Nu sunt bune, chiar acum cateva zile urmaream un mini documentar cu un culturist care spunea ca proteinele (ca ma inebuniti cu ele, cand auziti de sala stiti doar proteine si atat ) nu sunt bune, si nici produsele de tip mass gainer.
Mananci pe zi peste 5 mese si nu ai vazut rezultate de cand mergi la sala sau nu ai timp sa mananci si gata ti-ai pus 2 cupe de proteine in apa si te faci mare, nu?
Daca vrei ceva de calitate ia-ti Animal Pak/Animal Stak/o Creatina buna.
Intelegi tu gresit, noi consumam zilnic proteine din mancare, proteinele nu sunt altceva decat nutrienti din natura izolati. Proteinele sunt folosite de catre organism pentru cresterea si repararea tuturor celulelor din corpul nostru. Suplimentele sau cum le ziceti voi "proteine" sau "prafuri" sunt doar nutrienti asimila-ti din mancare, adica ca sa fiu mai clar proteinele sunt extrase din mancare si facute sub forma de praf, nimic altceva. Nimeni nu a zis ca daca consumi 2 cupe de proteine te faci mare, ce ai inteles tu sunt steroizi aia dar nici cu aia nu te faci in 2 zile, poate in luni/ani de antrenament.
Asta e raspuns pentru mine sau ce? Eu l-am intrebat daca mananca cum trebuie pentru ca de acolo isi ia proteinele intr-un mod mai bun decat proteinele din prafuri, iar ca supliment i-am recomandat altceva, imi explici tu mie copilule care e treaba cu ''steroizii/proteinele/prafurile/muschi'' care am facut cand eram de varsta ta 5 ani de gimnastica artisitica si n antrenamente pana acum?
Esti chiar amuzant mai facut sa rad. TU ai spus la inceput de propozitie ca NU SUNT BUNE ca cica ai auzit si tu la o emisiune. Proteinele fie din mancare fie din "prafuri" sunt tot PROTEINE nu sunt schimbate, ori ca consumi tu proteine din mancare ori ca consumi din suplimente tot acelasi efect au. "Copilule" stii tu cine sunt eu/ ce varsta am si ce mentalitate am de zici ca sunt copil? sau folosesti si tu acest cuvant ca sa te dai mare? Nu te-am intrebat ce ai facut si cand ai facut o activitate anume, deci poti sa nu mai comentezi aiurea.
Consum 5-6 mese pe zi dar nu imi iau de ajuns proteine din aceste mese si consum vita, piept de pui foarte mult... fasole naut etc. si inainte de exercitii iau undeva la 15-20 gr proteine iar dupa mai mananc ceva putin si mai iau 20-25 proteine si cam asta e tot. Important ca nu inlocuies mesele cu suplimentul acesta. Si proteinele pe care le iau sunt doar PROETEINE plus aroma si sunt din zer si cu putina soia pe pachet imi scrie 45 gr adica 33 gr proteine dar niciodata nu am luat atat
eu cred ca sunt pe drumul cel bun MULTUMESC PENTRU PARERILE VOASTRE
De asta au fost create Suplimentele, in caz ca nu ajungi sa iti consumi necesarul caloric. Esti pe drumul cel bun, continua.
Tot ai iesi mai bine daca ai lua o creatina. Din 5-6 mese cu vita si mult piept de pui iti asiguri (si chiar depasesti) necesarul proteic sigur.
Ok dar faza e ca mai sar peste mese din cauza job-lui si cand stiu ca nu mi am luat destule proteine din mese atunci apelez la proteine sau nu iau in ziua aceea si despre creatina nu stiu prea multe. Am o problema de ceva timp 3-4 zile ma doare testicul drept si numai dupa ce fac sala si nu exagerez cu greutaile si nici cu seriile ma doare doar la atingere si nu este ceva insuportabil poate sa fie de la efort pentru ca de 5-6 luni nu prea am mai depus asa mult efort si acum am inceptu de vreo 3 saptamani
Asta ca sari peste mese e altceva...pana la urma, tu stii cel mai bine ce program ai si in ce masura iti acoperi nutrientii.
Faza cu testiculul vorbesti cu un doctor... NU urmezi sfaturi de pe net sau de pe forum-uri cand te doare ceva.
Man nu vorbi fara sa stii documenteaza.te uite te ajut eu sa intelegi ce sunt cauta pe yt andu preda si da la ultimu clip
Deci sa incep cu inceputul: Noi consumam zilnic proteine din mancare, ele sunt folosite de catre organism pentru cresterea si repararea tuturor celulelor din corpul nostru. Tu te referi la Suplimente, sunt folosite cel mai mult de catre cei care practica sala in general, pentru a ajunge la raportul proteic in caz ca nu ajungem la el. Poate acum te intrebi de ce in mare parte doar cei care practica sala consuma suplimente? Pai cum ti-am zis mai sus ele sunt folosite pentru cresterea si repararea celulelor din corpul nostru, adica dupa ceva timp petrecut in sala de sport unde ai pus un stimul pe muschi, in fibrele musculare mai slabe se produc anumite rupturi, insa dupa ce consumi o masa bogata in proteine sau consumi suplimente, proteinele repara acele rupturi in fibrele musculare facandu-le mult mai puternice ca sa reziste la antrenamentul viitor, asa se produce cresterea masei musculare pe scurt. Deci in concluzie proteinele nu sunt altceva decat nutrienti din natura izolati/ extrasi din mancare sub forma de praf. Daca consumi proteine nu o sa ai nici o problema, doar in cazul in care consumi in cantitati foarte mari, deci ai grija.
Andrei16263829 întreabă: