Un abdomen cu patratele se face in bucatarie, din alimentatie.
1. Da trebuie sa eviti zaharul, priveste zaharul ca pe o otrava.
2. Nu, nu trebuie sa eviti grasimile sanatoase, grasimile sanatoase sunt esentiale in dieta unui sportiv.
Grasimi sanatoase = Ulei de masline, Migdale, Avocado, Unt de arahide, Alune de padure, unt etc...
3. Pentru a creste in masa musculara trebuie sa mananci cat o familie intreata, 5-6 mese pe zi.
Trebuie sa te bazezi mult pe proteine + carbohidrati.
Proteine = Carne/Lapte/Branza/Oua etc...
Carbohidrati - Cartofi/Paine/Paste/Orez etc...
Pentru a creste in masa musculara cea mai importanta e alimentatia, trebuie sa ai 2g de proteine pe kg corp.
1. Alimentatie.
2. Odihna
3. Antrenament
Dar sa stii ca nu poti face patratele si pune masa musculara in acelasi timp, trebuie sa alegi. Cand faci patratele pierzi din masa musculara, cand faci masa musculara pierzi din patratele.
Gresesti.Eu personal am doar muschii de sus definiti, cei deasupra diafragmei(4) mananc orice (dulciuri, zahar, carne) si imi antrenez doar pieptul si mainile(acasa).
Nu inteleg ce vrei sa spui? In primul rand eu dupa o viata de sport iti garantez ca nu am cum sa gresesc.
In al doilea tie ti se vede doar partea de sus a abdomenului probabil pentru ca ai facut abdomene si ele nu lucreaza decat partea de sus, dar iti distrug coloana.
3. Nu ai cum sa iti antrenezi pieptul si "mainile" acasa. Daca faci asta ramai un copil firav.
PS: Sunt brate, biceps/triceps, nu maini, mainile sunt altceva.
1.Toti gresim.(Exemplu eu mai sus, am gresit neitentionat )
2.Nu fac abdomene, sunt foarte inalt (1.86.) pentru varsta mea (14ani) si pur si simplu se observa.
3.Copil firav? Am 68kg si am ridicat 90kg la spate(nu-mi vine exercitiul) si 30kg gantera pe mana dreapta.
Nu am zis de tine ca esti copil firav, m-am referit in general.
2. La 1.86 si 68 de kg chiar esti slab, si de aia se vad patratele.
3. Dupa un deceniu de sport, crede-ma in privinta asta nu gresesc, iti garantez
1.Am 14 ani, inca nu m-am dezvoltat corect. Cate kg ai vrea sa am?
2.Am 68-70kg din cauza ca am constructia tatalui meu, picioare lungi si subtiri, lat in umeri si mainile groase.
3.Nu sunt slab, chiar mi se pare ca sunt grasut.In partea de jos a abdomenului si pe solduri am destula grasime de care as vrea sa scap.
Pai da, si cu ce gresesc cand spun ca abdomenele nu sunt bune decat sa iti distruga coloana?
Buna! Desi s-ar putea sa ti se para ciudat pentru ca sunt fata, eu am patratele. De mica am fost sportiva si faceam 4 zile pe saptamana sala. Acum in ultimii doi ani i-am dezvoltat si mai bine prin exercitii fizice zilnice. Da, trebuie sa elimini zaharul, nu numai pentru ca este o calorie in plus, dar este si nesanatos. Grasimile trebuiesc eliminate primele. Poti urma o dieta, mai ales daca te confrunti cu o greutate mai mare decat ar trebui pentru varsta si inaltimea ta. Pentru asta cel mai sigur este sa mergi la medicul de familie ori la nutritionist pentru ca el iti poate recomanda mese si alimentatia potrivita metabolismului tau. De dimineata iti recomand sa bei un ceai sau apa plata pe stomacul gol. Ceaiul poate fi oricare, insa sa fie de plante (musetel, ceai verde, unatoare, salvie, galbenele, tei, soc, ghimbir, coada soricelului, urzica etc), deoarece mai toate ceaiurile iti cresc metabolismul. Cu toate acestea ai grija sa nu abuzezi de ceaiuri pentru ca fiecare are anumite efecte. Fa zilnic un program portiv si lucreaza in principal abdomenul. Daca te ajuta exemplul meu, eu fac zilnic 110 abdomene legate. La inceput in afara de abdomene fa si alte exercitii care iti lucreaza si alte grupe de muschi pentru o mai mare mobilitate si sa capeti anduranta si conditie fizica. Mult succes si sanatate!
Ce poate fi mai sexy decat o fata cu patratele?
Andrei patratelele le scoti in evidenta prin eliminarea stratului de grasime de pe abdomen. Eliminarea caloriilor te va ajuta dar trebuie si lucrat.
Daca ai 1.80, 50kg si patratele, nu-i de bine.
Nu le am conturate probabil cum iti imeginezi. Se simt si se vad discret fara sa fie disgratios. Sunt o persoana foarte feminina si sunt constienta de faptul ca muschii drepti abdominali la o femeie nu sunt atractivi.
In primul rand nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar daca nu va pricepeti in domeniu, va rog frumos nu mai dati sfaturi. Chiar daca faci sport de mica vad ca nu esti documentata cum trebuie.
Im primul rand, daca ele sa numesc "GRASIMI" nu inseamna ca daca mananci grasimi acele grasimi se transforma in GRASIME, astea sunt aberatii de copii mici, grasimile sanatoase sunt esentiale in dieta unui sportiv. Sper ca stii la ce fel de grasimi ma refer da?
2. Dimineata e cea mai importanta masa a zilei, daca nu mananci dimineata, pleci prost pe timpul zilei cum s-ar spune. Tu in loc sa ii recomanzi sa manance, ii zici sa bea un ceai sau apa plata pe stomacul gol...
3. Citez:
"Fa ZILNIC un program sportiv si lucreaza in principal abdomenul. Daca te ajuta exemplul meu, eu fac ZILNIC 100 ABDOMENE LEGATE. La inceput in afara de ABDOMENE fa si alte exercitii care iti lucreaza si alte grupe de muschi pentru o mai mare mobilitate si sa capeti anduranta si conditie fizica.
1. Abdomenele sunt cele mai proaste exercitii pentru dezvoltarea abdomenului, prin abdomene nu faci decat sa iti distrugi coloana. Exercitii bune pentru abdomen sunt crunch, L-Sit, Aplecari la cablu etc...
2. Muschii se dezvolta in zilele de odihna, daca tu lucrezi abdomenul sau orice alt muschi zilnic, cand ii mai dai timp sa creasca? Sa stii ca muschii nu cresc in sala, muschii cred in pat cand te odihnesti si dormi + ca abdomenul se lucreaza la foarte multe exercitii, nu neaparat pentru abdomen, de exemplu la tractiuni.
Sper ca ai invatat ceva din ce am scris mai sus, si fara suparare, nu vreau sa ma cert cu nimeni, mai documenteaza-te, sunt siteuri culturism.ro, getfit etc... din care chiar poti invata ceva.
Aici gresesti.Nu am fost sarcastic, atata timp cat ai forme muschii abdominali(patratele suna dizgratios) sunt un plus.
Am inteles. Ma consider o persoana echilibrata, iar fermitatea muschilor imi completeaza corpul feminin si bine proportionat. Daca muschii sunt pentru barbati, atunci de ce majoritatea nu au? Iti multumesc pentru compliment! Intelesesem gresit se pare.