Este posibil sa te hranesti adecvat ca vegan. Asta e punctul de vedere al Asociatiei Dietetice Americane. Dar tot ei iti spun că in practica sunt foarte greu de echilibrat proteinele/aminoacizii la vegani și că trebuie sa folosesti alimente fortificate cu vitamine și minerale, destinate veganilor.
Toată proteina pe care o consumi o să provină din soia, linte, fasole, broccoli și alte alimente acolite care au proteină multă, nu sunt cele mai calitative surse de proteine, pe lângă asta ca să pui masă pe tine o să ai nevoie de tot spectrul de aminoacizi, o să ai nevoie de BCAA clar, dacă mănânci carne roșie, pește, pui, ouă, nu-ți trebuie deoarece deja le ai în alimentație. Cunosc mulți oameni care după ce au trecut pe vegan au observat că nu mai cresc, au ajuns să se dopeze după recomandări de pe forumuri și să-ți termine sănătatea și viața sexuală, e un joc cam periculos ăsta, veganismul e mai mult pentru tonifiere, femei, care nu vor mușchi ci vor să se mențină suple
Ca omnivor sanatos sfatul dietetic e foarte simplu: mananca variat, in rest nu-ti face griji despre dieta. Ca vegan trebuie sa-ti faci griji despre dieta.
Fiecare dietă trebuie adaptată nevoilor și obiectivelor individuale, având în vedere că ceea ce funcționează pentru unii nu este neapărat eficient pentru alții. Veganismul poate fi o alegere sănătoasă și eficientă, dar trebuie planificat corect pentru a satisface toate cerințele nutriționale.Nu există o „dietă universală" care să funcționeze pentru toți. Consumul echilibrat de calorii, proteine și grăsimi sănătoase este cheia succesului, indiferent de sursa lor. Anatomia noastră nu este complet carnivoră, dar nici nu suntem 100% erbivori. Corpul uman este adaptat pentru o dietă omnivoră, capabil să digere atât alimente de origine vegetală, cât și animală, ceea ce ne permite să alegem o gamă largă de alimente, în funcție de contextul cultural, personal și de sănătate.