am lăsat ultima dată,
Tăurițo ,
deși...
mi-ești cam micuță - Să Mi-L împunGi , mă rog